»

Google dodaja igre v Google+, Facebook prenavlja svoje

Igre prihajajo na Google+

Slo-Tech - Da bi uporabnike še bolj pritegnil na svoje novo socialno omrežje, se je Google odločil v Google+ dodati tudi možnost igranja iger. V Google+ se je pojavila nova stran Games, dostopna s klikom na istoimenski gumb v zgornjem delu zaslona, ki uporabnikom omogoča igranje enega izmed 16 naslovov. Trenutno so na voljo recimo Angry Birds, Bejeweled Blitz, Zynga Poker in druge, v prihodnosti pa kanijo dodati še druge. Google pravi, da so igre enostavno dostopne, če to želimo, in jih po želji lahko tudi skrijemo, kadar jih ne potrebujemo ali ne želimo. Na podstrani Games bodo tudi objavljeni rezultati, ki smo jih dosegli pri igranju. Razvijalce novig iger že vabijo k sodelovanju.

Tudi Facebook je skoraj istočasno napovedal prenovo svojega portala za igranje iger....

15 komentarjev

Podrt rekord v Space Invaders

Legendarna igra

vir: Wikipedia
TG Daily - Brez dvoma ena izmed najbolj legendarnih iger ter ena izmed največjih klasik, Space Invaders, ima nov rekord. Po kar 27 letih je namreč padel rekord Scotta Safrana, ki ga je postavil daljnega leta 1982 (ste bili takrat sploh že rojeni?). Scott je 41.336.440 točk dosegel na klasični arkadni napravi, ki so bile zbrane v t.i. video arkadah, popularnih predvsem med mladeniči. Rekord je znan kot najdlje stoječi v zgodovini računalniških iger.

Nov rekord je postavil John McAllister, ključavničar iz Seattla. Njegov dosežek, prav tako...

50 komentarjev

Google dodaja avtomatsko podnaslavljanje na YouTube

CNet - Google vztrajno ruši pregrade, ki od časov Babilonskega stolpa delijo ljudstva. K sporazumevanju in večji dostopnosti informacij so obilno pripomogli s svojim prevajalskim orodjem, ki sedaj dobiva svojo avdio različico tudi na YouTubu. Podnaslavljanje video posnetkov so napovedali že lanskega novembra, sedaj pa je na voljo vsem uporabnikom brez omejitev.

Z integracijo tehnologije iz Google Voice Searcha je YouTube bogatejši za samodejno podnaslavljanje (automated caption) in samodejno časovno prileganje (automated timing). Večina govorjenih videoposnetkov na izobraževalnih in podobnih kanalih na YouTube ima možnost Transcribe Audio, ki bo priklicala avtomatsko strojno podnaslovitev govorjenega besedila. Še več, omenjene podnapise lahko...

24 komentarjev

EA se seli na Facebook

Madden NFL 10

vir: CNet
CNet - Že lani so za 300 milijonov dolarjev pri Electronic Artsu kupili razvijalski studio Playfish, ki izdeluje igre v Flashu za socialne spletne strani, kot je Facebook, MySpace in podobni. Zdaj bomo, kot kaže, ugledali tudi prve sadove te združitve, saj se po besedah vodilnega moža EA Sports, Petra Moorea, Electronic Arts seli na Facebook. Kot prvo bomo ugledali eno izmed vsakoletnih serijskih iger, Madden NFL, v kateri se igralci pomerijo v ameriškem nogometu. Že pred časom se je predvidevalo, da se bosta Facebook in Madden povezala, a je bilo takratno mnenje, da bo šlo za realno-časovne posodobitve statusa, npr. z dosežki iz igre (Facebook Connect). Temu ne bo tako, saj bo Madden dobil kar svojo Facebook različico igre. Le-ta bo mnogo preprostejša od polnokrvne PC...

11 komentarjev

Ubisoftova rešitev za piratstvo: nujna povezava na internet

vir: Wikipedia
Ars Technica - Ubisoft je napovedal nov način boja proti piratstvu. Za igranje igre The Settlers 7 in večino kasnejših bo namreč treba biti povezan na Ubisoftove strežnike z Ubi.com uporabniškim imenom. Ubisoft meni, da za večino igralcev to ne bo problem.
Z novim sistemom tudi ne bo več potrebno imeti DVDja v računalniku, prav tako pa ne bo več omejitve števila inštalacij. Shranjene igre, nastavitve in dosežki (achievements) bodo avtomatsko naloženi na internet. To pomeni, da boste na različnih računalnikih vedno imeli dostop do vseh svojih nastavitev in shranjenih iger.

Novica na Gamespy.

175 komentarjev