»

V igrah z lokalnim večigralstvom se bo mogoče na Steamu kmalu povezati preko interneta

Ars Technica - Na Steamu bodo čez dober teden pognali beta test funkcije Remote Play Together, ki bo do štirim osebam omogočala, da se v igrah z načinom lokalnega večigralstva pomerijo po internetu.

Na servisu Steam je nekaj zelo priljubljenih iger, ki poznajo zgolj lokalno igro v več - se pravi na skupnem ali deljenem zaslonu. Kdor želi dandanes takšne naslove igrati preko interneta, se mora potruditi z zunanjimi programi, kakršen je Parsec. Pred leti so sicer pri Nvidii nekaj časa preizkušali podobno funkcijo GameStream co-op, a se ni ohranila. Kmalu pa utegne biti skok na linijo enostavnejši, saj so pri Valvu napovedali skorajšnji začetek javnega preizkušanja takšne novosti Remote Play Together.

Najava je sicer prišla potiho, s pošto razvijalcem, a je hitro ušla na splet, nakar so jo uradno potrdili. Funkcija Remote Play Together je postavljena na obstoječi zmogljivosti Remote Play in bo lahko povezala dve do štiri osebe. Omejena bo na igralne načine, kjer vsi vidijo enak zaslon, torej...

7 komentarjev

Ubisoft in NVIDIA ponujata brezplačne igre z GeForci

vir: AnandTech
AnandTech - NVIDIA in Ubisoft sta združila moči in začela z akcijo Pick Your Path, v sklopu katere bodo kupcem grafičnih kartic iz družin GeForce 900 ter 700 ponujali brezplačne igre. Gre za konkurenco AMD-jevemu programu Never Settle, v katerem so prav tako ponujali brezplačne igre, a je bil v primeru AMD-ja nabor nekoliko obsežnejši, tako na strani grafičnih kartic, ki so dobile brezplačne igre, kot z vidika števila brezplačnih iger, ki so jih kupci prejeli. V primeru GeForcov iz serije 900, GTX 980 in GTX 970 ter njunih mobilnih sorodnikov, ter namiznih grafičnih kartic GTX 780 Ti in GTX 780 kupci prejmejo brezplačno igro izmed trojice prihajajočih naslovov Ubisofta, Assassin's Creed Unity, Far Cry 4 oz. The Crew. Nobena izmed treh zaenkrat še ni uradno izšla, a Assassin's Creed Unity izide 11....

6 komentarjev

AMD-ju ušli ključi za DiRT 3

Slashdot - AMD pri prodaji svojih grafičnih kartic ATI že nekaj časa uporablja taktiko pospeševanja prodaje, pri kateri dobi vsak kupec kartice tudi kupon za brezplačno igro. V zadnjem času delijo reli dirkačino DiRT 3. Sistem funkcionira tako, da vsak kupec v škatli prejme kodo, s katero se prijavi na Steam, sname igro s spleta in začne igrati. Problem je, če AMD-ju pobegnejo ključi za igre.

To se jim je zgodilo včeraj, saj se je na internetu znašlo 1,7 milijona (nekateri viri pišejo o treh milijonih) ključev, ki omogočajo brezplačno igranje DiRT 3. Napad se je zgodil izključno pa AMD-jevi krivdi, saj so ključe enostavno objavili na svojem spletnem strežniku in upali, da jih tam ne bo nihče našel.

...

40 komentarjev

Sony toži skupino fail0verflow zaradi objave zasebnih ključev PS3

vir: BBC
BBC - Sony je na sodišču v Kaliforniji vložil tožbo zoper hekerje, ki so objavili zasebne ključe za Play Station 3. Tožba je usmerjena proti več kot sto posameznikom, ki so tako ali drugače povezani s skupino fail0verflow, ki je odklenila PS3. Med njimi so tudi 21-letni George Hotz, ki je zaslovel z odklepom iPhona, ter Hector Martin in Sven Peter.

Sony v tožbi trdi, da je razkritje tajnih ključev
  • kršitev 1201. člena DMCA, ki prepoveduje obitje zaščitnih mehanizmov,
  • kršitev Computer Fraud and Abuse Acta, ki prepoveduje neavtoriziran dostop do računalnikov,
  • nagovarjanje h kršitvi avtorskih pravic,
  • kršitev California Computer Crime Lawa,
  • kršitev pogojev uporabe PS3,
  • poseganje v Sonyjeve odnose s strankami,
  • kršitev Sonyjeve lastninske pravice nad PS3 in
  • prisvajanje Sonyjeve...

39 komentarjev

Dupliciranje ključev iz fotografij

Dupliciranje ključev iz fotografije

Slo-Tech - Benjamin Laxton, Kai Wang in Stefan Savage iz University of California so pred kratkim objavili članek z naslovom Reconsidering Physical Key Secrecy: Teleduplication via Optical Decoding.

V članku opisujejo postopek dupliciranja (fizičnih) ključev s pomočjo fotografiranja iz razdalje več kot 30 metrov. Razvili so celo prototip Sneakey, programsko aplikacijo, ki je sposobna dekodirati obliko ključa iz fotografije. Pri tem je potrebno vedeti tip ključa, uporabnik pa mora določiti kontrolne točke ključa na fotografiji.



Podobne postopke komercialno sicer že izvajajo nekatera podjetja, ki pa zahtevajo visokoresolucijske fotografije ključev pod pravim kotom. Postopek Laxtona, Wanga in Savagea te omejitve presega in omogoča izdelavo duplikatov ključev tudi iz slabših fotografij,...

12 komentarjev

Uspešno razbitje sistema za daljinsko zaklepanje avtomobilov KeeLoq

Schneier.com - Raziskovalci iz Izraela in Belgije so tokrat pod drobnogled vzeli šifrirni sistem za daljinsko zaklepanje avtomobilov KeeLoq - in ga uspeli razbiti.

Sistem je so razvili v 1980-tih in ga pričeli prodajati v 1990-tih, danes pa ga uporabljajo praktično vsi avtomobili, ki omogočajo daljinsko zaklepanje. Med drugim tudi avtomobili znamk Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo in Vokswagen. Sistem omogoča daljinsko zaklepanje avtomobila, seveda pa pri brezžičnem prenosu podatkov med ključem in avtomobilom uporablja šifriranje. KeeLoq sicer uporablja 18 milijard kombinacij ključev, vendar pa so raziskovalci našli bližnjico.

Za uspešen napad se je potrebno približati ključu za približno 65 minut (v tem času napadalec pobere podatke iz ključa), samo dekodiranje, oz. iskanje glavnega šifrirnega ključa pa potem traja okrog 1 dan. S tako pridobljenim glavnim šifrirnim ključem je nato avto mogoče daljinsko odkleniti v nekaj minutah.

Pa srečno vožnjo!

29 komentarjev

Distributed RC5-64 #2

Distributed.Net - Po štirih mesecih vam spet poročam, kako napredujemo pri iskanju zmagovitega ključa. Zadnjič, ko sem o tem pisal, smo pregledali okoli 70% ključev, sedaj pa smo jih pregledali že deseterico odstotkov več. Z včerajšnjim tempom bomo pregledali vse preostale ključe najkasneje v 259 dneh, a se to kani zgoditi dosti prej. Če se sprašujete, zakaj sodelovati pri iskanju ključev, naj povem, da ob morebitni najdbi ključa dobite 2000 zelencev. Za več informacij poglejte na ta naslov.

16 komentarjev

Distributed RC5-64

Distributed.Net - Pregledali smo že več kot 70 % ključev. Z današnjim rezultatom (0.083 odstotkov celotnega ključa dnevno), bi vse ključe dokončali v 357 dneh. Vsega skupaj pa je že 1.586 leta odkar smo se podali na to dolgo pot.

Za primerjavo RC5-56 ključ je bil odkrit po 212 dneh. Dešifrirano pa je bilo le 47.03% vseh možnih ključev.

Da ne pozabim omeniti še nagrade za razbitje: znaša $10.000, ki se razdeli na:
  • $1000 zmagovalcu
  • ,
  • $1000 zmagovalni ekipi - ali zmagovalcu, če ni prijavlen v nobeni ekipi
  • ,
  • $6000 neprofitni organizaciji po izbiri udeležencev
  • ,
  • $2000 distributed.net za povezavo uporabnikov in ostalih stvari
  • .
V projektu sodeluje 51 Slovencev in smo na skupnem 47 mestu. Če vas zanima več o tem - klik.

4 komentarji