»

Facebook phone

Telefon, ali vsaj njegova delovna verzija, je poimenovana po liku Buffy, izganjalki vampirjev. O njej obstajajo film, serija in strip, upodobila pa jo je igralka Sarah Michelle Gellar.

vir: AllThingsD
AllThingsD - Govorice, da tudi Facebook dela na svojem mobilnem telefonu, so prisotne že nekaj časa. Nazadnje smo o tem lahko brali septembra, ko naj bi sodeč po pisanju Techcruncha dvema visokopostavljenima zaposlenima zapovedali pripravo telefona z "globoko integracijo s fb kontakti". Podjetje je govorice takrat odkrito zanikalo. No, zdaj so nazaj in AllThingsD pravi, da imajo dovolj informacij za celo serijo zapisov, ki bodo objavljeni tekom tega tedna.

Telefon naj bi bil nared v 18-24 mesecih, proizvajalec pa bo HTC, ki že ponuja nekaj telefonov z namenskim FB gumbom (pri nas manj znana Salsa, ChaCha). Gor naj bi tekla močno spremenjena različica Androida (v stilu Kindle Fire), vse aplikacije pa...

18 komentarjev

Android 2.3.3 prihaja na oba Nexusa, konec povezovanja imenika s Facebookom

Možnost ustvarjanja NFC oznake

vir: TechCrunch
TechCrunch - Drugi manjši popravek Gingerbreada, Android 2.3.3, je po FroYu končno prinesel večjo nadgradnjo na prvi Googlov telefon, Nexus One. Obenem je ista različica na nekoliko novejši Nexus S prinesla izboljšano podporo NFC-ju (poleg branja oznak je po novem možno še zapisovanje podatkov na oznake oz. na druge mobilne telefone s...

8 komentarjev

Facebook želi svoj telefon?

CNet - Včeraj je TechCrunch objavil vest, da Facebook skrivoma sestavlja svoj mobilni telefon oziroma da pišejo programsko opremo za telefon tretjega proizvajalca, ki bi bil naprodaj pod Facebookovim imenom. Facebook je poročanje hitro zanikal in dejal, da telefona ne sestavljajo. Kot so ugotovili na Cnet, Facebook dlakocepi ob besedi sestavljati.

Letos poleti je namreč Facebook stopil v stik z več proizvajalci mobilnih telefonov v zvezi z lastnim telefonom. Ideja je že večkrat videna; tudi Google je ravnal podobno. Samsung, HTC ali kdo tretji bi fizično proizvajal telefone, na njih bi tekel Android, Facebook pa bi vanje integriral aplikacije za uporabo družabnih strani. Zamisli o telefonu so že v povojih, tako da je povsem možno, da bo Facebookov razvoj krenil v nasprotno smer in ga nikoli ne bomo dočakali.

5 komentarjev

HTC-ju primanjkuje zaslonov

Desire in Nexus One - dvojajčna dvojčka

vir: engadget
engadget - HTC-ju po zadnjih poročili primanjkuje AMOLED zaslonov z diagonalo 3,7 palcev in ločljivostjo 800 x 480 pik. Ti zasloni so v uporabi na kar treh mobilnih telefonih, na katerih teče Android in so tako v samem vrhu HTC-jeve Android ponudbe. Gre seveda za HTC Desire, Droid Incredible in Googlov Nexus One, strojno izredno podobne mobilnike, ki pa se v detajlih vseeno precej razlikujejo. Da bi preprečili izpad proizvodnje in s tem zaslužka bodo pri HTC-ju nekoliko goljufali. Kontaktirali so Sony in z njim podpisali pogodbo za dobavo zaslonov. A ti ne bodo tipa AMOLED, šlo bo namreč za zaslone Super-LCD, ki bodo s tem na področju mobilnih telefonov...

21 komentarjev

Microsoft in HTC sklenila patentni dogovor

PC World - Microsoft in HTC sta sklenila dogovor, ki pokriva kopico Microsoftovih patentov in dovoljuje njihovo uporabo HTC. Ta bo v zameno Microsoftu plačal licenčnino.

Patenti se nanašajo HTC-jeve mobilne telefone, na katerih teče Android. Podrobnosti podjetji nista želeli razkriti, tako da je višina licenčnine za zdaj neznana. Spomnimo, da je Apple pred dvema mesecema vložil tožbo zoper HTC, v kateri mu očita kršitve 20 patentov za Android. Microsoft nima v lasti patentov za operacijski sistem Android, ki ga je zasnoval Google, a so prepričali HTC, da bi platforma Android lahko kršila druge Microsoftove patente. To pomeni, da bi lahko Microsoft v kratkem podobno pritisnil tudi na ostale proizvajalce Androidnih naprav.

19 komentarjev

Mafijskega šefa izdal Facebook

Pasquale Manfredi aretiran

ABC News - Socialna omrežja, kot je Facebook, so se zažrla prav v vse pore naših življenj - tudi mafijskih. Italijanska policija je uspela izslediti enega izmed najbolj iskanih kriminalcev, mafijskega šefa kalabrijske družine Ndrangheta Pasqualeja Manfredija, prav zaradi Facebooka. Manfredi se je namreč v svoj račun na Facebook prijavljal tako pogosto, da so uspeli izslediti njegovo skrivališče. Skrival se je v majhnem kletnem stanovanju v mestecu Isola di Capo Rizzuto v pokrajini Crotone na italijanskem jugu.

Manfredi Facebooka ni uporabljal zgolj za zabavo, temveč je prek njega komuniciral s pajdaši, večinoma v kodi. Policija dodaja, da Manfredi ni bil računalniško najbolj pismen, saj je...

20 komentarjev