»

PlayStation Vita v Evropi 22. februarja

vir: Sony
Gamasutra - Znani so datumi izida nove Sony prenosne konzole Vita, ki smo jo potihoma pričakovali že letos, a je Sony izid zamaknil. Medtem ko bo na Japonskem res na voljo že 17. decembra, bo v Evropi in Ameriki Vita na prodajne police prispela šele 22. februarja prihodnje leto, je pojasnil Jack Tretton, vodja ameriške enote Sony Computer Entertainment.

Znane so tudi cene, in sicer 250 evrov (oziroma dolarjev v ZDA) za verzijo z Wi-Fi in 300 evrov za verzijo z Wi-Fi in 3G, ki bo imela brskalnik in odjemalce za Twitter, Facebook in Skype.

Sony je potrdil, da je trenutno v produkciji že več kot 100 iger za novo konzolo. Nanjo jih bomo nalagali tudi prek povezave 3G, če bodo merile manj kot 20 MB, medtem ko bomo za večje potrebovali Wi-Fi in povezavo z računalnikom oziroma...

6 komentarjev

Znane specifikacije Sonyjeve Vite

vir: Sony
Sony - Nova prenosna konzola PlayStation Vita bo kljub nekaterim predhodnim špekulacijam v Evropi izšla šele prihodnje leto, smo pa dobili podatke o njenih specifikacijah, ki se večidel ujemajo s predhodnimi špekulacijami in namigi iz Sonyja.

Sony je potrdil, da bo Vita imela štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in grafični čip PowerVR SGX. Kapacitivni OLED-zaslon bo meril pet palcev, zmogel bo 960 x 544 točk in podporo za multi-touch. Centralnega pomnilnika bo 512 MB, zraven pa bo še 128 MB VRAM-a. Sprednja in zadnja kamera bosta obe imeli ločljivost 640 x 480.

Za povezljivost bo dobro poskrbljeno. Vita bo podpirala 802.11 b/g/n, Bluetoot 2.1+EDR in 3G (le dražji model). Za razširitve je poskrbljeno s podporo za SIM-kartice, Vita kartice, pomnilniške kartice, USB, avdio...

10 komentarjev

PlayStation Vita v Evropi že konec oktobra?

PlayStation Vita

vir: engadget
engadget - Zahvaljujoč britanski trgovini Blockbuster smo morda že izvedeli datum izida nove generacije Sonyjeve prenosne igralne konzole, ki jo poznamo pod imenom PlayStation Vita, v konceptni obliki pa smo jo poznali kot Next Generation Portable (NGP). Na reklamnem letaku trgovine je pisalo, da bodo pri njih nove prenosne igralne konzolo naprodaj že od 28. oktobra letošnjega leta, na voljo pa naj bi bili že takoj obe različici, za 229 funtov različica z le WiFi povezljivostjo, za 279 funtov pa različica z WiFi in 3G povezljivostjo. Datum izida je seveda daleč od potrjenega, znane pa so Sonyjeve namere, da bi s prodajo najprej začeli na Japonskem, čemur bi sledila svetovna dobavljivost. Sicer naj bi cena nove generacije konzole znašala 250 evrov oz dolarjev za WiFi model, odvisno od atlantske obale, na kateri...

8 komentarjev

Sony pokazal PlayStation Vito

CNet - Sony je na sejmu E3 včeraj pokazal novo generacijo prenosne konzole, ki se imenuje PlayStation Vita. Naprava ima na dotik občutljiv 5-palčni OLED-zaslon (tako da bo ena izmed možnosti za krmiljenje likov tudi z gestami na zaslonu), touchpad spredaj in zadaj ter sprednjo in zadnjo kamero. V notranjosti tiktakajo procesor ARM Cortex A9, grafični procesor SGX543MP4+ in sistem Sixaxis za zaznavanje gibanja.

Naprava bo imela tudi tehnologijo Near, ki bo omogočila igranje proti uporabnikom drugih vit, ki bodo v bližini. Model z Wi-Fi bo stal 250 dolarjev, tisti s podporo 3G (ki bo sprva na voljo ekskluzivno v ZDA prek AT&T) pa 300 dolarjev.

Prvikrat je Sony sicer Vito napovedal že januarja, ko so predstavitev izvedli na...

38 komentarjev

WiLan toži vsekrižem

CNet - Malo znano kanadsko podjetje WiLan, katerega glavna dejavnost je zbiranje patentov in prodajanje licenc naprej, je vložilo tožbo proti številnim podjetjem, ki da kršijo njihove patente za Bluetooth. Na okrožnem sodišču v Teksasu so vložili tožbo zoper Acer, Apple, Atheros Communications, Belkin, Broadcom, Dell, D-Link, Gateway, Hewlett-Packard, Intel, Lenovo, LG Electronics, Marvell Semiconductor, Motorola, Personal Communications Devices, Sony, Texas Instruments, Toshiba in UTStarcom, ki po navedbah tožnika z izdelovanjem oz. prodajo izdelkov z Bluetoothom kršijo patent št. 5.515.369 iz leta 1996. Patent opisuje način, kako se brezžični sistemi izogibajo medsebojnim interferencam na odprtih frekvencah. Patent je bil sprva izdan podjetju Metricom, ki pa je pred 10 leti bankrotiralo. WiLan ni želel navesti povezave s tem podjetjem.

To ni prva tožba podjetja WiLan. Leta 2002 so tožili Redline Communications zaradi uporabe tehnologije za brezžična omrežja; tožba se je končala s...

22 komentarjev

Obetajo se nam VoIP mobilniki

IWon Money - Novičarska spletna stran IWON News poroča o predstavitvi najnovejših mobilnih telefonov s podporo brezžičnemu omrežju Wi-Fi, ki so jih javnosti pokazali na letošnji CITA Wireless konferenci.

Tovrstna podpora standardu Wi-Fi, v navezi s tehnologijo UMA (Unlicensed Mobile Access), omogoča dostop do mobilnih storitev tudi tam, kjer je sicer signal GSM omrežja nekoliko slabši. Zanimivo je tudi to, da VoIP mobilniki nemoteno preklapljajo med GSM in Wi-Fi omrežjem.

Samsung je na omenjeni konferenci predstavil svoj Wi-Fi mobilnik t709, medtem ko sta Nokia in Motorola svoje novince (6136 in A910) predstavila že na februarski konferenci v Španiji.

Več o novosti, kot tudi o zaračunavanju, dosegljivosti in načrtih (tudi evropskih) mobilnih operaterjev si preberite na IWON news.

13 komentarjev