»

Najučinkovitejše vodno hlajenje ;)

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je postalo vodno hlajenje pri navdušencih eden izmed najbolj priljubljenih načinov odvajanja toplote iz vedno prevročih procesorjih. Toda ali je vedno treba nabavljati razne vodne bloke in številne druge nepogrešljive pripomočke, da nam vodno hlajenje sploh postane dostopno? Navdušenec na tej strani dokazuje, da to ni vedno potrebno. To dokazuje s svojih vodnim hlajenjem, ki je na prvi pogled zares ubijalsko. Ne verjamete? Poglejte si spodnjo slikico in takoj vam bo jasno [:D]:

6 komentarjev

400 GB diskovja

Source magazine - Na dotični spletni strani se lahko slinite nad zajetnimi 400 GB diskovja, zatlačenimi v 19" strežniško 1U (pet cm visoko) rackmount ohišje. Uporabljani so štiri Maxtorjeve zverine, za nadzor pa skrbi Intelov P3 866 s 384 MB pomnilnika. Zadevo le priključimo na omrežje ter skonfiguriramo, kar je odlično za podjetja, ki rabijo dostopati do velike količine podatkov. Heh, zamislite si potencial takega strežnika za nelegalno programsko opremo na kakšni hitri pipici v svet! No, tudi cena tega stvora ni očem prijazna - oskubila vas bo za 3600 zelenih.

0 komentarjev

Vzporedni test radiatorjev

ProCooling - Kot je že vsem jasno, postaja vodno hlajenje vse bolj popularno. Zadeve se lotijo tudi popolni laiki (glej včerajšnjo novico) in, glej no glej, rezultati so res impresivni. V ta namen so se pri ProCoolingu odločili narediti vzporedni test štirih v ZDA komercialno dobavljivih radiatorjev. Testirali so z obremenitvijo dveh peltierovih elementov, na radiatorje sta pihala dva izjemno močna 120x120mm ventilatorja. Sam test je izveden zelo lepo, z nazornimi grafi ter lepimi primerjavami. Če vas zanima, kakšne mrcine od radiatorjev za vodno hlajenje lahko dobite v ZDA, kar veselo po linku. Drugače pa (tako kot jaz) v najbližjo trgovino z avto deli po hladilnik od Yugota za 7.000 SIT .

2 komentarja

Projekt vodnega hlajenja

ProCooling - Na ProCoolignu so spackali še en zanimiv projekt vodnega hlajenja. Tokrat ne gre za neko ogromno mrcino z vsemi mogočimi dodatki, temveč zelo kompaktno, a uporabno vodno hlajenje. Glavni cilj avtorja je bil narediti popolnoma uporabno vodno hlajenje, ki bi ga lahko stlačil v normalen MidiTower in zadevo nosil po raznih LAN partyih. Moram reči, da mu je to tudi uspelo! Če vas zanima kako, si oglejte njegov članek.

0 komentarjev

Addtronics W8500 WTX Case

GamePC - Za vse overclockarske manijake, je tu eno zelo primerno ohišje. Njegove izredne kvalitete so: velikost, kar ima za posledico dovolj prostora za npr. vodno hlajenje; možnost postavitve veliko ventilatorjev za kar najbojlše hlajenje (dva ventilatorja sta vključena že po defaultu, lahko pa jih vgradite do 9). Še nekaj specifikacij:
  • WTX oblika, za nazaj kompatiblino z ATX,
  • 5 zunanjih 5.25" rež,
  • 1 zunanja 3.14" reža (disketnik),
  • 5 notranjih 3.14" rež (trdi diski),
  • podpira do 9 razširitvenih kartic,
  • podpora podaljšanim WTX platkam,
  • premični nastavek za mamaplato
Če je nakup mogoč v Sloveniji ne vem, zagotovo pa bi bil jaz eden izmed kupcev. Zadeva pač zgleda zelo impresivno [:D]. Za celoten članek pa poglejte sem.

7 komentarjev

Nekaj dodatnih slikic mega vodnega hlajenja na ProCoolignu

ProCooling - Na ProCoolign forumu so objavili nekaj dodatnih slikic njihovega megastičnega vodnega hlajenja. Če se ne spomnite gre za tisto zelo zakomplicirano zadevo, ki uporablja WTX ohišje, v katerem je matična plošča obrnjena na glavo. Sam sistem ima kar tri ločene vodotoke, tako da je v škatli ohlajeno bolj ali manj vse. No, avtorji čez en teden obljubljajo pravi članek, medtem pa se lahko slinite nad "teaser" slikicami.

0 komentarjev