»

Tokrat vpoklicuje Nintendo

Gizmodo - Potem ko smo v poletnih mesecih spremljali nemočnega Sonyja, ki je bil glavni krivec za vpoklic več milijonov akumulatorjev prenosnikov, ki so se tu pa tam tako zelo segreli, da se je tu pa tam tudi pokadilo in počilo, je imel pri igralnih konzolah (vsaj zazdaj) nekoliko več sreče kot konkurent Nintendo.

Ta je bil zaradi serijske napake prisiljen vpoklicati 3,2 milijona vrvic za igralne palice konzole Wii, ki v prvotni obliki niso bile dovolj čvrsto pritrjene na palice, zato so se nesrečni uporabniki na nekaterih blogih razpisali o razbitih oknih, arkadah in televizorjih. Nove vrvice bodo na voljo od 21. decembra naprej.

Če ste ponosni lastnik plazemskega ali "tekočekristalnega" TV in konzole Wii, raje počakajte na zamenjavo. Pa tudi sicer ne škodi

28 komentarjev

Novi gonilniki za Voodooje 3/4/5

Slo-Tech - Pravi 3dfx je že davno mrtev, zato bi moral usahniti tudi dotok novih gonilnikov. Vendar se to še kar nekaj časa ne bo zgodilo, saj se navdušenci enostavno ne morejo sprijazniti z dejstvom, da je bil dotok uradnih gonilnikov ustavljen, zato so sklenili, da pišejo gonilnike lastnoročno. Tako smo včeraj ugledali prve 1.08.00 BETA gonilnike, ki prinašajo kar nekaj novosti. Če ste zagrizen 3dfx-saš, potem si jih lahko downloadate tukaj, vendar ne pozabite, da se ti gonilniki ne ponašajo ravno s kakšnim uporabniku prijaznim inštalaterjem, ampak je treba še vedno nekaj dela postoriti ročno. Vendar pa se še vedno poraja vprašanje, koliko časa bodo navdušenci še pisali gonilnike, saj moč 3dfx-ovih grafičnih kartic pade z vsako novo igro. Trenutno položaj še vedno ni kritičen, saj lahko jaz s svojim zastarelim Voodoojem 3 3000 še vedno igram najnovejše igre. Sicer ne uživam ravno v najlepši grafiki (občutek imam, da je Black & White na Voodooju 3 preklemano grd), vendar važno je, da je vse...

2 komentarja

Uničen Duron koristno uporabljen

Overclockers Australia - Pri navijanju procesorja ali natikanju hladilnika nanj, včasih ne gre vse po načrtu. Rezultat ponesrečenega načrta pa se odraža v uničenemu procesorju. Ne preostane nam drugega, kot da procesor zaženemo v smeti ... Konec zgodbe. No, obstaja tudi drugačna rešitev. Uničen procesor lahko še vedno koristno uporabimo. Če ste "ponosni" lastnik uničenega Durona/Thunderbirda/drugega procesorja in ne veste za kaj bi ga uporabili, potem si preberite to zgodbico, ki jo je napisal nesrečni lastnik uničenega Durona. Zgodba pa govori o tem, kako je tip uničen procesor uporabil kot obesek za ključe. Vsaj nekaj.

5 komentarjev

Kaj v resnici pomeni Athlon?

Jaz - Verjetno ste se kdaj vprašali, kaj za vraga sploh pomeni Athlon (ali mogoče kakšno drugo procesorsko ime). Intel je znan po tem, da za svoje izdelke uporablja zemljepisna imena iz Oregona, AMD pa je na tem pdoročju še neznanka. No, ime Athlon izviza iz stare Grčije, šlo je pa za nagrado, ki je bila podeljena zmagovalcu na turnirju umetnikov in športnikov, ki ga je organiziralo skoraj vsako mesto posebej. Athlon je v bistvu bila velika, posebej poslikana in okrašena amfora, polna olivnega olja.
Pa naj še kod reče, da na Slo-Techu ne skrbimo za splošno izobrazbo .

1 komentar

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja