»

Download.com še vedno pakira namestitvene programe v trojance

Slashdot - Avgusta smo poročali, da je priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com začela vprašljivo prakso "oblačenja" programov v dve plasti namestitve. V praksi je to pomenilo, da z njihove strani ni bilo mogoče prenesti golega namestitvenega programa, kot ga ponuja proizvajalec programske opreme, ampak zgolj generični namestitveni program, ki je s spleta šele nato prenesel dejanski namestitveni program. Problematično je bilo, da je ta generični namestitveni program poizkusil namestiti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon, ki so jo uporabniki, ki niso brali, marveč zgolj klikali Naprej, tudi namestili. Download.com je tako služil na dva načina -...

23 komentarjev

Programi z Download.com oviti v dve plasti namestitve

Extremetech - Nadvse priljubljena spletna stran z brezplačnimi in preizkusnimi programi Download.com, ki je nekdaj veljala za enega redkih zaupanja vrednih skladišč programov, uvaja za uporabnike sila neprijetno spremembo. Vse nove verzije programov bodo odslej oblečene v poseben Cnetov (lastnik Download.com) namestitveni program.

To pomeni, da bo uporabnik s spleta vsakokrat prenesel namestitveni program (wrapping installer), ki bo šele nato z interneta potegnil želeni program. To uporabniku nalaga dodatno delo in nepotreben ovinek, a sploh ni najslabša stvar. Bolj problematično je, da želi omenjeni generični namestitveni program na vsak način uporabnika prepričati, da namesti tudi nepotrebno orodno vrstico Babylon....

63 komentarjev

Google Picasa na Linuxu

OSNews - Google se je končno usmilil uporabnikov enega alternativnih operacijskih sistemov, ki bi želeli uporabljati njegovo orodje za iskanje in organizacijo slik, Picassa. Od danes naprej si lahko brezplačno prenesete iz njihove domače strani prenesete različico Picasse za Linux.

Aplikacijo so pri Googlu prenesli s pomočjo Windows emulatorja Wine. To žal sicer ni pravi (tim. native) prenos na Linux platformo, kljub temu pa aplikacija deluje popolnoma normalno.

Trenutno so na voljo predpripravljeni namestitveni paketi za distribucije Red Hat, Fedora, Suse, Mandriva, Debian in Ubuntu, na voljo pa je seveda tudi splošni namestitveni program za ostale distribucije.

33 komentarjev

Mandrake Linux 9.1

MandrakeSoft - MandrakeSoft - eden izmed TrehVelikih distributerjev Linuxa za podjetja in domače uporabnike - je objavil Mandrake Linux 9.1 "Bamboo" za procesorje tipa x86. Nova različica prinaša številne novosti, kot so Apache 2, spreminjanje velikosti particij NTFS, podpora Wi-Fi in še marsikaj. Povsem spremenjen je tudi namestitveni program, ki ima manj korakov in je hitrejši, MandrakeGalaxy pa je nova namizna tema, ki poenoti izgled GNOME 2.2 in KDE 3.1.

Jedro je Linux 2.4.21, našli pa boste tudi XFree 4.3, Mozillo 1.3, OpenOffice 1.0.2, XMMS 1.2.7 ... Preberite si obširno predstavitev in možnosti naročila paketov ali pa se odpravite na stran za DolVleko. HitriMožje na OSNews pa so že spisali oceno...

4 komentarji

Opera 6.03

Futurelooks - Če že posvečamo dan internetnim brkljalnikom (ali brskalnikom, katerikoli izraz vam je pač ljubši), se ustavimo še pri Operi, ki si poleg velikega Explorerja ter malo manj velike Mozille zasluži izraz "kvaliteten malček". Program, katerega namestitveni program ne zasede na desetine megabajtov, ampak le dobre tri, je postal priljubljen pri vseh uporabnikih, ki hočejo le pregledovati spletne strani. Z verzijo 6 je Opera pridobila še vrsto zanimivih rešitev, kot so MouseGestures (če ste igrali Black And White, veste, o čem govorim), preobleke in še mnogo drugega. Če še vzamemo v obzir to, da je po nalagalnih časih dosti prijaznejša uporabniku, se le odločite zanjo - če vas avtor opisa programa v to prepriča [:D].

1 komentar