»

Hekerji in krekerji napadajo Denuvo

TorrentFreak - Pred letom je ena najbolj znanih skupin za lomljenje protipiratskih zaščit na igrah 3DM ugotavljala, da so pred celotno branžo težki časi. Zaščita, ki jo pripravlja podjetje Denuvo, je bila že tako dobra, da so se pojavljala resna vprašanja, ali bo čez dve leti za nove igre na voljo sploh še kakšen crack. Ob tem so na pol v šali dodali, da bo to eksperiment, ki bo pokazal, v kolikšni meri piratstvo resnično vpliva na prodajo iger. Toda stvari se obrnejo drugače in danes Denuvo ne velja ravno za trdnjavo nedostopnosti.

Resident Evil 7 je izšel 24. januarja in manj kot teden dni po svetovnem izidu je bila igra že zlomljena, čeravno je uporabljala slavno zaščito Denuvo, kar je eden večjih spodrsljajev. V zadnjem letu so uspešno zlomili kakšnih 20 iger z zaščito Denuvo, torej so bile bojazni o koncu piratstva pretirane. V...

27 komentarjev

Izšel Duke Nukem Forever

Slo-Tech - Včeraj je v Evropi, Aziji in Avstraliji izšla težko pričakovana nova inkarnacija Duka v igri Duke Nukem Forever. Po 14 letih zapletov v razvoju, ko je bila igra vmes prodana, zavržena, obujena od mrtvih in končno dokončana, razvijalci in založniki pa v različnih kombinacijah na zatožnih klopeh, so pričakovanja javnosti velika. K temu prilivajo olje na ogenj tudi izjave ustvarjalcev, ki nič kaj sramežljivo igro hvalijo kot najboljšo streljačino v zgodovini. Premisa je preprosta - vesoljci vnovič napadajo in se polaščajo Dukovih deklet. Tega ne gre dopustiti, zato mora Duke v akcijo.

Prve recenzije igre so pisane kot že dolgo ne. Na Joystiq so mu podelili oceno 2/5, ker da je igra po igralnosti in zgodbi obtičala nekje v 90. letih prejšnjega stoletja....

83 komentarjev

Duke Nukem Forever demo

Slashdot - Medtem ko bo nakup najbolj težko pričakovane igre zadnjega desetletja mogoče šele po 10. juniju, je Gearbox Software včeraj na internet postavil demo. Govorimo kakopak o Duke Nukem Forever, ki je po 12 letih čakanja tik pred durmi. Demo verzija je na voljo le tistim, ki so Duke Nukem Forever naročili v predprodaji. Na elektronski naslov so dobili posebno kodo, s katero lahko prenesejo demo. To bržkone pomeni, da se bo demo zelo hitro znašel na internetu za vse ostale prek neuradnih kanalov.

Duke Nukem Forever bo stal 60 dolarjev za Xbox 360 ali PlayStation 3 in 50 dolarjev za računalnike. Sprehod skozi celoten demo si lahko ogledate na YouTubu, kjer je posnetek TotalBiscuita, ki so se sprehodili skozenj in ga pokomentirali (igra se...

46 komentarjev

Duke Nukem Forever bojda prihodnje leto

The Wall Street Journal - Brezkončna saga o nadaljevanju Duke Nukem Forever, ki se vleče že trinajst let, se je lani zdela končana, pa je dobila vnovičen zagon. Lani je bil s stečajem 3D Realmsa razvoj Duke Nukem Forever odpovedan. Založnik Take-Two je sicer obdržal založniške pravice, če bi igra kdaj vseeno izšla, a se to takrat ni zdelo mogoče. Sledilo je nekaj tožb med Take-Two in 3D Realmsom, ki pa so sedaj zaključene, pri čemer nobenega stran noče razkriti podrobnosti. Tako je danes, trinajst let po napovedanem izidu, prihodnost spet bolj rožnata.

Gearbox Software namreč prevzema ostanke ekipe 3D Realmsa, ki je pisala Duke Nukem Forever. Scott Miller, ustanovitelj in nekdanji izvršni direktor 3D Realmsa, danes priznava, da so bili pri pisanju igre...

66 komentarjev

3D Realms šli rakom žvižgat, Duke Nukem Forever tudi

Shacknews - Leta 1987 ustanovljeni 3D Realms je sklenil svojo pot, poroča ShackNews. Ker je 3D Realms širšemu igralskemu občestvu poznan predvsem po franšizi Duke Nukem, katere nadaljevanje Duke Nukem Forever obljubljajo že dvanajst let, je to takoj zastriglo z ušesi ob vprašanju, ali je Duke Nukem Forever zdaj dokončno postal For Never. Odgovor je najverjetneje pritrdilen. Založnik Take-Two je potrdil, da njihova pogodba ne vključuje financiranja razvoja Duke Nukem Forever, a so kljub temu obdržali založniške pravice, če bo igra kdaj po kakšnem čudežu dokončana. To se zdi malo verjetno, saj je tudi Joe Siegler potrdil, da se obubožani 3D Realms poslavlja. Apogee Software in Deep Silver, ki razvijata Duke Nukem Trilogy, sta medtem zagotovila, da dogodki nanju ne vplivajo in da bo ta igra izšla po načrtih.

92 komentarjev

Duke Nukem 3D za dlančnike

PocketGamer - Med tem ko nekateri nestrpno pričakujemo Duke Nukem Forever, se lahko zadovoljimo z Duke Nukem 3D na naših dlančnikih. Ne me gledati postrani, če vam povem, da je to prva igra Duke Nukem za žepne malčke. No, igra seveda ni popolna, saj ima kar nekaj hroščev, na primer: občasno ne moremo streljati, kar zna biti nadležno. Prav tako je priporočljiva uporaba dodatne tipkovnice (folding keyboard), da si ne polomimo prstov. Torej, če ste uporabnik dlančnika in se dolgočasite, je Duke Nukem 3D za vas! Na voljo tukaj.

13 komentarjev