»

PlayStation Vita v Evropi 22. februarja

vir: Sony
Gamasutra - Znani so datumi izida nove Sony prenosne konzole Vita, ki smo jo potihoma pričakovali že letos, a je Sony izid zamaknil. Medtem ko bo na Japonskem res na voljo že 17. decembra, bo v Evropi in Ameriki Vita na prodajne police prispela šele 22. februarja prihodnje leto, je pojasnil Jack Tretton, vodja ameriške enote Sony Computer Entertainment.

Znane so tudi cene, in sicer 250 evrov (oziroma dolarjev v ZDA) za verzijo z Wi-Fi in 300 evrov za verzijo z Wi-Fi in 3G, ki bo imela brskalnik in odjemalce za Twitter, Facebook in Skype.

Sony je potrdil, da je trenutno v produkciji že več kot 100 iger za novo konzolo. Nanjo jih bomo nalagali tudi prek povezave 3G, če bodo merile manj kot 20 MB, medtem ko bomo za večje potrebovali Wi-Fi in povezavo z računalnikom oziroma...

6 komentarjev

Znane specifikacije Sonyjeve Vite

vir: Sony
Sony - Nova prenosna konzola PlayStation Vita bo kljub nekaterim predhodnim špekulacijam v Evropi izšla šele prihodnje leto, smo pa dobili podatke o njenih specifikacijah, ki se večidel ujemajo s predhodnimi špekulacijami in namigi iz Sonyja.

Sony je potrdil, da bo Vita imela štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in grafični čip PowerVR SGX. Kapacitivni OLED-zaslon bo meril pet palcev, zmogel bo 960 x 544 točk in podporo za multi-touch. Centralnega pomnilnika bo 512 MB, zraven pa bo še 128 MB VRAM-a. Sprednja in zadnja kamera bosta obe imeli ločljivost 640 x 480.

Za povezljivost bo dobro poskrbljeno. Vita bo podpirala 802.11 b/g/n, Bluetoot 2.1+EDR in 3G (le dražji model). Za razširitve je poskrbljeno s podporo za SIM-kartice, Vita kartice, pomnilniške kartice, USB, avdio...

10 komentarjev

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

GameSpot - Nemško mesto Köln bo od srede do nedelje gostilo vsakoletni igričarski sejem Gamescon. S približno 250 tisoč obiskovalci, čez 4000 novinarji in ob prisotnosti vseh velikih imen v svetu iger je to trenutno največji igričarski dogodek leta. Med napovedmi tako najdemo EA, ki bo prisoten z najnovejšimi različicami FIFE, Battlefielda, Need For Speed in bojda še novimi naslovi, Sony bo tam z demotom svoje prihajajoče prenosne konzole PlayStation Vita, svoje pa si obeta tudi nebroj neodvisnih oz. mobilnih razvijalcev.

Morda najbolj oblegana bo stojnica Valve-a, ki je po precej mesecih molka in špricanju junijskega E3 napovedal prvo javno predstavitev prihajajoče Dote 2; istočasno se bo odvijal tudi mednarodni promocijski turnir z glavno nagrado 1 milijona zelencev. Tekmovalo bo 16 najboljših svetovnih ekip z Evrope, Azije in ZDA, ki jim je Valve prav...

6 komentarjev

PS Vita in Kepler šele prihodnje leto

PlayStation Vita

vir: engadget
X-Bit Labs - Danes imamo kar dve slabi novici za vse neučakane. Za prvo je poskrbel Sony, saj smo po letaku britanske trgovine Blockbuster špekulirali, da bo PlayStation Vita v Evropi naprodaj že letos. Zapisali so datum 28. oktober, ko naj bi postala dosegljiva pri njih. Sony nas je postavil na realna tla, rekoč, da bo Vita letos na voljo le na Japonskem. Ti jo bodo lahko kupili na začetku decembra, medtem ko bosta ZDA in nato še Evropa kot je v navadi sledili kasneje.

Podrobneje pa je svoje besede o dobavljivosti Keplerja pojasnila tudi Nvidia, ki je včeraj vzbudila upe, da utegnemo Keplerja končni uporabniki dobiti še pred koncem leta. To se ne bo zgodilo. Proizvodnja se bo resda začela proti koncu letošnjega leta in prvi primerki bodo nared še pred koncem leta, a jih bodo dobili šele proizvajalci grafičnih...

1 komentar

PlayStation Vita v Evropi že konec oktobra?

PlayStation Vita

vir: engadget
engadget - Zahvaljujoč britanski trgovini Blockbuster smo morda že izvedeli datum izida nove generacije Sonyjeve prenosne igralne konzole, ki jo poznamo pod imenom PlayStation Vita, v konceptni obliki pa smo jo poznali kot Next Generation Portable (NGP). Na reklamnem letaku trgovine je pisalo, da bodo pri njih nove prenosne igralne konzolo naprodaj že od 28. oktobra letošnjega leta, na voljo pa naj bi bili že takoj obe različici, za 229 funtov različica z le WiFi povezljivostjo, za 279 funtov pa različica z WiFi in 3G povezljivostjo. Datum izida je seveda daleč od potrjenega, znane pa so Sonyjeve namere, da bi s prodajo najprej začeli na Japonskem, čemur bi sledila svetovna dobavljivost. Sicer naj bi cena nove generacije konzole znašala 250 evrov oz dolarjev za WiFi model, odvisno od atlantske obale, na kateri...

8 komentarjev

Nintendo predstavil krmilnik za Wii U

CNet - Nintendo je odgovoril na Sonyjevo predstavitev PlayStation Vite in pokazal svojo konzolo naslednje generacije - Nintendo Wii U. To bo prva konzola tega proizvajalca, ki bo podpirala ločljivost HD na zaslonu. Pokazali so krmilnik.

Poleg tega ima še na dotik občutljiv 6,2-palčni zaslon na krmilniku, ki sicer ne zmore HD, in prikazuje isto sliko kakor televizor ali pa dopolnilno. Ima štiri gumbe D-pad, analog slider in start ter select za upravljanje na prvi strani, štiri na zadnji in tudi kamero. Wii U podpira stare Nintendove igre, ima podporo za senzorje gibanja, in lahko hkrati uporablja tudi krmilnike za klasičen Wii, kar ponuja nove možnosti igranja.

Poleg tega lahko krmilnik za Wii U uporabimo za video klice. Nekoliko presenetljivo Wii U ne bo naprodaj za to...

32 komentarjev

Sony pokazal PlayStation Vito

CNet - Sony je na sejmu E3 včeraj pokazal novo generacijo prenosne konzole, ki se imenuje PlayStation Vita. Naprava ima na dotik občutljiv 5-palčni OLED-zaslon (tako da bo ena izmed možnosti za krmiljenje likov tudi z gestami na zaslonu), touchpad spredaj in zadaj ter sprednjo in zadnjo kamero. V notranjosti tiktakajo procesor ARM Cortex A9, grafični procesor SGX543MP4+ in sistem Sixaxis za zaznavanje gibanja.

Naprava bo imela tudi tehnologijo Near, ki bo omogočila igranje proti uporabnikom drugih vit, ki bodo v bližini. Model z Wi-Fi bo stal 250 dolarjev, tisti s podporo 3G (ki bo sprva na voljo ekskluzivno v ZDA prek AT&T) pa 300 dolarjev.

Prvikrat je Sony sicer Vito napovedal že januarja, ko so predstavitev izvedli na...

38 komentarjev