»

Microsoft si je brž premislil glede oglasov v poštnem odjemalcu

vir: The Verge
The Verge - Microsoft je pred dnevi poskusno vpeljal prikazovanje oglasov v poštnem odjemalcu Windows 10. Ti so se uporabnikom, ki ne plačujejo naročnine na oblačni pisarniški paket Office365, prikazovali na vrhu poštnega predala. Kot so povedali predstavniki Microsofta, so tak način oglaševanja samo preizkusili in to samo pri uporabnikih v Braziliji, Kanadi, Indiji in Avstraliji. V pogosto zastavljenih vprašanjih (FAQ) na Office.com so pojasnili, da bodo zbrana sredstva pomagala Microsoftu izboljšati podporo in nekatere njihove izdelke. Pojasnili so še, da so oglasi ukrojeni po interesih posameznika in da v ta namen uporabljajo podatke o uporabi aplikacij, brskanju po spletu ter...

27 komentarjev

Zune uradno mrtev

Slashdot - Že marca so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi se Microsoft počasi pripravljal na ukinitev znamke predvajalnikov glasbe Zune, sedaj pa je to uradno. Microsoft ne bo več izdeloval predvajalnikov Zune, kar pa na lastnike obstoječih naprav ne bo vplivalo.

Včeraj popoldne je Microsoft na svojih straneh odstranil vse omembe predvajalnikov Zune, kar je spet sprožilo ugibanja o žalostnem koncu te znamke. Na vprašanje, ali je to res tako, je Microsoftov predstavnik za odnose z javnostmi odgovoril, da sploh ne. Kasneje so se v Redmondu končno poenotili pri nastopanju navzven in pojasnili, da je Zune dočakal svoj konec. Kot so zapisali, bodo osredotočeni na Windows Phone, kar se tiče glasbe in prenosnih...

7 komentarjev

Microsoft ukinja razvoj predvajalnikov Zune

Bloomberg - Microsoft ukinja razvoj novih predvajalnikov znamke Zune, poroča Bloomberg. Namesto tega se bodo posvetili razvoju programske opreme Zune, ki bo na voljo za pametne telefone z Microsoftovim sistemom. Zune se namreč nikoli ni uspel zasidrati med ljudske množice, saj se je od predstavitve leta 2006 spopadal z nizkim povpraševanjem, že zadnji dve leti pa se Microsoft spogleduje z odstrelom platforme.
...

3 komentarji

Microsoft počasi ukinja znamko Zune

vir: engadget
engadget - Ob predstavitvi prvega Microsoftovega predvajalnika glasbe je bila ustvarjena še znamka Zune, ki je prek nekaj generacij predvajalnika (zadnja generacija, Zune HD, je bila ena izmed redkih naprav s prvimi procesorji Tegra) prerasla v programsko opremo za upravljanje z njimi, glasbeno trgovino, medijski oddelek na Windows Phone 7 in Xbox 360, itd. A kaže, da bi bila lahko ta znamka tik pred izumrtjem, kar so nekateri opazili med najavo sodelovanja Microsofta in Nokie. Mnoge znamke, vključno z Xbox Live, Windows Marketplace in podobnimi, so bile omenjene pogosto, Zune pa nikoli. Posledično sta Paul Thurrott in ZDNet-ova Mary-Jo Foley povprašala Microsoftove predstavnike, kako kaže tej...

9 komentarjev

Politični Zuni

Gizmodo - Microsoft je pripravil posebni izdaji večpredstavnih predvajalnikov Zune za republikanski in demokratski tabor, ki stopnjujeta vročico pred prihajajočimi predsedniškimi volitvami v ZDA. Seveda ne prinašata nobenih novih zmogljivosti, ampak je spremenjena zgolj njuna zunanjost. Kljub temu da se Zuna za obe stranki precej razlikujeta, jima je skupna okoljska tematika.
Pred slovenskimi volitvami ni pričakovati podobnih podvigov našega gospodarstva, ker je število strank preveliko. No, lahko pa se zgodi kakšna posebna polnitev piva.

10 komentarjev

Prodaja Zunea nad pričakovanji

Zune-Online.com - Robbie Bach, glavni med Microsoftovimi zabavljači, je ponosno povedal, da so uresničili cilj njihovega MP3 predvajalnika Zune še pred predvidenim rokom. Do konca julija so želeli prodati milijon primerkov, uspelo pa jim je že sedaj. San Francisco Chronicle je z njim naredil intervju, v katerem je med drugim omenil tudi, da jeseni prihajajo novi Zune izdelki, pokomentiral pa je še Zune mobilnik in nekatere druge malenkosti.

Izvorna novica ter intervju.

16 komentarjev

Jutri morda novi Zune

Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o novici z iLounge, v kateri je omenjeno, da naj bi Microsoft za jutri pripravljal predstavitev novega modela prenosnega predvajalnika Zune v Redmondu. Za prihajajočo drugo generacijo je še prezgodaj, tako da bi po mnenju večine, če se bo dogodek res odvil, najbrž lahko šlo za manjšo različico s flash pomnilnikom, na katero Malimehki že nekaj časa namiguje. Kakorkoli, počakajmo do jutri.

Izvorna novica.

2 komentarja