»

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Preizkus Everglide podloge za miško.

Tweak Town - V kolikor ste zaprisežen igralec katere od popularnih večigralnih FPS iger (Q3A, CounterStrike, itd.), je gotovo važno, da imate poleg močnega sistema še dobro miško. Za optimalen izkoristek miške (predvsem optične) pa je potrebna tudi dobra podloga. Prav takšne delajo pri Everglide-u, nekaj pa so jih stestirali TweakTown-ovci. Klik!

9 komentarjev

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Antidemonstrantni prijemi

The Village Voice - Upam, da ste vsaj malo spremljali dogajanje v Genovi na srečanju G-8, ko so demonstranti policiji naredili kar precej preglavic. Na žalost (ali na srečo) pa bo teh preglavic iz dneva v dan več, saj demonstracije postajajo del vsakdanjika in nič ne kaže, da bi popularnost le-teh upadla. Demonstranti pa lahko poleg demonstriranja naredijo tudi veliko škode, saj v svoji razjarjenosti sesujejo vse pred sabo (izložbe, avtomobili, ...). Maso ljudi je lahko obvladati, ni pa lahko mase VARNO obvladati. Vsi dosedanji ukrepi v obliki vodnih topov, pendrekov in podobnih stvareh, da o gumijastih nabojih, ki se jih tako lahko zamenja s pravimi ne govorimo, so se izkazali za sorazmerno nevarne, saj lahko povzročijo trajne poškodbe (zaradi gumijastega naboja ste lahko ob oko, vodni top vas nabije ob steno, itd.). Ravno zaradi tega, so se ljudje k raznim bolj varnim alternativam. Na tej strani si lahko preberete nekaj o teh stvareh - energetske puške, ki povzročajo občutek opeklin, vendar človeka...

2 komentarja

Everglidova LAN oprema

Dan's DATA - Everglide je znan po svojih odličnih podlogah za miške, pred kratkim pa so se odločili, da se preizkusijo tudi na področju LAN pripomočkov. Dan's data poroča. Na testu so imeli štiri pripomočke, ki vam lahko (v zameno za denar ) kar precej olajšajo postavitev mreže. Če se hočemo udeležiti LAN patyja moramo najprej prinesti svoj računalnik. Monitor, in ostali pripomočki še nekako gredo, pri ohišju pa je vedno določen odstotek tveganja, da nam bo le-to padlo na tla. Everglide nam je ponudil poseben komplet, ki je namenjen prenašanju ohišja. Celotna stvar izgleda kot nekakšen trak z ročajem, ki ga ovijemo okoli ohišja. Na LAN partyju so potrebni tudi kabli, s katerimi računalnik priklopimo na HUB, vendar se včasih zgodi da zasedejo kar veliko prostora (posebej pri prenašanju), pa še zapletajo se. Tudi za tiste, ki jim zapletajoči kabli povzročajo kar precej preglavic so pri Everglidu poskrbeli s posebnim rolojem, na katerega se kabel navije. V Everglidovi lučki ne vidim kake pametne...

0 komentarjev

Prenašanje monitorjev

Overclockers Australia - Očitno nekateri ljudje res ne morejo zdržati brez nekaterih (za nekatere) precej nepotrebnih pripomočkov. Eden takih je tale stvar za prenašanje. Tokrat ne gre za Cat Carrierja, ampak za CaseAce GearGrip - CRT, ki je namenjen prenašanju monitorjev. Če ste začeli razmišljati o kakih dvigalih ali kakih podobnih stvareh, potem ste kar precej zavili s poti ... OK, šalo na stran. CaseAce GearGrip - CRT je drugače precej nespektakularna zadeva - trakec, ki ga ovijete okoli monitorja, da lahko le-tega (monitor namerč) varno prenesete do željenega mesta. Tako kot vse stvari tudi CaseAce GearGrip - CRT ne zagotavlja stoprocentne varnosti. Lahko se vam naredi, da niste dovolj pozorni in zanihate monitor natanko v rob mize ali kake omarice hehe. Komu priporočam ta izdelek? Če ste neroden osebek (vam monitorji letijo iz rok?) ali pa ste obsedeli pred računalnikom (in izgubili vso mišično maso), potem bo prenašalec monitorjev kar pravšen za vas. Obstaja samo en problem: dvomim, da boste teh...

2 komentarja

Mouse Skatez

Taco Nuts - Ti majhni pripomočko za računalnik pa so včasih lahko precej zanimivi. Mouse Skatez se uvršča med pripomočke za igričarje, saj zmanjša trenje med mišjo in podlago. V bistvo gre za neke vrste teflonski trak, ki ga nalepimo s spodnej strani miške in ta potem boljše drsi po podlagi. Prodajalec zadeve je Everglide, en trak te zadeve pa se prodaja za okoli $7, kar je v bistvu cisto nategovanje (glede na to, da se celotna rola te zadeve prodaja za manj, kot $50). Kakorkoli, Mose Skatez so "testirali" na TacoNuts strani in zadeva jim je bila kar všeč. Preverite, in si svoje mnenje ustvarite sami.

0 komentarjev