»

Microsoftov boj proti piratstvu (in za večji dobiček) - po WGA zdaj še OGA

Tech Web - Microsoft je v tem tednu predstavil nov korak k oteženi oziroma skoraj onemogočeni uporabi piratskih verzij svoje programske opreme. Za preverjanje pristnosti svojih operacijskih sistemov je podjetje iz Redmonda že julija lani predstavilo orodje WGA (Windows Genuine Advantage), tokrat pa je na vrsti programski paket Office. Microsoftov korak je bil za mnoge pričakovan, saj se prihodki od prodaje paketov Office uvrščajo na drugo mesto, torej takoj za prihodke od prodaje operacijskih sistemov.

Nova tehnologija za preverjanje pristnosti paketov programske opreme Office nosi predvidljivo ime OGA (Office Genuine Advantage). Po besedah Microsoftovega predstavnika za stike z javnostmi gre pri OGA za ActiveX kontrolnik, ki bo preverjal najpogosteje uporabljene metode za nepooblaščeno kopiranje in uporabo programske opreme. Ena izmed njih bo skoraj zanesljivo tudi preverjanje uporabljenih serijskih številk za registracijo programske opreme, ki so trenutno najpogosteje uporabljena možnost...

76 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

Prenovljena sekcija "Povezave"

Slo-Tech - Kot vidite, smo vsebinsko zadnji teden bolj lenarili kot ne. Sicer imamo za to dober razlog (heh), in sicer uživanje prednovoletnega vzdušja ter podpiranje Primoža pri prenavljanju njegovih skript (moralna podpora, saj veste ). Od danes naprej pa lahko na tem naslovu, oziroma z direktnim klikom v levi meni na postavko "Povezave", vidite novo, prenovljeno, sekcijo, v kateri je več sto zanimivih strani, ki jih uporabljamo pri dnevnem iskanju novic. Tako da ne recite, da ne delamo nič . Zahvala za prenovljene Povezave gre MadManMatu, ker je samo in le on ročno obiskal vse strani ter zraven naslovov napisal komentarje. Slava mu!

10 komentarjev

Za vse tiste, ki pošiljajo novice

Slo-Tech - Vidim, da ste se tudi bralci novic opogumili in nam poizkušate olajšati naše garaško delo. To me je kar malce presenetilo, še posebej v dneh, ko je najbolj vroče in bi po vseh teorijah morali lenariti. Sem pa toliko bolj razočaran, ker bolj malo pošiljate linke, ki pa so nujno potrebni za preverjanje pristnosti same novice. Zato prosim, če v prihodnje zraven novice dodate še link. Hvala.

0 komentarjev

Prošnja...

Jaz - Vse, ki pošiljate novičke v naš nabiralnik prosimo, da pri novici dodate tudi vir. Novice na Slo-Techu ne objavljamo, če nimamo ustrezno preverljivega vira. Slabe izkušnje pač delajo svoje . Danke!

0 komentarjev