»

Številke kreditnih kartic na rabljenih Xboxih

vir: Kotaku
Kotaku - Raziskovalci z Drexel University v Philadelphia poročajo, da je z rabo splošno dosegljivih modding toolov in malo znanja mogoče z rabljenega Xbox 360 pobrati številko kreditne kartice prejšnjega lastnika, in to neodvisno od tega, če je le ta pred prodajo napravo resetiral na tovarniške nastavitve.

Postopek so preverili na več refurbished Xboxih, ki so jih kupili neposredno od pooblaščenih prodajalcev rabljenih enot, se pravi takih, ki bi morali biti uradno očiščeni (med drugim zato nosijo 90 dni omejene garancije). Nadejajo se, da je pri domači prodaji stanje samo še slabše.

Uporabnikom zato priporočajo, da pred prodajo iz naprave odstranijo trdi disk, ga priklopijo na računalnik in

21 komentarjev

Izguba osebnih podatkov s PlayStation Network je realnost

Le kakšne bodo dolgoročne posledice napada za Sony?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Čeprav še ni popolnoma, 100-odstotno zagotovljeno, obstaja velika možnost, da so številke kreditnih kartic uporabnikov PlayStation Networka in storitve Qriocity prišli v roke zlikovcem. Sony o tem pač ni popolnoma prepričan (pravijo, da ni dokazov, a ne izključujejo možnosti), a so zatrdili, da je prišlo do izgube oz. kraje osebnih podatkov. Med podatki, ki so zagotovo prišli v roke zlikovcev, so uporabniško ime in geslo uporabnika, njegovo pravo ime, točen naslov, država, v kateri prebiva, naslov elektronske pošte in datum rojstva. Poročajo še, da je poleg številk kreditnih kartic (slednjega sicer ne omenjajo, a trenutna situacija ne daje upanja) lahko zlikovcem v roke prišel seznam preteklih nakupov skupaj z naslovom za izdajanje računov (večinoma sicer enak naslovu prebivališča), skupaj z vsemi...

35 komentarjev

Blippyju ušle številke kreditnih kartic

Blippy

Information Week - Blippy je ena izmed v Sloveniji manj znanih strani za druženje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih nakupov s prijatelji. Twitter za osebne finance, kot bi lahko poimenovali stran, se z vpisom številke kreditne kartice poveže z njo, nato pa avtomatično priobčuje transakcije. Včeraj je bil odkrit spodrsljaj, ki se jim je primeril, saj so na svojih strežnikih v tekstovni obliki objavili nekaj številk kreditnih kartic, ki jih je Google takoj opazil.

Kot so pojasnili, se je na spletu znašlo nekaj številk kreditnih kartic, ki se začnejo s 5424 (to so Mastercardi Citibanka). Blippy je pojasnil, da gre za ostanke beta preizkusa izpred mesecev...

6 komentarjev

Generator lažnih identitet

Schneier.com - Vsi tisti, ki na različnih spletnih straneh ne želite vpisovati svojih osebnih podatkov (vključno z elektronsko pošto), pri izmišljevanju lažnih identitet pa vam je tudi pošla domišljija, se lahko poslužite Fake Name Generatorja.

Storitev vam "zagotovi" lažno ime poljubnega spola, rojstni datum, naslov, delujoč lažni elektronski naslov ter celo izmišljeno številko kreditne kartice (z njo seveda ne morete nakupovati).

Če pa poleg paranoje trpite še za shizofrenijo, vam za 20 USD v trenutku priskrbijo lažno identiteto za vseh 50.000 osebnosti.

Seveda pa te storitve ne morete plačati z lažno številko kreditne kartice.

20 komentarjev

Aretacija ruskega hackerja

SiOL - Na SiOL-u sem našel novico o aretaciji ruskega hackerja ki so ga s prevaro spravili v ZDA, kjer so ga ob prihodu aretirali. 27-letni Vasiliy Gorshkov je bil spoznan za krivega množične kraje številk kreditnih kartic ter drugih osebnih podatkov iz podatkovnih baz bank, ISP-jev ter drugih podobnih podjetij. Kazen je reci in piši 3 leta zapora ali varščina v višini 690.000 ameriških dolarjev. Sedaj pa še en klik!

3 komentarji

Egghead.com shekan

CNet - Jah in kaj potem, porečete? Hja, kdorkoli je že to naredil (hmm, a je Miranpozar spet kaj spil?[:D]) je ukradel njihov 'customer database', v kateri so pač vsi podatki o kupcih, vključno z številko kreditne kartice...Huh, kar precej ljudi bo ta božič zapravljalo več kot sicer[:P]. Celotno zgodbo si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev