»

Linux jedro v treh dimenzijah

Slashdot - Uf, morda se bo kdo malce začudil, ko bo po dolgem času na prvi strani Slo-Techa zopet uzrl moj nadimek, ampak kaj morem - tudi nekoč najbrž najbolj priden pisun in trenutno eden izmed najbolj lenih članov tima kdaj dobi kanček motivacije, da se usede za nekaj minutk na svoj škripajoč stol in kaj spiše [:D]. Začnimo z bolj nezahtevno temo:

Oboževalci Linuxa si lahko na tej strani ogledate, kako si nekateri predstavljajo jedro tega operacijskega sistema. Če me spomin ne vara, sem o nečem podobnem pred časom že pisal, vendar pa je šlo takrat zgolj za 2D sličico. Tokrat si lahko jedro Linuxa ogeldate kar v 3D (tako vsaj pravijo na Slashdotu). Torej, če vam radovednost ne da miru, potem - saj veste - KLIK![:D]

3 komentarji

Fan adapterji

Overclockers Australia - O teh adapterjih sem že pisal, vendar je bil takrat testiran samo en primerek. Če si malce več adapterjev na kupu (na testu sta bila dva), potem si oglejte ta test. Seveda pa si lahko adapter za ventilator z malo iznajdljivosti naredite tudi sami. Če boste slučajno mojstrovali, potem pošljite slike svojega izdelka. Z veseljem jih bom objavil.

0 komentarjev

Primerjava dveh termalnih past

Overclockers Australia - Gotovo je odveč poudarjati, da je termalna pasta postala ena izmed najbolj nujnih sestavin za dobro hlajenje. Če še ne veste, termalna pasta izboljša stik med procesorjem in hladilnikom. Vendar ni vsaka termalna pasta dobra. Obstajajo sicer cenene termalne paste, ki zadovoljivo opravljajo svoje delo - to pa je tudi vse. Če iščete tisto pravo, je Arctic Silver II kar se termalnih past tiče še vedno zakon. Če pa iščete alternative, potem si oglejte ta test, v katerem je opisana kratka primerjava med Arctic Silver II in OCZ QuickSilver. Čeprav sam še nisem slišal za OCZ QuickSilver, me je primerjava kar presenatila, saj ta pasta sploh ni zaostajala za Arctic Silver II. Hmm, izgleda, da je Arctic Silver II končno dobil spodobno konkurenco.

3 komentarji

Golden Orb na chipsetu

Overclockers Australia - Hehe, še ena ekstremna modifikacija, vendar tokrat ne na ohišju, ampak na matični plošči. Neki tip se je spomnil, da bo na chipset (NorthBridge) namestil kar Golden Orba. Zanimivo! Človek je vse lepo poslikal, kakega hudega opisa pa poleg slik ne boste našli. Skratka, če ste se Golden Orba naveličali, ga zamenjali s sodobnejšim hlajenjem, vam je drobil procesorje (ste lastnik Athlona ali Durona?), ... a bi ga radi uporabili še za kakšno stvar, potem si oglejte ta članek. Pa veliko užitkov pri modificiranju.

0 komentarjev

All your base are belong to us

Wired News - Če ste na internetu koliko-toliko aktivni, potem ste zadnje čase gotovo na vseh koncih in krajih opazili ponavljanje čudnega stavka "All your base are belong to us". Kot vsi drugi popularni hypi (spomnite se samo dudic, ki so jih prodajali pred par leti... WTF?) se je zadeva v trenutku razširila po celem internetu in je sedaj ena izmed glavnih tem pogovora na raznih irc kanalih, forumih in internet straneh. No, verjetno vas zanima od kod zadeva sploh izhaja in kako se je lahko tako hitro razširila. Potem si oglejte ta članek na Wired News. Priporočam pa vam tudi ogled tega filmčka... potem vam bo jasno, kakšne so razsežnosti vsega skupaj .

3 komentarji