»

Vdor v Adobe prizadel tri milijone uporabnikov, odtujena tudi izvorna koda izdelkov

Slo-Tech - Adobe je sporočil, da so bili žrtve hekerskega napada, v katerem so napadalci odtujili osebne podatke treh milijonov uporabnikov in pridobili dele izvorne kode za številne Adobove izdelke.

Napadalci so dobili dostop do uporabniških imen in šifriranih gesel uporabnikov. Poleg tega so izmaknili še šifrirane številke plačilnih kartic z datumi veljavnosti in ostale informacije, ki se shranijo pri izvedbi plačila. Prizadetih je 2,9 milijona uporabnikov. Adobe sicer zatrjuje, da je bila vsebina šifrirana in da so možnosti za zlorabo minimalne.

Kljub temu bodo ponastavili gesla vseh prizadetih uporabnikov, ki bodo po elektronski pošti prejeli navodila za izbiro novega gesla. Priporočajo tudi menjavo gesel na drugih straneh, kjer so uporabljali isto geslo (škodljiva praksa reciklaže gesel). Komur so...

21 komentarjev

Kanadski Nortel desetletje v primežu kitajskih hekerjev

The Wall Street Journal - Ni skrivnost, da je industrijsko vohunjenje v današnjih časih velik problem. Dandanes napadalci najpogosteje uporabljajo preproste hekerske napade, s katerimi pridobijo dostop do računalniških sistemov tarče. Običajno zaposlenim pošljejo elektronsko sporočilo s trojanskim konjem, za katerega zadostuje, če ga odpre že en sam uporabnik. S tem si pridobijo osnovni dostop do sistema, ki ga izkoristijo za nadaljnje napade. Napadalci običajno izvirajo iz Kitajske, ciljajo pa na zahodne države, in sicer njihove vlade, vojsko ali podjetja. Posebej znani in obsežni napadi so Aurora iz leta 2009, žrtve pa so bili Google, RSA, Morgan Stanley, Exxon in mnoga druga podjetja.

Zato je...

3 komentarji

Obsežen napad na južnokorejski portal

vir: BBC
BBC - Južnokorejsko podjetje SK Communications, ki skrbi za tretji najpriljubljenejši portal v državi Nate, ki ima 33 milijonov obiskovalcev, in socialno omrežje Cyworld, ki ima 25 milijonov uporabnikov, je danes potrdilo, da sta bili strani napadeni. Napadalci so pridobili dostop do strani, tako da so odtujili osebne podatke 35 milijonov uporabnikov (to je skoraj dve tretjini korejskega prebivalstva).

Odtujeni so bili podatki o telefonskih številkah, eletronskih naslovih, imenih in šifrirani podatki (gesla). Napad že preiskuje korejska policija, za pomoč pa bodo verjetno prosili tudi kitajsko, saj je napad izviral iz kitajskih IP-naslovov.

Aprila so domnevno severnokorejski napadalci...

6 komentarjev

Sony zavoljo varnosti primoran izključiti tudi SOE, ukradene nadaljnje številke kreditnih kartic

Fortune League je ena izmed iger za Facebook, ki za delovanje potrebuje SOE.

vir: BBC
BBC - V zanimivem obratu v razvoju sage o vdoru v Sonyjev igralni sistem in začasni ukinitvi PlayStation Networka (PSN) je Sony včeraj ugasnil tudi omrežje Sony Online Entertainment (SOE), koder se igrajo igre MMOG. Čeprav je Sony na začetku zatrjeval, da tečeta PSN in SOE na ločenih podsistemih, je včeraj igralce pričakalo obvestilo, da so pri preiskavi vdora v sistem odkrili težave, zaradi katerih so morali nemudoma prekiniti delovanje storitve.

Nekaj ur pozneje je Sony potrdil, da so bile pri napadu na SOE odtujene številke kreditnih kartic uporabnikov in datumi veljavnosti, ne pa tudi varnostne kode. Teh naj bi bilo 12.700, večinoma pa gre za uporabnike iz Evrope (zlasti Avstrijce, Nemce,...

22 komentarjev

Mobilni internet silovito raste

TechCrunch - Norveško podjetje Opera je izdalo najnovejšo publikacijo State of the Mobile Web, v kateri analizira stanje mobilnega interneta na osnovi podatkov, ki jih prenašajo uporabniki brskalnika Opera Mini. Slednjega je septembra uporabljalo 35,6 milijona uporabnikov, kar je 11,5 odstotka več kot meseca avgusta, v primerjavi s septembrom 2008 pa je povečanje kar 150-odstotno. Močno se je povečal tudi promet, ki ga ustvarjajo uporabniki Opere Mini: v zadnjem mesecu za 8,7 odstotkov, napram septembru 2008 pa kar za 224 odstotkov. Kljub temu da gre zgolj za podatke uporabnikov brskalnika Opera Mini, je zaključek jasen: mobilni internet je v silovitem porastu.

15 komentarjev

Tudi Kitajcem iPhone

Rdeče države imajo iPhone

The Wall Street Journal - Apple je sklenil dogovor z mobilnim operaterjem China Unicom, ki bo na kitajski trg pripeljal iPhone v prihodnjem četrtletju. Podrobnih podatkov o ceni, mogočih storitvah in podobnem niso razkrili, so pa dejali, da bo cena dostopna. V skladu s kitajsko zakonodajo bodo imeli telefoni izključeno funkcionalnost brezžičnega povezovanja Wi-Fi. China Unicom svojega dobička ne bo delil z Applom, ker bo iPhone kupil po tržni ceni, jih bo pa potem kupcem subvencioniral ob sklenitvi naročnine.

Doslej ima mobilni telefon okrog 687 milijonov uporabnikov na Kitajskem, Unicom si jih od tega lasti trenutno 141 milijonov. Podjetje upa, da bodo z novim izdelkom pritegnili premožnejši razred, ki jim bo še kako koristil v boju z največjim...

29 komentarjev

Mozilla Foundation upihnila prvo svečko

Mozilla.org - Danes mineva leto dni, odkar je bila ustanovljena Mozilla Fundation. In to zelo uspešno leto. S čim vse se lahko pohvalijo? Več kot tri milijone uporabnikov si je zadnji mesec s spleta preneslo Mozillo Firefox, njihove izdelke pa skupno pet milijonov. Več kot 300 milijonov obiskovalcev njihove spletne strani v preteklem letu in še mnogo drugega. Predlagam, da si kar sami preberete sporočilo na uradni strani. Vse najboljše, Mozilla!

11 komentarjev