»

Gigabytova dvoprocesorska plošča za AthlonMP pripravljena

več strani - Podjetje Tyan, je do nedavnega držalo nekakšen monopol na področju AthlonMP matičnih plošč, zato so lahko navijali cene, kolikor se jim je dalo. Prvi korak, ki bi Tyanu privedel konkurenco, je naredilo podjetje MSI, vendar pa je njihova AthlonMP plošča pogorela. Tretji je bil na vrsti Supermicro, vendar njihove AthlonMP plošče nismo nikoli videli. Kljub dvema neuspelima poizkusoma, pa so se na koncu opogumili pri Gigabytu, kjer so predstavili dvoprocesorsko AthlonMP ploščo GA 7DPXDWJ, ki ponuja tudi 64-bitno PCI vodilo. Slike te plošče dobite na Akibi.
P.S. Temeljit opis Gigabytove plošče so spisali tudi na X-bit labsih.

0 komentarjev

Test Tyan Tiger MP matične plošče

2CPU - Tyan je v svetu AMD-jevih procesorjev kar dodobra poznan proizvajalec, saj je v tesnem stiku z AMD-jem in izdeluje kar dobre matične plošče. Podjetje se je proslavilo s svojo Thunder K7 matično ploščo, ki je AMD-jih prinesla kar nekaj svežine, saj je le-te izstrelila v orbito večprocesorskih sistemov. Čeprav so bili skrbniki strežnikov nad "gromom" navdušeni, pa so nosove vihali manj premožni, ki bi si na poceni način radi omislili poceni delovno postajo. Thunder plošča je to v marsikaterem pogledu preprečevala, saj je vsebovala Utra 160 SCSI krmilnik, 64-bitno PCI vodilo, zahtevala pa je tudi precej zmogljiv napajalnik (kar 450 W!). To je bilo za marsikaterega prehud zalogaj, zato se je Tyan odločil, da bo izdelal malce bolj oskubljeno, a še vedno dovolj privlačno dvoprocesorsko ploščo na AMD 760MP chipsetu. Tako je Tyan pred kratkim izdal Tiger MP ploščo, ki ni več tako požrešna, saj dobro deluje že na 300 W napajalniku, vendar pa še vedno hoče registriran DDR SDRAM pomnilnik....

0 komentarjev

Tyanova cenjša MP plošča

The inquirer - Tyan že dalj časa velja za enega izmed najboljših ponudnikov dvoprocesorskih matičnih plošč. Vendar pa so kljub temu njegove dvoprocesorke plošče imele tudi nekaj zoprnih pomanjkljivosti; kakovost se seveda dobro plača, zato se Tyanove matične plošče niso nikoli uvrstile med cenejše, problem pa je bila tudi velika požrešnost, saj so te plošče do nedavnega zahtevale kar 450 W napajalnike. Tyan se je zavedel pomanjkljivosti in izdal širšemu krogu potrošnikov bolj dostopno matično ploščo, ki se imenuje Tyan S2460 in je sedaj na voljo tudi v Evropi (za Slovenske kupce bo gotovo zanimiva Nemčija). Odlika plošče je tudi ta, da ne potrebuje jedrskega reaktorja, ampak lepo deluje na 300 W napajalniku .

0 komentarjev

Tudi Supermicro z dual-Athlon ploščami

The inquirer - Supermicro je običajnim uporabnikom manj poznano podjetje, saj se je bolj malo udinjalo na področju enoprocesorskih plošč, pa tudi kakšnih revolucij niso naredili z le-tem. So pa toliko bolj pomembni na področju dvoprocesorskih sistemov, saj pokrivajo dvoprocesorske plošče za Pentiume III in Tualatine, zadnje čase pa so jim zadišali tudi Athloni, zato pospešeno pripravljajo matično ploščo, ki bo zadovoljila tudi uporabnike, ki hočejo dvoprocesorsko platformo. Tukaj nesporno kraljuje Tyan, ki je v tesnem stiku z AMD-jem. Videli smo tudi poizkus MSI-ja, ki pa ni bil preveč uspešen. Kako bo uspelo Supermicru, je zaenkrat še uganka, saj bomo njihovo matično ploščo ugledali šele v začetku septembra. Gotovo pa jim ne bo spodletelo, saj imajo kar bogate izkušnje s takimi rešitvami. Lahko pa se tudi motim...

0 komentarjev

Nova Tyanova dvoprocesorska platka

X-Bit Labs - Tyan se je specializiral kot proizvajalec dvoprocesorskih matičnih plošč za Athlon procesorje. Kmalu bo najavil svojo tretjo matično ploščo, ki se bo imenovala Tiger MP (S2460). Plošča bo bazirala na AMD 760MP chipsetu na prodajne police pa prišla sredi avgusta. Po besedah Tyana naj bi, zahvaljujoč svoji ceni (250 $), postala najbolj priljubljena dvoprocesorska plošča v družini. Bodoče kupce bo (poleg nizke cene) gotovo razveselila novica, da plošča za delovanje ne bo potrebovala 460W napajalnika. Specifikacij je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte sami.

2 komentarja