»

Najtanjša in vodoodporna tablica iz Sonyja

vir: Sony
Sony - Sony je na MWC-ju pokazal pretekli mesec napovedani tablični računalnik Xperia Tablet Z. Poudarili so dvoje njegovih odlik: je najtanjši tablični računalnik in poleg tega je še vodoodporen.

Tablica ima vidno diagonalo dolžine 10,1 palca (ločljivost 1920 x 1200) in Qualcommov štirijedrni procesor APQ8064 z 1,5 GHz. Družbo mu delata 2 GB pomnilnika in 32 GB (ali pa 16 GB) prostora za shranjevanje podatkov. Ima še kamero Exmor R z 8,1 milijona točk, podporo za NFC, LTE, kartice microSD in S-Force, kakor se imenuje Sonyjeva tehnologija za doživetje prostorskega zvoka. Akumulator ima kapaciteto 6.000 mAh, za dobro izrabo pa skrbi Battery Stamina. Vse skupaj poganja Android 4.1. Sony je te zmožnosti stlačil v tablico debeline 6,9 milimetra, kar je rekord, ki tehta 495...

22 komentarjev

HP TouchPad jutri naprodaj, recenzije so že tu

ZDNet - Uradna prodaja Hewlett-Packardovega tabličnega računalnika TouchPad se prične danes ob polnoči. Prvi ga bodo lahko za 500 dolarjev kupili Američani, medtem ko bo prodaja v Evropi stekla prihodnji teden. Hkrati pa se je že dan prej iztekel rok, do katerega HP ni dovolil objavljati pregledov in recenzij novega računalnika. Danes je tako znano (skoraj) vse o prihajajočem TouchPadu.

Strojne karakteristike so znane. Najprej zagledamo 9,7-palčni na dotik občutljivi zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 in 18-bitnimi barvami. V notranjosti naprave tiktaka procesor QUALCOMM Snapdragon APQ8060 z 1,2 GHz, povezljivost pa je urejena prek Wi-Fi in BlueTootha. Od večpredstavnostne opreme najdemo kamero, mikrofon in...

11 komentarjev

Blackberry PlayBook prihaja 19. aprila

BlackBerry PlayBook

vir: engadget
engadget - BlackBerryjev konkurent na vedno bolj zasičenem trgu tabličnih računalnikov bo PlayBook. Tablica, napovedna že pred časom, bo končno prišla na tržišče 19. aprila, vsaj v ZDA in Kanadi. Cene bodo pravzaprav standardne, saj so enake Applovemu iPad 2 - 500 ameriških oz. kanadskih dolarjev (odvisno od države nakupa) za različico s 16 GB pomnilnika, 600 dolarjev za 32 GB oz. 700 dolarjev za 64 GB pomnilnika. Cene seveda veljajo za različice brez povezljivosti v mobilna omrežja, medtem ko bodo ob izidu različice s to podporo na voljo pri ameriških operaterjih AT&T, Sprint in Verizon, najverjetneje za nekoliko višje zneske,...

3 komentarji

HP TouchPad junija za pol tisočaka

Ars Technica - Hewlett-Packard je prejšnji mesec napovedal, da bo tablični računalnik HP TouchPad na voljo poleti. Razkrili so specifikacije (procesor 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon, 10-palčni zaslon, 1024 x 768, 16 ali 32 GB, Wi-Fi, WebOS), niso pa želeli govoriti o ceni in dobavljivosti. Na internetu so špekulirali, da bo cena bržkone okoli 600 dolarjev, sedaj pa je enemu prodajalcu ušlo na internet, da bo najcenejši model za sto dolarjev dostopnejši.

TouchPad bo na prodajnih policah junija. Verzija s 16 GB spomina bo stala 500 dolarjev, medtem ko bo dvakrat prostornejša naprava za sto dolarjev dražja. Obe bosta podpirali Wi-Fi. Poleg TouchPada z 10-palčnim zaslonom HP pripravlja še tablični računalnik s...

16 komentarjev

Apple izdal iOS 4.3

Heise - Apple je pohitel in dve dni pred napovedmi izdal novo verzijo operacijskega sistema za svoje prenosne naprave iOS. Tretja podverzija iOS 4 prinaša številne novosti, med njimi omenimo izboljšan tethering, ki omogoča deljenje WLAN-povezave z do tremi napravami in UMTS z do petimi napravami. Prvič je tudi mogoč tethering med iPhonom in iPodom prek Bluetootha. Pohitrili so še izvajanje JavaScripta v mobilnem Safariju, podprli prenos videa prek AirPlaya v aplikacijah z App Stora, spremenjeno opozarjanje na prispele SMS-e itn. Novo verzijo iOS je mogoče brezplačno prenesti prek iTunes za iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 3 in 4 ter iPad. Podporo za iPhone 3G in iPod touch 2 so ukinili.

21 komentarjev

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Jon Rubinstein predstavlja TouchPad

Slo-Tech - Več kot leto po zadnjih tabličnih novostih iz Palma, ki ga je Hewlett-Packard kupil, so včeraj pozno zvečer na prireditvi v San Franciscu predstavili nov tablični računalnik. Imenoval se bo TouchPad, poganjal pa ga bo 1,2 GHz-procesor Qualcomm Snapdragon.

Tehtal bo slabih 700 gramov, imel bo 16 ali 32 GB vgrajenega spomina in kamero, sliko pa bo prikazoval s 1024 x 768 točkami na 9,7-palčnem zaslonu. Podpiral bo VPN-je za poslovne uporabnike, videokonference in povezljivost prek Wi-Fi. Vse skupaj bo teklo na operacijskem sistemu WebOS, ki ga je HP dobil z nakupom Palma. TouchPad bo na prodaj poleti.

Druga novost iz delavnice HP-ja sta nova mobilna telefona, ki bosta prav tako tekla na WebOS. Močnejši model Pre 3 bo...

29 komentarjev

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev