»

Britanska osebna izkaznica zlomljena v 12 minutah

Nova osebna izkaznica

vir: Daily Mail
Daily Mail - Nove osebne izkaznice, ki jih britanska vlada počasi uvaja in želi odpremiti vsem državljanom do leta 2012, naj bi bile odporne proti ponarejanju in zlorabam. A to ne drži, poroča The Daily Mail. Adam Laurie, znani britanski računalniški izvedenec, je namreč dobil v roke eno izmed 51.000 osebnih izkaznic, ki so jih prejeli tujci na začasnem delu ali študiju v Veliki Britaniji. Te izkaznice so podobne izkaznicam, ki jih bodo sčasoma prejeli tudi britanski državljani. Vsebujejo mikročipe s podatki o imetniku v elektronski obliki: ime, rojstni datum, fizične karakteristike, prstni odtis itn. Po besedah oblasti je čip neprebojen.

Laurie je uporabil svoj mobilni telefon in prenosni računalnik ter uspel informacije s čipa prekopirati v nekaj...

81 komentarjev

Odkrit hrošč, ki je omogočal napad na GMail

ElHacker.net - Spletna stran ElHacker.net je objavila poročilo o hrošču, s pomočjo katerega lahko napadalec enostavno pridobi dostop do vsakega GMail računa.

Hrošč je bil odkrit 14. oktobra letos, štiri dni kasneje pa že popravljen. Ker je hrošč omogočal dostop do kateregakoli GMail računa, so pri ElHackerju z objavo počakali dokler napaka ni bila popolnoma odpravljena.

Na spletni strani se nahaja podroben opis zlorabe, za katero je napadalec potreboval le spletni brskalnik (npr. Internet Explorer). Za razliko od zlorabe, ki je bila odkrita lansko leto, pa pri tej ni potrebna kraja piškotka, zato je hrošč še bolj nevaren.

Pri ElHacker.net so mnenja, da je hrošč posledica napake v zasnovi GMaila. Če to drži, se v GMailu morda skriva še več napak in verjetno je le vprašanje časa, kdaj bodo odkrite.

Pustimo se presenetiti.

14 komentarjev

Prototip programa za ponarejanje ameriških volitev

Slashdot - Ameriške volitve so že davno končane, špekulacije okrog njih pa še zdaleč ne. Pojavila se je namreč zaprisežena pisna izjava ( kopija) programerja Clintona Curtisa, ki trdi, da je na zahtevo predstavnika Floridskih oblasti razvil prototip programa za ponarejanje rezultatov volitev.

Programer sicer ne trdi, da je prišlo do zlorab na volitvah v Floridi, na Slashdotu pa se že sprašujejo ali morda ne bi bilo potrebno zahtevati vpogleda v vso izvorno kodo programov za izvedbo volitev.

48 komentarjev

Nov internetni protokol

NationalGeographic -

Ameriški znanstveniki trdijo, da so izumili nov internetni protokol, ki so ga poimenovali Fast Active queue management Scalable Transmission Control Protocol (krajše FAST) in bo dosegal enormne hitrosti prenosov podatkov. Dosegli so bojda že hitrost 8609 megabitov na sekundo, kar prekaša trenutne modemske povezave za faktor 153.000, ADSL pa za 6.000. S tovrstnimi prenosi bo tako moč presneti celoten DVD že v slabih petih sekundah. O datumu, ko bo zadeva postala dostopna tudi navadnim smrtnikom, še ni podatkov, a jasno je že, da to ne bo tako kmalu. Več o tem.

Na novico nas je prijazno opozoril Yohan del Sud.

3 komentarji

Zloraba interneta stane

The Register - Internet je sicer izjemen medij in vse pohvale tistim ki so ga izumili. Vendar vsa ta izjemnost kar nekako uplahne, ko vidimo, koliko to omrežje letno požre denarja. Nekaj stroškov povzroči vzdrževanje, nekaj pa zloraba. Po podatkih The Registerja, ZDA zlorabe interneta stanejo 63 000 000 000 $ . Sama številka je sicer ogromna, vendar naj za primerjavo navedem, da je to tako, kot če bi vsako sekundo zapravili 2000 $. Skratka preveč.

1 komentar