»

Hitri in drzni 5, Dexter in Crysis 2 prvaki torrentov leta 2011

Crysis 2 je lani dosegla 3.920.000 prenosov prek omrežja torrent.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - V naslednjem pregledu poglejmo, kako so leto 2011 izkoristili internetni pirati. Na TorrentFreaku so pripravili statistiko o največkrat ilegalno prenesenih filmih, televizijskih serijah in igrah.

Med filmi je zmagovalec Hitri in drzni 5 (Fast Five) z dobrimi devetimi milijoni prenosov, ki mu sledijo Prekrokana noč 2 (The Hangover 2), Thor, Izvorna koda (Source Code), Jaz sem četrti (I Am Number Four), Prikriti udarec (Sucker Punch), 127 ur (127 Hours), Rango, Kraljev govor (The King's Speech) in Harry Potter in Svetinje smrti 2. del (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2). Številke so nižje kot predlani, saj je bil leta 2010 najpriljubljenejši film Avatar prenesen 16-milijonkrat. Po eno strani gre upad pripisati ostrejšim protipiratskim ukrepom (zlasti v...

38 komentarjev

PlayStation Vita v Evropi 22. februarja

vir: Sony
Gamasutra - Znani so datumi izida nove Sony prenosne konzole Vita, ki smo jo potihoma pričakovali že letos, a je Sony izid zamaknil. Medtem ko bo na Japonskem res na voljo že 17. decembra, bo v Evropi in Ameriki Vita na prodajne police prispela šele 22. februarja prihodnje leto, je pojasnil Jack Tretton, vodja ameriške enote Sony Computer Entertainment.

Znane so tudi cene, in sicer 250 evrov (oziroma dolarjev v ZDA) za verzijo z Wi-Fi in 300 evrov za verzijo z Wi-Fi in 3G, ki bo imela brskalnik in odjemalce za Twitter, Facebook in Skype.

Sony je potrdil, da je trenutno v produkciji že več kot 100 iger za novo konzolo. Nanjo jih bomo nalagali tudi prek povezave 3G, če bodo merile manj kot 20 MB, medtem ko bomo za večje potrebovali Wi-Fi in povezavo z računalnikom oziroma...

6 komentarjev

Znane specifikacije Sonyjeve Vite

vir: Sony
Sony - Nova prenosna konzola PlayStation Vita bo kljub nekaterim predhodnim špekulacijam v Evropi izšla šele prihodnje leto, smo pa dobili podatke o njenih specifikacijah, ki se večidel ujemajo s predhodnimi špekulacijami in namigi iz Sonyja.

Sony je potrdil, da bo Vita imela štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in grafični čip PowerVR SGX. Kapacitivni OLED-zaslon bo meril pet palcev, zmogel bo 960 x 544 točk in podporo za multi-touch. Centralnega pomnilnika bo 512 MB, zraven pa bo še 128 MB VRAM-a. Sprednja in zadnja kamera bosta obe imeli ločljivost 640 x 480.

Za povezljivost bo dobro poskrbljeno. Vita bo podpirala 802.11 b/g/n, Bluetoot 2.1+EDR in 3G (le dražji model). Za razširitve je poskrbljeno s podporo za SIM-kartice, Vita kartice, pomnilniške kartice, USB, avdio...

10 komentarjev

PS Vita in Kepler šele prihodnje leto

PlayStation Vita

vir: engadget
X-Bit Labs - Danes imamo kar dve slabi novici za vse neučakane. Za prvo je poskrbel Sony, saj smo po letaku britanske trgovine Blockbuster špekulirali, da bo PlayStation Vita v Evropi naprodaj že letos. Zapisali so datum 28. oktober, ko naj bi postala dosegljiva pri njih. Sony nas je postavil na realna tla, rekoč, da bo Vita letos na voljo le na Japonskem. Ti jo bodo lahko kupili na začetku decembra, medtem ko bosta ZDA in nato še Evropa kot je v navadi sledili kasneje.

Podrobneje pa je svoje besede o dobavljivosti Keplerja pojasnila tudi Nvidia, ki je včeraj vzbudila upe, da utegnemo Keplerja končni uporabniki dobiti še pred koncem leta. To se ne bo zgodilo. Proizvodnja se bo resda začela proti koncu letošnjega leta in prvi primerki bodo nared še pred koncem leta, a jih bodo dobili šele proizvajalci grafičnih...

1 komentar

PlayStation Vita v Evropi že konec oktobra?

PlayStation Vita

vir: engadget
engadget - Zahvaljujoč britanski trgovini Blockbuster smo morda že izvedeli datum izida nove generacije Sonyjeve prenosne igralne konzole, ki jo poznamo pod imenom PlayStation Vita, v konceptni obliki pa smo jo poznali kot Next Generation Portable (NGP). Na reklamnem letaku trgovine je pisalo, da bodo pri njih nove prenosne igralne konzolo naprodaj že od 28. oktobra letošnjega leta, na voljo pa naj bi bili že takoj obe različici, za 229 funtov različica z le WiFi povezljivostjo, za 279 funtov pa različica z WiFi in 3G povezljivostjo. Datum izida je seveda daleč od potrjenega, znane pa so Sonyjeve namere, da bi s prodajo najprej začeli na Japonskem, čemur bi sledila svetovna dobavljivost. Sicer naj bi cena nove generacije konzole znašala 250 evrov oz dolarjev za WiFi model, odvisno od atlantske obale, na kateri...

8 komentarjev

Cene Xooma v Veliki Britaniji določene

vir: engadget
engadget - Po manjših spremembah prvih prednaročniških cen za Motorolin Xoom se je ta zdaj dokončno ustalila skorajda na sredini med prej napovedanima cenama, kar so uradno potrdili tudi pri Motoroli. Prva prednaročila so se odprla (in hitro zaprla) pri ceni 450 funtov za 32-gigabajtni model brez GSM povezljivosti, nakar je ta cena poskočila na 500 funtov. Uradna cena zdaj znaša 480 funtov (543 €), medtem ko bo model z GSM povezljivostjo 100 funtov dražji pri 580 funtih.

Obe ceni sta popolnoma enaki Applovim cenam za iPad 2 z 32 GB pomnilnika v Veliki Britaniji, pa naj gre za različico zgolj z WiFi povezljivostjo, ali pa za različico z WiFi in...

100 komentarjev

Xoom nedvomno prihaja v Evropo, tudi brez 3G-ja

Izginuli oglas

vir: engadget
engadget - Znane imamo prve cene Motorolinega Xooma, prvega tabličnega računalnika z Androidom, le da gre tokrat namesto za Verizon namenjene CDMA različice za izvedenki s povezljivostjo na GSM omrežja ter zgolj na lokalna omrežja WiFi. Ceno slednjega je razkril angleški trgovec PC World, kjer bodo 32-gigabajtnega Xooma najverjetneje prodajali za 450 funtov oz. okrog 530 €, kar na Otoku v isti trgovini znaša 60 funtov manj od primerljivega iPada, prav tako le z WiFi povezljivostjo in 32 GB pomnilnika. Gre sicer za edino različico Xooma, medtem ko ima iPad še dražjo s 64 GB pomnilnika oz. od Xooma 10 funtov cenejšo s 16 GB pomnilnika. Iz opozorilo o prednaročilu na PC Worldovi strani je sicer cena izginila, kar lahko pomeni prihajajočo...

5 komentarjev

Xoom WiFi bo stal $600

Cene so znane - bo udarec po žepu kaj bolj sprejemljiv?

vir: CrunchGear
CrunchGear - Govorili smo že, da lahko v bližnji prihodnosti poleg različice za ameriškega operaterja Verizon Motorlin tablični računalnik Xoom lahko pričakujemo tudi v obliki brez mobilne povezljivosti, torej s podporo le za omrežja WiFi. To je potrdil izvršni direktor Motorole (mobilnega dela nekdaj združenega podjetja) Sanjay Jha, ki je potrdil še, da bo Verizonova različica brez subvencije operaterja stala napovedanih $800, 200 ameriških dolarjev več od WiFi različice. Obe ceni veljata za različico s 32 GB internega pomnilnika, ceni pa sta na moč podobni enako opremljenim različicam iPada ($600 oz. $730 s 3G povezljivostjo), od katerega je Xoom vsaj zmogljivejši.

Žal Sanjay Jha ni razkril datuma izida tabličnega računalnika,...

0 komentarjev

Znana cena Xboxa v Evropi

Oglata oblika prenovljene konzole

vir: engadget
engadget - Čeprav je bilo sprva pričakovano, da bomo ceno prenovljenega Xboxa za evropski trg izvedeli šele tik pred izidom, temu ni tako. Pri Microsoftu so namreč razkrili vsoto Evrov, ki jo bodo zahtevali za manjšo in tišjo črno konzolo na tej strani luže. S Kinectom popolnoma združljiva in z WiFi ter 250-gigabajtnim trdim diskom opremljena konzola bo stala 250 € ter bo, kot že rečeno, na prodajne police trgovin prišla 16. julija.

Cena za britanski trg, kjer še vedno kraljujejo Funti, še ni znana, a naj bi bila po poročanju Wired.co.uk £200, kar je okrog 240 €.

Eden redkih...

6 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev