»

Webcamp 2015 - Embrace Constraints

WebCamp 2015

Slo-Tech - 14. marca 2015 bo v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko v Ljubljani skupnost spletnih razvijalcev in navdušencev organizirala WebCamp 2015. Dogodek, v angleškem jeziku, je namenjen tako izkušenim razvijalcem kot tistim, ki to še želijo postati. Vsebine bodo pokrivale frontend, backend in devops. Med več kot 300 udeleženci pa boste zagotovo našli dovolj zanimivih sogovornikov.

Organizacija dogodka po principu BarCampov (po naše: nekonferenc), pa pomeni, da predavajo udeleženci in da lahko vsakdo prijavi predavanje. Prijave sprejemamo še do petka, 13. februarja.

Prve brezplačne vstopnice bodo na voljo že v sredo, 18.2.2015. Ogledate si lahko tudi lanska predavanja.

Več na webcamp.si.

9 komentarjev

Webcamp Spring 2014 Ljubljana ponovno med vami!

WebCamp.si - Ponovno se bodo odprla vrata za vse ljubitelje računalništva, spletnega dizajna ter mobilnih aplikacij - Webcamp spring 2014 Ljubljana, In sicer v soboto 26.aprila 2014 v sodelovanju z OCWC Global 2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) na Tržaški cesti 25 v Ljubljani s pričetkom registracije ob 8:30 ter uvodnim nagovorom ob 9:15. Predavanja sledijo od 9:30 naprej. Ne skrbite, vmes boste deležni prigrizkov, kosila ter tudi hidracije. Konec dogodka se načrtuje okoli 16:00 z druženjem ob pijači.

Če ste že pozabili, kaj točno predstavlja Webcamp, vam osvežim spomin: WebCampLjubljana je konferenca, na kateri se udeležence tudi spodbuja, da se predstavijo s kakšno zanimivo temo ali pa povedo svoje mnenje, vprašajo itd. Več za osvežitev spomina in ogled video posnetkov prejšnih dogodkov Webcampa - http://video.webcamp.si/

Letošnja tema so spletne tehnologije v...

6 komentarjev

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

engadget - O Samsungovih tablicah v teh logih redoma pišemo, žal predvsem okoli kregarij z Jabolčnimi. Tokrat malo drugače: kratek opis nedavno predstavljene 7-palčne različice Samsung Galaxy 7.0 Plus, neposrednega naslednika izvornega Galaxy Taba, ki smo ga opisali pred točno enim letom.

Plus bo stal $399 dolarjev ali $200 manj kot lani in je pozicioniran med znatnim 5.3'' telefonom Galaxy Note in večjimi tablicami - 8.9 oz. izvrstno sprejetim 10.1 inčnim tabom, nekje vmes pa naj bi se skrival tudi nesrečni 7.7-palčnik. Tehta 350 gramov, debel je ravno 1 centimeter, resolucija ostaja 1024x600, procesor je tokrat dvojedrni in tiktaka pri 1.2GHz, RAMA je dvakrat toliko pri 1GB, mogoče pa je dodati še 16 ali 32GB bliskovitega...

23 komentarjev

Video posnetki iz WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po uspešnem WebCampLjubljana, kjer so prejšnji teden obiskovalci dogodka predavali o spletu in tehnologijah, je sedaj pripravljen arhiv videoposnetkov njihovih predavanj.

Teme se gibljejo od zelo tehničnih: migracija obstoječih spletnih strani na nov sistem, pakiranje JavaScripta, razvoj HTML5 aplikacij za iPada, kako postaviti monitoring sistem za strežnike ter kako servirati neživi video na spletu; do bolj splošnih: brezplačni kolektivni samoumor, kako voditi svoje življenje in podjetje, Freedom box in vodenje spletnih projektov.

Vse te in še mnoge druge posnetke si lahko s pomočjo brskalnika ali iPada ogledate na: http://video.webcamp.si/

21 komentarjev

Navijanje računalnika z mobilnim telefonom

Možnost nastavljanja frekvenc in napetosti

vir: VR - Zone
VR - Zone - Skorajda eno leto je že minilo, odkar smo poročali, da bo Asus omogočil navijanje računalnika kar z uporabo mobilnega telefona, ki bi se z računalnikom povezal prek brezžičnega standarda Bluetooth. Ta ideja se je očitno končno uresničila, saj je z App Store mogoče namestiti aplikacijo ROG iDirect. Navijanje bo sicer mogoče le z iPada oz. iPhone-a (ter iPod Touch) in bo omejeno na nekatere matične plošče iz nabora Republic of Gamers, ki bodo prišle opremljene z Bluetooth povezljivostjo. Znotraj programa iDirect bo mogoče nastavljati vse frekvence in napetosti, ki jih je mogoče nastavljati iz BIOS-a, s čimer naj bi zadovoljili celo najzhatevnejše navijalce, pregledovati stanje...

20 komentarjev

BlackBerry Tablet prihaja

Beta News - Govorice o prihajajočem BlackBerry Tabletu, ki krožijo že več mesecev, so potrdili tudi viri blizu RIM-a. Prve informacije so napovedovale 8,9-palčni zaslon, petkovo razkritje Ashoka Kumarja iz Rodman & Renshawa pa govori o 7-palčnem zaslonu in Marvellovem procesorju z 1 GHz. Za razliko od iPada bo imel BlackBerry Tablet strojno podporo za Flash in dvoje kamer. Flash bo gotovo dodatna prednost v primerjavi z Applovim iPadom, druga prednost pa bo znamka, saj so blackberryji še vedno mnogo bolj razširjeni od iPhona. Natančnih podatkov o datumu izida še ni, omenja pa se december.

39 komentarjev

Nook končno tu

Nook

X-Bit Labs - Ves prostor pod žarometi na odru elektronskih bralnikov e-knjig je v zadnjem času zasedel Applov tablični računalnik iPad. A še pred njegovim izidom so bili tu konkurentje - Sony Reader, Amazon Kindle in Barnes and Noble Nook. Prav nad slednjim so se kupci v preteklem letu tako navdušili, da so že konec novembra pošle vse zaloge, zato so vsi poznejši za božič dobili zgolj ličen darilni bon, ki ga je letos moč zamenjati za pravi Nook.

Datum splošne dobavljivosti so odlagali cel januar in 10. februar je zadnji datum, ki pa naj bi res veljal. Od danes naprej bo torej Nook moč kupiti v lokalnih prodajalnah v ZDA in prek spleta na B&N online, a zopet samo po ZDA. Nookov zaslon zmore...

41 komentarjev

RealTime WebCampLjubljana

Slo-Tech - Po jesenskem WebCampu, posnetke iz katerega smo objavili tudi na Slo-Techu, je sedaj čas za naslednjega. Tokratni WebCamp ima temo Real-Time in je vsem, ki so mnenja, da so obstoječe spletne tehnologije preprosto prepočasne. V bolj razvijalsko obarvanih temah bomo med drugim debatirali o XMPP (tehnologija, ki poganja Google Talk), Comet (Facebook Chat) ter seveda Twitter API-ju. V primeru, da se prepoznate v zgornjih buzzwordih, prijavite svojo temo in se nam pridružite v soboto, 20. februarja v Hekovniku.

1 komentar

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev