»

Spet hekerski vdor v Sony Pictures

Bloomberg - Neznani storilci so vdrli v računalniški sistem Sony Pictures, zaradi česar v podjetju v ponedeljek ni deloval računalniški sistem. Napadalci so pridobili dostop do vseh računalnikov in na vseh namizjih izrisali sporočilo, da jih je napadla skupina #GOP (Guardians of Peace). Sprva se je vest razširila po Redditu, kjer jo je objavil eden izmed zaposlenih v Sony Pictures, kasneje pa so jo povzeli svetovni mediji. Sony je vdor potrdil.

Po besedah pristojnih v Sony Pictures so hekerji pridobili dostop do enega strežnika in ga uporabili kot izhodišče za napad. Hekerji namigujejo, da so imeli tudi pomoč od znotraj. Zaposleni so dobili navodila, naj se na računalniški sistem sploh ne...

7 komentarjev

V lanskem vdoru v Sony ušel neizdani material Michaela Jacksona

Guardian - Prav neverjetno postaja, kako radi se hekerji lotijo Sonyja. Potem ko so lani spektakularno vdrli v PlayStation Network in kompromitirali tudi uporabniške podatke, vključivši številke kreditnih kartic, in do konca leta nanizali več kot dvajset raznovrstnih napadov na Sonyjeve strani ali storitve, na dan prihajajo informacije o še neznanih vdorih. To pot niso kradli osebnih podatkov Sonyjevih strank, marveč Sonyjevo intelektualno lastnino.

Kot pišejo pri Daily Staru, so hekerji napadli Sony in pridobili dostop do več kot 50.000 skladb na njihovih strežnikih. Napad se je zgodil kmalu po lanski blamaži s PSN-jem, a so podrobnosti o njem znane šele sedaj. Napadalci so tako ukradli celotne zbirke več...

49 komentarjev

Napad na uporabniške račune v Sonyjevih spletnih storitvah

vir: CNet
PhysOrg.com - Sony je potrdil, da so v preteklih dneh napadalci pridobili dostop do približno 93.000 spletnih računov uporabnikov storitev PlayStation Network, Sony Entertainment Network in Sony Online Entertainment. Prizadete račune so že blokirali, uporabnike pa pozvali k spremembi gesel. V tokratnem napadu niso izpostavljene številke kreditnih kartic, zato ni pričakovati večje škode. Kljub temu je Sony povedal, da bodo vso povzročeno škodo na računih uporabnikom povrnili, čeprav so si ti tokrat krivi sami.

Za napad pa to pot za razliko od pomladanskih napadov ne gre kriviti Sonyja. Napadalci niso napadli neposredno Sonyjevih strežnikov, ampak so uspeli kompromitirati podatkovno bazo nekega drugega podjetja, ki ga Sony ni želel imenovati. S tako...

7 komentarjev

LulzSec pohekali FBIjev projekt Infragard

Slo-Tech - Skupina hekerjev LulzSec, ki je vdrla v že kar nekaj sistemov, je ponovno udarila. Tokrat so vdrli na stran Infragard, nacionalni projekt ZDA, s katerim naj bi okrepili sodelovanje FBI z zasebnimi podjetji, da bi bolje zaščitili infrastrukturo pred terorističnimi napadi.

LulzSec se je dokopal do uporabniškega imena in gesla Karima Hijazija, računalniškega varnostnega strokovnjaka. Karim je uporabljal nevarno prakso uporabe istega gesla za različne storitve, kar je v krogih FBI močno prezirano. Z istim geslom je tako dostopal do zasebnega GMail računa, do GMail računa svojega podjetja Unveillance in do zasebnega dela strani Infragard.

Karima je potem skupina LulzSec pripravila do pogovora na IRC kanalu, kjer je bil sprva prepričan, da za to potezo stojijo njegovi konkurenti, ko pa so ga prepričali, da temu ni tako, pa se je zanimal kako bi jih uspel prepričal, da svoje znanje uporabijo proti njegovim konkurentom.

LulzSec je sicer objavil tudi arhiv e-pošte Karima Hijazija, iz...

15 komentarjev

Sony domnevno spet napaden

CNet - Medtem ko je Sony ponovno vzpostavil storitev PlayStation Network v ZDA in Evropi po aprilskih napadih, ga hekerji še vedno napadejo z vseh strani. To pot naj bi na strežnike Sony Pictures, Sony Music Belgium in Sony Music Netherlands vdrla skupina Lulzsec (ki je pred kratkim vdrla na PBS in objavila, da je Tupac še živ). Sonyju so pompozno napovedali konec že v sredo, a tovrstnih napovedi ne gre jemati resno. Sedaj dokazujejo, da so vendarle uspeli pridobiti dostop do nekaterih strežnikov in odtujiti nekaj osebnih podatkov. Napad ni povezan s PSN.

Ukradli naj bi milijon uporabniških podatkov, med drugim gesla, elektronske naslove, domače naslove, rojstne podatke in druge podatke, ki so jih uporabniki vnesli ob vpisu v Sonyjevo storitev. Pridobili naj bi tudi...

18 komentarjev

Napadena grška stran Sonyja

Sophos - Zgodba o napadih na Sony postaja že prav bizarna, vodenje statistike pa precej zapleteno opravilo. Začelo se je z napadom na PSN in napadom na SOE ter nadaljevalo z napadoma na So-net in tajske strani Sony, sedaj pa so napadalci uspešno izvedli še napad na grške strani Sony BMG, poroča Sophos.

Uporabili so znano metodo vrivanja SQL, ki sodi med najosnovnejše napadalne metode, zaščita pred njo pa v začetne tečaje gradnje spletnih strani. Napadalci so pridobili bazo podatkov o uporabniki strani sony.gr, med drugim njihova uporabniška imena, prava imena in elektronske naslove, kar so takoj priobčili na stran pastebin.com. Odgovornosti za napad še ni prevzela nobena spletna frakcija, podatke pa je objavil heker z nadimkom b4d_vipera.

24 komentarjev

Saga Sony PSN se nadaljuje

vir: CNet
CNet - Sonyjeva saga z vdorom in nedostopnostjo storitev PSN in SOE se je nadaljevala tudi čez celoten konec tedna, čeprav so bili napovedali vzpostavitev normalnega stanja do konca tedna. To se ni zgodilo.

CNET je konec tedna objavil nepreverjene informacije iz bojda zanesljivih virov, da naj bi se pripravljal še tretji napad na Sony. Napad so neimenovani hekerji načrtovali za konec tedna, prav tako pa naj bi objavili vse podatke, ki bi jih pridobili s Sonyjevih strežnikov. Kdo stoji za temi navedbami in ali gre za iste osebe, ki so izvedle prva napada, ni znano, Anonymous pa Sonyjevim obtožbam navkljub zanika vpletenost.

Informacij o resničnem tretjem napadu ni, je pa Sony požrl besedo in PSN je ostal nedosegljiv tudi konec tedna. Uradna razlaga...

19 komentarjev

Sony zavoljo varnosti primoran izključiti tudi SOE, ukradene nadaljnje številke kreditnih kartic

Fortune League je ena izmed iger za Facebook, ki za delovanje potrebuje SOE.

vir: BBC
BBC - V zanimivem obratu v razvoju sage o vdoru v Sonyjev igralni sistem in začasni ukinitvi PlayStation Networka (PSN) je Sony včeraj ugasnil tudi omrežje Sony Online Entertainment (SOE), koder se igrajo igre MMOG. Čeprav je Sony na začetku zatrjeval, da tečeta PSN in SOE na ločenih podsistemih, je včeraj igralce pričakalo obvestilo, da so pri preiskavi vdora v sistem odkrili težave, zaradi katerih so morali nemudoma prekiniti delovanje storitve.

Nekaj ur pozneje je Sony potrdil, da so bile pri napadu na SOE odtujene številke kreditnih kartic uporabnikov in datumi veljavnosti, ne pa tudi varnostne kode. Teh naj bi bilo 12.700, večinoma pa gre za uporabnike iz Evrope (zlasti Avstrijce, Nemce,...

22 komentarjev

Prvi HD in Blu-ray filmski naslovi so tu

Reuters - Konsenza ni. Vojna se nadaljuje. S tem, da je Microsoft že bolj agresivno nastopil v podpori Toshibinega HD-DVD-ja, kot smo že poročali v novici o prestopu HP-ja iz Blu-ray v oba tabora.

Danes sta 20th Century Fox in Sony pictures poslala na tržišče po nekaj deset naslovov v Blu-ray formatu, Time Warner v obeh. Kakšna je zaščita obeh novih medijev višje resolucije, še ne poročajo.

Glede na preteklost, ne nameravam pristopiti nobenemu od taborov. Počakajmo, da pride do multi-naprav oz. do zmagovalca. Bolj verjetno prvo. Potem je tu še druga ovira: svoboda uporabe kupljenih naprav in medijev, o katerih smo že poročali.

21 komentarjev

Roxio poleg Napsterja še nad Pressplay

Monitor - Kot smo že poročali, je podjetje Roxio prevzelo Napster -- enega od začetnikov izmenjave datotek. Tokrat je Roxio od družb Universal in Sony Music odkupil podjetje za distribucijo glasbe v digitalni obliki Pressplay v vrednosti slabih 40 milijonov dolarjev. Pri projektu bo sodeloval Napsterjev ustanovitelj Shawn Fanning, vendar nov Napster naj ne bi vseboval istega principa delovanja, kot njegov predhodnik, katerega priljubljenost je bila prav izmenjava datotek. Sony in Universal sta imela s podjetjem Pressplay kar 50 milijonov dolarjev izgube. Čas pa bo seveda pokazal, kako bo prenovljeno storitev Music.net sprejel trg, saj so pri dosedanji storitvi bile z izjemo računalnika postavljene omejitve uporabe prenesene glasbe v napravah.

1 komentar