»

GeForce4 -> Quadro4

NvNews - Med našimi bralci se bo zagotovo našlo kar nekaj zanesenjakov, ki se je spravilo svoje GeForce 2/2 MX predelati v različice Quadro, Spreminjanje je na prvi pogled zelo preprosto, vendar pa zahteva kar nekaj ročnih spretnosti. Ker pa so časi GeForcev 2 in 3 že daleč zadaj, pa bo mogoče koga zanimal članek o tem, kako GeForca 4 s pomočjo uporčkov prepričati, da se vede kot Quadro 4. Vse potrebne korake, od flashanja BIOS-a in nadgrajevanja gonilnikov in zoprnega spajkanja, najdete na Tech-Junkie. Ker pa fantje na tej strani niso hoteli zaostajati za X-bit labsi, ki so modifikacijo opravili že kar precej pred njimi, so napisali še primerjavo običajnih GeForce 4 in Quadro 4 kartic v igrah in posebnih grafičnih programih. Rezultat primerjave najbrž že veste, če pa ne, pa KLIK![;)]

3 komentarji

Doma narejena hladilna rebra

Overclockers Australia - Zelo lep (in velik) hladilnik je naredil tip na Jarhead-u. Rebra so iz bakrenih plošč, predlagam pa da si ogledate članek, saj je zadeva res impresivna.
Tehta približno 3 kilograme in je res ogromna v primerjavi z "navadnimi" procesorskimi hladilniki. Tip, ki je zadevo naredil je bivši marinec, tako da mi je jasno, da želi vse gomazno veliko in težko. Na rebra je pritdril en res ogromen ter zmogljiv ventilator in s tem dobil impresivne rezultate. Res super in zelo učinkovita modifikacija oziroma iznajdba.

6 komentarjev

Še eno obsevanje nalepke

The Tech Zone - Kako osvetliti prostor za nalepko (in tudi nalepko samo), ste se lahko naučili že iz prejšnje novice, vendar prej opisan postopek zahteva kar nekaj ročnih spretnosti, kot so vgradnja pleksi stekla in natančen izrez tega kvadratka, ki je kar zahteven, če hočete delo opraviti natančno. Če dvomite v svoje sposobnosti rezanja, pa si lahko ogledate komplet, ki so ga opisali na tej strani. Vse kar morate narediti je, da v prostor za nalepko izvrtate luknjo, vstavite LED diodo in vse skupaj prekrijete z nalepko. Rezultat pri tem kompletu sicer ni tako čudovit, kot pri prej opisanemu AMK-jevemu, vendar saj veste - za malo truda tudi malo muzike. Odločitev, kateri postopek boste uporabili pa je še vedno v vaših rokah.

0 komentarjev

GeForce3 modificiranje

Slo-Tech - GeForce3 ima v 2D grafiki na visoki ločljivosti velike probleme z ostrino slike. To je zaradi slabih RFI filtrov. Zakaj proizvajalci ne montirajo gor dobrih? Kao, da jim FCC določila to prepovedujejo.
Nas, modderjev, pa ta pravila ne omejujejo... Torej se je nek Američan spomnil, da bi to naredil. Ampak kaj, ko ne ve kako. Pisal je webmasterjem na Guru3d in jih prosil za pomoč. Tudi tej niso znali odgovoriti na vprašanje kje na Internetu je vodič, ki bi pokazal, kako se namestijo RFI filtri tako, da bi bila slika pri visokih resolucijah (1600x1200 pri 120Hz) lepa in ostra. Mi tudi ne vemo, zato pozivamo vas, slo-techerje, da tak vodič najdete.
Vasja Kaukler nam je že poslal link do strani, ki opisuje kako tak problem rešite pri GeForce2 družini. Ampak nas zanima, kako ga rešite pri GeForce3 družini! Torej, prvi, ki najde (ali pa celo napiše) tako vodič dobi... dobi... nič. Razen slave in časti . Ampak potrudite se pa prosim vseeno. Hvala....

2 komentarja

ATX še enkrat

GideonTech - Na Internetu je ogromno člankov kako dobiti energijo iz dodatnega napajalnika... Naš Sergio se je tudi lotil podobnega članka, le da je on naredil še samostojni vžig.
Problem, ko hočemo pripraviti ATX napajalnik, da bi delal brez matične plošče je, da noče. Zato morate uporabiti malo ročnih spretnosti in se ravnati po tem vodiču. Sicer je takih vodičev res ogromno, a ta ima največ fotografij. Pokaže vam tudi, kako vstaviti stikalo na to zunanje napajanje.

0 komentarjev

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar