»

Prevoz.org ugasnjen (II)

Slo-Tech - Potem, ko smo včeraj poročali o izklopu spletne strani prevoz.org, sta danes izrek globe zanikala tako tržni kot tudi prometni inšpektorat. Tržni inšpektorat sicer trdi, da je za tovrsten nadzor odgovorna prometna inšpekcija.

Radio Študent vztraja pri osnovni zgodbi, pridobili pa so kup mnenj, ki pravijo, da je storitev vseeno nekje na meji (ali morda čez) legalnosti.

Spletna stran zaenkrat ostaja nedosegljiva.

Dodatek: stran je ponovno dosegljiva.

Dodatek 2: Radio Študent je objavil pojasnilo/opravičilo.

113 komentarjev

Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na črno

Slo-Tech - Prevoz.org je uspešna spletna stran, ki promovira medsebojno pomoč, posredno pa tudi bolj ekološko obnašanje v prometu. Omogočala je, da so uporabniki preko nje ponujali prevoz ali si prevoz iskali. Stran so z veseljem uporabljali študentje, ki so se med vikendi vračali v domače kraje. Za relativno majhen denar so si priskrbili vožnjo do doma. Zadovoljni pa so bili tudi tisti, ki so prevoze nudili, saj so poleg prijetne družbe za prevoz dobili tudi nekaj evrov za gorivo. Vsekakor je štopanje s pomočjo novih tehnologij dobilo povsem nov pomen.

A tega je vsaj za sedaj konec. Kot so namreč objavili upravljalci spletne strani, je po mnenju tržnega inšpektorata oglaševanje prevoza na spletni strani kršitev zakona o delu na črno, tovrstni način organiziranja prevozov pa torej nezakonit. Zato so storitev do nadaljnjega onemogočili.

Jemanje štoparjev v avto oz. dogovori za skupno uporabo avtomobila so kot kaže prekršek, ki ga inšpektorji zavzeto preganjajo. Radio Študent je 2. junija...

385 komentarjev

Zaradi odprte kode ob službo

Slo-Tech - Kot je poročal The Moscow Times, se je Vladimir Sorokin, učitelj na moskovski šoli št.572, zaradi zavzemanja za uporabo Linuxa znašel pod pritiski šolskih funkcionarjev. Sorokin je namreč napisal pismo predsedniku Dimitriju Medvedjevu, v njem pa potožil, da kljub vladnemu dekretu iz leta 2007, ki v šolah zapoveduje uvajanje na Linuxu temelječih aplikacij, nek nov učni pripomoček zahteva namestitev paketa Microsoft Office. Moskovske šole svoje učence s tem pripomočkom od začetka letošnjega šolskega leta pripravljajo na maturo.

Sorokin je pismo poslal 5. oktobra, minulo soboto pa ga je k sebi poklicala ravnateljica Tatjana Koljadenkova in mu povedala, da je v šoli nezaželen, ker se je obrnil proti ljudem, ki njemu in šoli režejo kruh. Nato je moral podpisati prostovoljno odpoved delovnega razmerja. Sorokin je pojasnil, da je ravnateljica imela v mislih Moskovski inštitut za odprto šolo, ki je tudi avtor aplikacije in ki letos financira dva eksperimentalna šolska programa na njegovi...

202 komentarja

Prevoz.org vozi!

Slo-Tech - Danes je uradno zaživela spletna stran Prevoz.org, ki je plod dela nekaterih uporabnikov in vzdrževalcev Slo-Techa. Spletni portal Prevoz.org je prvotno namenjen študentom, ki se tedensko vozijo na študij in nazaj domov. Štoparjem (iskalcem prevoza) in pobiralcem štoparjev (ponudnikom prevoza) omogoča, da se predhodno dogovorijo za prevoz.

Razvoj portala Prevoz.org je šele prešel v končno stopnjo, zato morebitne nepravilnosti sporočite na info@prevoz.org.

Srečno pot!

180 komentarjev