»

FBI nadaljuje aretacije članov LulzSec, Anonymous

FBI državljanom pošilja jasno sporočilo, da se DDOS-erje da odkriti in jih kaznovati, tudi če niso storili nič več kot kliknili 'Imma chargin mah lazer' v LOIC-u.

Slo-Tech - Medtem ko ameriški mediji mirno ignorirajo zdaj že šestdnevne proteste pred stavbo borze na Wallstreetu (#OccupyWallstreet), so poročila o FBI-jevi aretaciji domnevnih članov haktivističnih kolektivov LulzSec oz. Anonymous brez večjih težav našla svoj prostor v časopisnih in spletnih izdajah.

Možje v temnomodrem so včeraj zjutraj aretirali brezdomca in hekerja v San Franciscu (Kalifornija) ter nato še 23-letnika v Phonixu (Arizona), proti tretjemu iz Ohia pa naj bi bila obtožnica že nared.

Mladenič iz Arizone naj bi bil po potrditvi Ministrstva za pravosodje član LulzSeca, drugi pa kolektiva Anonymous. Cody Kretsinger, kot je prvemu ime, je obtožen neavtorizirane onesposobitve računalniškega sistema.

Še pred tem je...

18 komentarjev

V Veliki Britaniji aretiranih šest domnevnih hekerjev

Guardian - Ta teden so se nadaljevale aretacije hekerjev in njihovih podanikov, ki se združujejo v skupini LulzSec in Anonymous. V Veliki Britaniji sta bila v četrtek aretirana 24- in 20-letnik, ki ju sumijo sodelovanja v omenjenih hekerskih skupinah. Prijeli so ju na njunih domovih v grofijah South Yorkshire in Wiltshire, kjer so izvedli tudi obsežne hišne preiskave in zasegli računalniško opremo. Policija sumi, da je spletni alias enega izmed njiju Kayla. Najprej se je zdelo, da je Kayla 16-letno dekle, ki je imelo pomembne napade na HBGary, sedaj pa je jasno, da gre za psevdonim nekoga drugega. Kdorkoli se že podpisuje kot Kayla, ga policija sumi, da je ustanovni član LulzSeca in glavni pri...

7 komentarjev

Na Shetlandskih otokih bojda aretiran tiskovni predstavnik Anonymousa

Nekaj dni pred aretacijo je Topiary pobrisal svoj račun na Twitterju in objavil le eno zadnje sporočilo.

BBC - Britanska policija je razkrila identiteto v sredo aretiranega moškega, ki ga sumijo sodelovanja v hekerski skupini Anonymous in naj bi bil nekoliko večja riba. Gre za 18-letnega Jaka Davisa, ki je bil aretiran na Shetlandskih otokih na severu Škotske.

Danes se bo prvič pojavil pred sodnikom, obtožen pa je petih kaznivih dejanj: nepooblaščenega dostopa v računalniški sistem, nagovarjanja h kaznivemu dejanju in zarotništva v treh točkah za troje kaznivih dejanj. Čeprav so nekateri predvidevali, da je Anonymous ukanil policijo v aretacijo napačnega človeka, se zdi, da je Davis kar pravi. Policija verjame, da je na internetu deloval z vzdevkom Topiary kot neke vrste tiskovni predstavnik Anonymousa. Od aretacije Topiary in LulzSec nista objavila nobenih prispevkov več na Twitterju. Poleg njega so prejšnji teden v Londonu aretirali še 16-letnega...

28 komentarjev

Nadaljnje preiskave prostorov domnevnih članov LulzSeca

ComputerWorld - Čeprav je hekerska skupina LulzSec za vikend objavila, da se bodo razpustili in prenehali delovati, organi pregona po celem svetu še vedno intenzivno raziskujejo identitete šestih kolovodij skupine. Prve sadove naj bi bila obrodila že tudi aretacija Ryan Clearyja iz Velike Britanije, ki sicer ni med vodilnimi člani skupine, a je policiji posredoval nekatere pomembne informacije.

Na podlagi teh informacij je ta ponedeljek ameriški FBI v kraju...

6 komentarjev

LulzSec razpuščen

ZDNet - Zloglasna hekerska skupina LulzSec, ki je bila v zadnjih dveh mesecih odgovorna za številne napade na spletne strani podjetij in vladnih organizacij po celem svetu, se je včeraj v baader-meinhofovskem slogu poslovila. Na Twitterju so objavili povezavi do izjave za javnost in še zadnjega paketa ukradenih dokumentov, s čimer so poglavje o LulzSecu končali.

Še v petek je njihov domnevni vodja dal anonimni intervju za The Associated Press, v katerem ni razpustitve niti omenil. Namesto tega se je pohvalil, da so uspešno napadli tako korporacije, kot je Sony, kakor tudi vladne FBI, CIA itd. Imeli naj bi še pet gigabajtov dokumentov, ki bodo objavljeni v prihodnjih treh tednih. LulzSec je sicer kmalu zanikal avtentičnost intervjuja.

Dan pozneje, v...

61 komentarjev

Aretirani 19-letnik obtožen vdora v britanske strani

BBC - Britanska policija je ta teden aretirala 19-letnika iz Essexa, ki naj bi bil po besedah PCeU (britanske policijske enote za e-krminal) vodja LulzSeca, kar pa je skupina že zavrnila. Sedaj je znanih več podatkov.

Gre za 19-letnega Ryana Clearyja iz Wickforda, ki je bil sedaj uradno obtožen petih kaznivih dejanj po Criminal Law Actu in Computer Misuse Actu. Obtožen je, da je 20. junija napadel strežnike SOCA (Britanska enota policije za najtežji organizirani kriminal). Pred tem je napadel še Britansko fonografsko industrijo in nekatere druge strani. V zvezi z napadi na Sony in organizacijo...

16 komentarjev

Britanska policija aretirala domnevnega vodjo LulzSeca, ta trditve zavrača

vir: Sophos
Sophos - Britanska policija je objavila, da so v Essexu aretirali 19-letnega Britanca, ki je povezan z nedavnimi napadi DoS in hekerskimi vdori v večje organizacije. Policisti iz enote za e-kriminal (PCeU) so potrdili, da je bila aretacija izvedena sinoči. Zaradi suma kršitve Computer Misuse Acta (zakon o zlorabi računalniške opreme) so preiskali hišo v Wickfordu v Essexu, kjer so zasegli vso računalniško opremo. PCeU-ju sta pomagala tudi lokalna esseška policija in s podatki še FBI.

Neuradno se govori, da je aretirani Britanec eden izmed vodij hekerske skupine LulzSec, ki zadnje čase seje strah...

32 komentarjev

Zadnje aktivnosti LulzSec (2)

Na udaru so ameriški senat, založnik iger Bethesda, prijavni strežnik za Eve online, ter pupularni igričarski časopis Escapist.

vir: Twitter
Twitter - Lulzova ladja nadaljuje pomorsko ofenzivo na slabo zavarovane utrdbe interneta.

Polastili so se strežnika ameriškega senata in objavili konfiguracijo Apache spletnega strežnika ter polni seznam datotek na njem. Gor sicer ni nič pretresljivega - predstavitev dela zgornjega doma parlamenta in domače strani posameznih senatorjev. Bo pa sigurno ujezilo koga.

Poleg politikov so jo tokrat fasali tudi igričarji. Če uporabimo moderno izrazoslovje, so LulzSecovci uspeli neupravičeno vstopiti v strežnike razvijalskega in založniškega podjetja Bethesda Softworks, ki je verjetno najbolj znano po igri Fallout 3, trenutno pa imajo v delu Doom 4 in Prey 2. V objavi (rar, 15MB) nadete kopije podatkovnih baz in kup php kode, vključno z...

39 komentarjev

Zadnje aktivnosti LulzSec

LulzSec ima posebej 'sarkastični' pristop pri objavi svojih dosežkov; kar je po eni strani dobro (dobi več zapisov v medijih in s tem opozarja na pomen varnosti), po drugi strani pa precej nesramno in samovšečno (in vleče pozornost organov pregona)

vir: BBC
BBC - Kljub obupnemu začetku leta za informacijsko varnost se administratorji spletnih strani še niso zganili in uredili stvari. Ekipa LulzSec zato mirno nadaljuje z delom in pisanjem s črnim humorjem nabitih poročil.

V boju proti white hat varnostnim strokovnjakom, ki sodelujejo z ameriško vlado, so po že znanem vdoru v FBI-jev projekt Infragard zdaj objavili še polne osebne podatke (žanrsko full dox) o podjetjih Prolexic in Endgame Systems. Med podatki najdemo osebna imena, naslove, račune na socialnih omrežjih in podatke o družinskih članih za vse vidne člane obeh podjetij. Poglavitne stranke poleg vlade vključujejo še...

20 komentarjev

LulzSec pohekali FBIjev projekt Infragard

Slo-Tech - Skupina hekerjev LulzSec, ki je vdrla v že kar nekaj sistemov, je ponovno udarila. Tokrat so vdrli na stran Infragard, nacionalni projekt ZDA, s katerim naj bi okrepili sodelovanje FBI z zasebnimi podjetji, da bi bolje zaščitili infrastrukturo pred terorističnimi napadi.

LulzSec se je dokopal do uporabniškega imena in gesla Karima Hijazija, računalniškega varnostnega strokovnjaka. Karim je uporabljal nevarno prakso uporabe istega gesla za različne storitve, kar je v krogih FBI močno prezirano. Z istim geslom je tako dostopal do zasebnega GMail računa, do GMail računa svojega podjetja Unveillance in do zasebnega dela strani Infragard.

Karima je potem skupina LulzSec pripravila do pogovora na IRC kanalu, kjer je bil sprva prepričan, da za to potezo stojijo njegovi konkurenti, ko pa so ga prepričali, da temu ni tako, pa se je zanimal kako bi jih uspel prepričal, da svoje znanje uporabijo proti njegovim konkurentom.

LulzSec je sicer objavil tudi arhiv e-pošte Karima Hijazija, iz...

15 komentarjev