»

Hrvaška javna uprava je začela prehod na odprokodne rešitve

Spletni obrazec za prijavo novega zavarovanca.

vir: mirovinsko.hr
mirovinsko.hr - Ko smo že pri tem... Hrvaški zavod za pokojninsko zavarovanje (HZMO) je s 1.1. letos prešel na odprtokodno rešitev za vodenje prijav v pokojninsko zavarovanje. Spletna aplikacija (na sliki) je namenjena predvsem delodajalcem za prijavo novih zaposlenih v sistem obveznega pokojninskega...

77 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Odprto kodni sistemi za varnostne kopije, #201 DoBox - orodje za projektno vodenje, Plaga Zombie

#199: Infografika ftw! w/ Leon van Bakel, 28. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 17.4. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih imeli predavanje, namenjeno tisti peščici, ki ne delajo varnostnih kopij svojih podatkov ali pa z obstoječo rešitvijo niso zadovoljni. Pregledali bomo sisteme za varnostne kopije, ki se uporabljajo v domačem in podjetniškem okolju (predvsem za linux odjemalce), poslušalci pa bodo dobili pregled rešitev za njihov problem. Poudarek bo na odprto kodnih rešitvi Bacula, s katero se je zadnje pol leta igral predavatelj Andraž Brodnik. Ogledali si bomo spletni vmesnik za Baculo, ki ga razvija Domen Kožar. Svoje poglede na rešitev z Amando in ostalimi alternativami pa nam bo predstavil Andraž Sraka, strokovnjak na področju sistemske...

2 komentarja

Kiberpipa: EMET in Geek management

SU #182: Perl & asihrono kodiranje spletnih aplikacij, Brane F. Gračnar, 12. Okt 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes, v torek 18.10. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali kateri so osnovni mehanizmi zaščite
pomnilnika, predstavili bomo nektere najpogostejše napade s korupcijo pomnilnika (stack-based buffer overflow, SEH corruption, heap spraying…) in pogledali kako nas EMET lahko varuje pred njimi. Predava Edi Strosar, ki je entuziast informacijske varnosti, ki lovi EIP za zabavo in izziv.



V sredo 19.10. ob 19h bodo Spletne urice posvečene vsem geekom, ki iščejo delo in ljudem, ki geeke najemajo oziroma zaposlujejo. Na kaj je, kot geek, ki išče službo, potrebno biti pozoren in kaj vse naj bi delodajalci počeli, da geeki v podjetjih ne bodo izgubili motivacije. Predaval bo Tilen...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Telesni skenerji, Južna Koreja in Firefox 4, Freaks

Firefox 3 Release Event 2008, 24. jun 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 5.4., ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih poslušali predavanje Edvarda Šilc, ki na bo razložil zakaj je Slovenija proti telesnim skenerjem. Predstavil nam bo tudi novitete za programerje apliktivne programske opreme in OWASP Slovenija.

V sredo, 6.4., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer tokrat predava Marin Medak, ki bo z nami delil svojo izkušnjo, kako sta s Simonom Osborne prva preveslala Južno Korejo in svoje poglede na korejsko kulturo, v katero je padel popolnoma nepripravljen, a se vseeno izvlekel.
Po spletnih uricah sledi veselica ob izidu Firefoxa 4, na kateri bomo najboljšim poznavalcem med kvizom razdelili nekaj dobrot z motivi Firefoxa in Mozille.


V četrtek, 7.4. ob 20h bomo v kinodvorani...

4 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev

Prihodnost medijev, In browser design, Firefox 4, Dan Ljubezni

firefox 3 release event 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ponovno bo pestro v Kiberpipi. V torek, 30. 11. ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih imeli okroglo mizo, kjer se bomo pogovarjali o prihodnosti medijev z Domnom Savičem (medijski študije), Lenartom Kučićem (Sobotna priloga), Matejem Praprotnikom (Val 202) in Mirkom Štularjem (Val 202).

V sredo, 1. 12. ob 19h bo David Panzalović, front-end web developer na Spletnih uricah, govoril o smiselnosti oblikovanja slik spletnih strani preden se lotimo programiranja.


V četrtek, 2.12. ob 18:30 te vabimo na Degustacijo Firefoxa 4, kjer bodo predavali predstavniki Mozile iz tujine in domači strokovnjaki: Seth Bindernagel, direktor lokalizacije pri Mozilli - Firefox 4, Brian King, razvijalec razširitev - Prihodnost dodatkov za...

2 komentarja