»

Testni teden grafičnih gonilnikov v Fedori

Fedora 16 Alpha test

vir: Red Hat
Red Hat - Skupnost The Fedora Project ponovno vabi vse zainteresirane k preizkusu odprtokodnih gonilnikov Intel/AMD/nVidia grafičnih kartic za prihajajočo distribucijo Linuxa Fedora 16.

Testiranje je mogoče z najnovejšo verzijo Fedore 16 Alpha preko standardne namestitve, virtualizacije ali LiveUSB namestitvenega medija. Najenostavnejša možnost je zagon živega medija, ki ne spremeni nobenih nastavitev že obstoječe nameščenega sistema.

Testiranje poteka v dveh fazah, testiranje osnovnih funkcij Gnome lupine (login, video, nastavitve monitorja) in testiranje naprednih OpenGL funkcij (igre, 3D aplikacije). Sledi poročanje strojne konfiguracije, dnevniških izpisov in komentarjev uporabnika. Teden se je začel s testiranjem odprokodnih gonilnikov nVidie (Nouveau),...

5 komentarjev

Izšla Fedora 13

Slashdot - Druga novost programska novost včerajšnjega dne je nova verzija Linuxove distribucije Fedora, ki se je reinkarnirala že trinajstič zapovrstjo, to pot s kodnim imenom Goddard. Glavne novosti, ki so jih vgradili vanjo, so: samodejna namestitev gonilnikov za tiskalnik, samodejna namestitev jezikovnih paketov, spremenjen videz orodja za upravljanje z uporabniškimi računi, boljša podpora spletnih kameram in eksperimentalna 3D-podpora za Nvidiine kartice. V Fedori najdemo še Gnome 2.30, KDE 4.4, NFSv4, Python 3, Zarafo itn. Prenos je že mogoč.

16 komentarjev

V slogi je moč. Futuremark in nVidia

več strani -

Vsakdo, ki malo bolj spremlja dogajanje na grafičnem področju, ve, da smo bili pred nedavnim priče razkrinkanju takšnih in drugačnih umazanij na področju benchmarkov za testiranje grafičnih kartic. Stvar je prišla celo tako daleč, da je nVidia odkrito obtožila Futuremark (3D Mark 2003), da so izdelali pristranski test grafikulj. A kot vse kaže zdaj, so se strasti pomirile.

Po spletu krožijo tri nove izjave -- Futuremarkova, nVdiina in njuna skupna -- v katerih sedaj najavljajo svoje partnerstvo. Da, prav ste prebrali. Po lanskem prvem decembru, ko je nVidia izstopila iz Futuremarkovega beta programa testiranja, v katerem je vztrajala kar petnajst mesecev, in nedavnih obtožbah, sta obe podjetji sedaj začeli tesno sodelovati.

Futuremark bo poskusil kar kar najbolje razumeti nVidiine optimizacije (ki smo jim še pretekli teden dejali goljufije), nVidia pa bo poskusila svoje Detonatorje FX še izboljšati, za čim večji izkoristek svojih grafičnih kartic v novejših igrah. Dogovor zaradi...

3 komentarji

nForceII vs. Granite Bay

Overclockers.com.au - nVidia ni poznana le po izvrstnih grafičnih karticah, temveč tudi po čipovjih nForce, ki so med uporabniki priljubljeni. Na drugi strani, med Intelovimi uporabniki, pa kraljuje Granite Bay, čipovje, katerega je seveda izdelal Intel. Na Overclockers Australia so med seboj primerjali ti dve čipovji. Za testiranje so uporabili ABIT NF7 1.0 in 1.2 verziji ter Gigabaytovo 8INXP. Da bi bili rezultati primerljivi, so vzeli Intel Pentium 4 2400 MHz in AMD Athlon XP 2400+ procesorja.

0 komentarjev

Novi Detonatorji

Nvidia - Na internetu sicer že dalj časa krožijo različne leaked verzijo nVidiinih grafičnih gonilnikov, danes pa se je nova različica pojavila tudi na njihovi uradni strani. Tokratna inačica nosi oznako 41.09, trenutno pa ima naziv WHQL Candidate, kar pomeni, da gonilniki še niso potrjeni s strani Microsofta, temveč še čakajo na testiranje. Klik!

4 komentarji