»

Pogovor s Tomažem Štolfo v Hekovniku

Pogovor z Matevžem Klanjškom

vir: Hekovnik
Hekovnik - V Hekovniku smo pretekli mesec v okviru natečaja M:AppFest pričeli s serijo pogovorov s podjetniki iz mobilnega sveta. Ob četrtkih smo že gostili Andraža Logarja iz 3fs in Matevža Klanjška iz Celtre. Tokratni tretji gost pa bo Tomaž Štolfa iz podjetja Vox.io . V pogovoru z njim bomo izvedeli, kako in zakaj se je odločil za podjetništvo, kako se je rodil projekt Vox.io in kakšna je usmeritev podjetja na mobilnem trgu. Seveda boste svoja vprašanja lahko zastavili tudi vsi obiskovalci. Pogovor se bo pričel jutri v četrtek, 23.2. ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Vabljeni tudi k ogledu preteklih predavanj:
Andraž Logar: Trženje aplikacije Toshl
Matevž Kalnjšek: Celtra: o nastanku, inspiracijah in podjetništvu

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Gaming & Gamification, Wikidesetka, Vox.io, Double-Bill: The Last Man on Earth in Last Woman on Earth

Hello Maemo!, 30. Nov 09

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še enkrat naj vas spomnimo na Mobile Monday v ponedeljek, 17. 1., ob 19h, kjer bo govora o igrah na mobilnih platformah in uporabi mehanike iger v ostalih aplikacijah.

V torek, 18.1., ob 19h bomo tudi v Ljubljani praznovali 10. obletnico proste enciklopedije Wikipedije. Ekipa najvidnejših ustvarjalcev slovenske podstrani, bo predstavila pot, ki jo je projekt kot celota, posebej pa njegov slovenski del, prehodil v tem času. Pridite in v živo spoznajte kdo soustvarja slovenski del proste enciklopedije .

V sredo, 19.1., ob 19h nam bo Tomaž Štolfa v okviru Spletnih uric predstavil zgodbo projekta vox.io, opisal infrastrukturo, ki je potrebna za opravljanje klicev iz brskalnika ter...

0 komentarjev

Uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA

Primer FPGA plošče

vir: Hekovnik
Hekovnik - V četrtek, 18. 3. 2010, ob 17.00 bo v Hekovniku uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA. Namenjeno je vsem, ki bi vas zanimala delavnica, ki se bo odvijala nadaljnjih šest četrtkov ob 17. uri.

Predavanje se bo osredotočilo na programabilno logiko (FPGA) programski jezik zanjo (Verilog). Opisani bodo zgradba in funkcionalnost FPGA-vezij ter sodobni primeri uporabe. Predstavljen bo tudi program tečaja, na katerem bodo nekateri od teh primerov uporabe podrobno razloženi. Predaval bo Iztok Jeras, ki za mednarodno podjetje inSilica piše Verilog kodo, ki nazadnje pristane v ASIC-vezjih v mobilnih telefonih. Več informacij in prijave.

2 komentarja

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

V Kiberpipi v tem tednu

Firebug

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Spletne strani so dandanes veliko več kot le statična več statična besedila. Morajo biti privlačne, dinamične in uporabne. Za dosego ciljev tega spletni razvijalci posegajo po javascriptu in raznih CSS/HTML trikih, pri tem pa se pozablja na razvojna orodja, ki bi jim pri tem pomagala. Pogosto je potrebnega veliko časa za reševanje problemov, ki se zdijo najbolj banalni, prav tako bi radi na hitro spremenili del spletne strani za vizualizacijo, kar lahko vzame kar nekaj časa. Na sredinih Spletnih uricah nam bo Jure Mav predstavil uporabno orodje Firebug, ki ga lahko lahko uporabijo tako razvijalci kot oblikovalci.

Zadnji VIP večer letošnjega leta bo zaznamoval preplet umetnosti in podjetništva - svojo zgodbo bosta predstavila Katja in Jure Bricman, ustanovitelja podjetja in ustvarjalca porcelana

3 komentarji