»

NEST 2008 bo

Polna dvorana

Slo-Tech - NEST.2008 torej bo. Ponovno na slovenski obali. Dogodek se bo odvijal od 18. do 20. julija.

Načeloma na isti lokaciji kot lani (nekaj metrov od morja). Kot vedno, bomo tudi letos organizirali precej predavanj, tekmovanj v različnih računalniških igrah ter nekaj posebnih dogodkov. Več podrobnosti sledi.

160 komentarjev

Vpoklica ni bilo

The Register - Če spremljate strani z "lažjimi" novicami, ki se nanašajo na informacijsko tehnologijo, potem ste vsekakor zasledili vest, da naj bi Fujitsu v Veliki Britaniji menda zaradi napake pozval lastnike 300.000 diskov, naj jih vrnejo.

Tako je poročal tudi The Register pred nekaj dnevi. Da je bila senzacija bolj napaka pri prevodu, pa je novinarjem na Registru zagotovil prestavnik za stike z javnostjo pri Fujitsuju, in zanikal, da bi kjerkoli vpoklicali nekvalitetne diske. Potrdil je sicer, da je med 10 milijoni diskov, ki jih izdelajo na Japonskem, med dvema in tremi procenti diskov z napako, samo da se enakomerno porazdelijo po svetu, in da ni nevarnosti, da bi se vsi nakopičili na manjšem področju.

Sicer pa najdete na koncu članka celoten potek zgodbe, če bi koga zanimalo.

Naj je res ali ne, samo IBM ima očitno konkurenco..

0 komentarjev

P4 2400 vs. XP2100+ (2400+)

Tom's Hardware - Vendar to ni običajen test strojne opreme, kot smo jih pri Tomu in pri vseh ostalih vajeni. Ta test obsega vse od zgradbe procesorja, katerega od njiju se da bolj navijati, zgradbo in hitrost pomnilnika, ki jih potrebujeta proceosorja, zgradbo osnovnih plošč za oba procesorja, razlike med čipovju, povrh si pa lahko ogledamo še obilico različnih testov (OpenGL, Direct3D, audio in video,...). Avtorju tudi spregovorijo nekaj besed na temo T-Breada proti Pentiumu 4, in še in še...

Kdo je zmagovalec? Preberite sami. Tudi če niste ravno odpuljenec na procesorje, boste v članku zagotovo prebrali še marsikatero drugo zanimivo stvar.

0 komentarjev

I'm back

Jaz - Tako. Po dolgem in napornem dopustu (nobenega računalnika) sem se vrnil. Kako je bilo? Dolgočasno. Cel dan samo morje in morje in morje. Ko sem se vrnil, sem bil vesel, da so drugi pisuni več kot le nadomestili moj primankljaj.
Torej zdaj, ko sem spet nazaj, se vam obeta vsaj en test strojne opreme in, seveda, vsakodnevno obveščanje o dogodkih na računalniški sceni. Vem, da me niste pogrešali, ampak pustite mi moje iluzije...

9 komentarjev