»

Start-upi in njihov bolestni optimizem

Start-up Crawl 2014

vir: internetweek.si
internetweek.si - Tudi v Sloveniji obstajajo start-upi, ki se borijo na mednarodnem terenu. Takšni, ki zganjajo tehnološke vragolije, ki parirajo Silicijevi dolini in izumljajo nove poslovne modele.

Ta petek, 21. marca odpirajo svoja vrata. Če vas zanima kako izgleda start-up od znotraj, potem je ta petek priložnost za vas. Inženirji in drugi vpleteni bodo predstavljali delo v svojih start-upih. Morda pa tudi vas okužijo s kakšno idejo.

V Start-up Crawl 2014 sodelujejo 3fs, Appssolut, Celtra, DLabs, Databox, Dawn of Play – Razum, DietPoint, Domenca, Fieldoo, Flaviar, Ganxy, Infinum SI, Klika, Lumu, Oculus, Outfit7/Ekipa2, Red Hat, Sqwiz, Toonia, Toshl, Uniki, Visionect, Zemanta, ZootFly in drugi!

Ker je bil prejšnjič naval velik, se je tokrat potrebno registrirati. Izkoristite...

312 komentarjev

Dan za podjetne talente - 24.4.2012

Slo-Tech - V torek 24. aprila ob 15.15 bo na Fakulteti za elektrotehniko (P2) sklop predavanj - kako s pomočjo podpornih programov prevzeti prihodnost v svoje roke in uspeti v tehnološkem podjetništvu.

Na dogodku bodo Tibor Klajnšček, CTO na Zootfly, Matej Zalar, CEO Visionect-a in Aleksander Vojnovič, CEO Oust.me predstavili kako so zakorakali na podjetniško pot in s katerimi izzivi se soočajo. Profesorji iz univerze, predstavniki tehnološkega parka in podjetij pa vam bodo predstavili, kako vam lahko različni programi pomagajo vašo idejo spremeniti v tehnološki start-up.

Prav tako bodo predstavljeni finalisti in zmagovelc Imagine Cup 2012. Več informacij.

0 komentarjev

WebCampLjubljana

WebCamp.si - V soboto, 22. oktobra, bo na Fakulteti za Elektrotehniko (in Fakulteti za Računalništvo in Informatiko, Tržaška c. 25) ponovno organizirana nekonferenca WebCampLjubljana, kjer predavate udeleženci sami. Tema so spletne tehnologije, ki danes obsegajo tako klasični splet kot mobilne naprave ter zahtevajo tudi nove podjetniške in marketinške prijeme.
Udeležba je brezplačna, prve vstopnice pa bodo na voljo danes ob 11h dopoldne, lahko pa si jo zagotovite mimo vrste tako, da vnaprej prijavite predavanje.

Več o dogodku na webcamp.si.

29 komentarjev

Študent je car v Ljubljani in Mariboru

Microsoft - Microsoftova tehnična skupnost v sodelovanju s fakultetami FE, FRI in FERI organizira tradicionalni izobraževalni dogodek "Študent je car". Na dogodku bodo predavali strokovnjaki z nazivi Microsoft MVP (Most Valuable Professional), tematike pa bodo usmerjene v razvojno arhitekturo, uporabniški vmesnik in oblikovanje. Poleg se bodo predstavili še študenti, ki so si z aktivnim sodelovanjem z Microsoftom prislužili naziv Microsoft Student Partner. Po dogodku bo sledilo še sproščeno druženje v KMŠ.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v sredo, 21. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko. V Mariboru pa v četrtek, 22. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

0 komentarjev

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev