»

Danes je svetovni dan sistemskih administratorjev

Slo-Tech - Zadnji petek v juliju je že 11 let prav poseben dan za mnogo bralcev naše strani, saj se po svetu neuradno obhaja dan sistemskih administratorjev (System Administrator Appreciation Day). Izmislil si ga je in leta 2000 prvikrat praznoval ga je sistemski administrator Ted Kekatos.

Zgledoval se je po dnevu tajnic, ki ga v ZDA obeležujejo vsako sredo v zadnjem celem tednu v aprilu že od leta 1952 dalje. Kekatos je leta 2000 delal v računalniškem podjetju in ko je videl Hewlett-Packardovo reklamo za tiskalnik LaserJet 4000, na kateri je sistemski administrator dobival cvetje in sadje, se mu je utrnila zamisel za tovrsten...

20 komentarjev

Microsoftov Dan D bo 12. februar

Slashdot - Po poročanju InfoWorlda naj bi Microsoft 12. februarja nadgradil vse sisteme z brskalnikom Internet Explorer 7. Kar so do sedaj omogočali na izbiro, bo po novem vključeno v kritične popravke. Govora je tudi o preprečitvi za sistemske administratorje, ki ga na svojih sistemih ne želijo.

Pri Microsoftu zatrjujejo, da so se za ta korak odločili iz varnostih razlogov.

Izvorna novica.

Kaj bo naslednji korak? Nadgradnja XP-jev na Visto...

53 komentarjev

Pipin odprti termin: Računalniški kriminal v Sloveniji

Slo-Tech - V torek 21. februarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Računalniški kriminal v Sloveniji. Predaval bo Toni Kastelic, kriminalistični inšpektor s policijske uprave Ljubljana

Predstaviljena bo pravna ureditev s področja računalniškega kriminala v Sloveniji, nekatere kriminalne oblike kaznivih dejanj in praktični primeri. Tema je namenjena predvsem uporabnikom in sistemskim administratorjem saj se bodo lahko seznanili s tem kako ukrepati ob morebitnih napadih ali vdorih v njihove računalniške sisteme in omrežja ter kako jim lahko pri tem pomaga policija.

19 komentarjev

Nezaželjena pošta po nemško

Heise - Heise.de poroča, da so sistemski administratorji Tehnične Univerze v Braunschweigu bili prisiljeni ugasniti zaščito pred nezaželjeno pošto ter virusi. K temu jih je prisililo tako dejstvo, da so dolžni dostaviti vso pošto, tako zaželjeno kot nezaželjeno, kot tudi zaostanek le te za pet dni. 20 strežnikov, ki skrbijo izključno za pošto se je tako trudilo s procesiranjem 100,000 zaostalih elektronskih sporočil medtem, ko je vsako uro prispelo še 10,000 novih. Od tega jih je približno 98% virusov in ostale nezaželjene pošte.

Sedaj administratorji svetujejo uporabo dnevno posodobljenega antivirusnega programa in veliko živcev svojim uporabnikom.

So to že prvi kazalci, da se e-mail tehnologija, kot jo poznamo danes, umira? Le kaj nas še čaka v prihodnosti...

7 komentarjev

Življenje sistemskega administratorja

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli bíti sistemski administrator? Upravljati ter imeti pod nadzorom velike računalniške sisteme? No, dejstvo je, da življenje skrbnikov računalniških sistemov še zdaleč ni enostavno. Predstavljajte si gôro uporabnikov, ki vas dnevno osrečuje s svojimi težavami, posebno veselico pa predstavljajo velike napake v sistemih. Še posebno če zanje nite krivi vi. Torej, kakšno je takšno življenje v resnici, nam je razkril Sam Varghese, ki je spisal dolg članek na to temo. Klik!
Pa srečno novo leto še od mene.

0 komentarjev