»

RIM umaknil mobilno aplikacijo za obveščanje o policijskih kontrolah

PhantomALERT

ComputerWorld - V torek so štirje ameriški senatorji pozvali Apple, da iz svoje spletne trgovine umakne aplikacije, ki uporabnikom omogočajo medsebojno obveščanje o lokacijah policijskih kontrol. Podobno so zahtevali tudi od Googla in RIM-a, ki imata svoje trgovine z aplikacijami. V pismu vsem trem podjetjem so zapisali, da so tovrstne aplikacije škodljive za družbo, saj vinjenim voznikom omogočajo izogibanje policijskim kontrolam.

Pri tem ne gre za aplikacije, ki bi bile namenjene zgolj sporočanju položaja kontrol. PhantomALERT, ki so jo senatorji navedli kot primer, je po besedah ustvarjalcev podatkovna baza tako o radarjih, kamerah za prevoženo rdečo luč, policijskih kontrolah kot...

7 komentarjev

Apple proti otrokom, ki navijajo račune staršev na iTunes

Yahoo News - Apple je napovedal, da spreminja način nakupa iger za iPhone in iPad v svoji spletni trgovini, potem ko so prejeli mnogo pritožb staršev zaradi visokih računov, ki so jih navili njihovi otroci. Trenutni sistem je nastavljen tako, da po vnosu gesla za nakup tega ni treba ponovno vnesti v naslednjih 15 minutah. To so otroci izkoristili, če so jim starši dali v roke iPhone ali iPad, in si nakupili za več sto dolarjev iger ali dobrin v igrah.

O problemu se je začelo javno govoriti lanskega decembra, ko je zgodbo o tem objavil Associated Press. Kasneje so o tem poročali še v Washington Postu, kar je spodbudilo Zvezno trgovinsko komisijo (FTC), da je podrobneje pogledala to prakso. Apple...

6 komentarjev

Apple izdal iOS 4.3

Heise - Apple je pohitel in dve dni pred napovedmi izdal novo verzijo operacijskega sistema za svoje prenosne naprave iOS. Tretja podverzija iOS 4 prinaša številne novosti, med njimi omenimo izboljšan tethering, ki omogoča deljenje WLAN-povezave z do tremi napravami in UMTS z do petimi napravami. Prvič je tudi mogoč tethering med iPhonom in iPodom prek Bluetootha. Pohitrili so še izvajanje JavaScripta v mobilnem Safariju, podprli prenos videa prek AirPlaya v aplikacijah z App Stora, spremenjeno opozarjanje na prispele SMS-e itn. Novo verzijo iOS je mogoče brezplačno prenesti prek iTunes za iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 3 in 4 ter iPad. Podporo za iPhone 3G in iPod touch 2 so ukinili.

21 komentarjev

Android tudi za iPhone 3G

vir: PC World
PC World - O prvi generaciji iPhonea, na katerem je tekel Android, smo poročali že pred kratkim, takrat pa povedali, da bo podpora za novejša (in za Evropo mnogo bolj zanimiva) iPhone 3G in 3GS prišla v kratkem. Prva polovica, podpora za iPhone 3G je tukaj in je jasno delo istega avtorja kot prej, planetbeinga. Trenutno Android na iPhone 3G še ni tako dodelan, kot na prvi generaciji, saj npr. še ne deluje zvok, a to ta trenutek niti ni tako pomembno, saj bo možnost...

22 komentarjev

Naslednji teden Applov iPhone 3.0

The Register - Apple bo prihodnji teden razkril tretjo verzijo svojega operacijskega sistema za iPhone, poroča The Register. To se bo zgodilo na posebnem dogodku v Cupertinu v torek. Kaj točno bo Apple dodal, ni znano, uporabniki pa najbolj pogrešajo posredovanje (forwarding) SMS-ov in funkcijo izreži/kopiraj/prilepi, ki v trenutnem iPhonu 2.2.1 manjkata. The Inquirer je sestavil celo listo manjkajočih funkcionalnosti, katerih inkarnacijo napovedujejo v novi verziji iPhona - na njej se sicer pojavijo tudi povsem brezupne želje, kot je ta po namestitvi nepodpisanih aplikacij.

Možno je tudi, da bo Apple nekoliko prenovil strojno opremo. Špekulacije, da razvijajo majhno verzijo iPhone Nano, so sicer zavrgli kot nesmiselne, a kitajski izdelovalci dodatkov trdijo, da Apple blefira. Več bomo gotovo izvedeli prihodnji teden, huda konkurenca (Android, Palm, Windows Mobile) pa bo poskrbela, da Apple ne zaspi na lovorikah.

27 komentarjev