»

Angry Birds in Talking Tom pod isto streho: Slovenian Games Conference 2017

vir: sgc.si
sgc.si - Rovio je nedavno napovedal svoj IPO, ki ga bo vrednotil na okoli 1 miljardo dolarjev, kar je ravno znesek po kateri je bil v začetku leta prodana skupina Outfit7 kitajskemu konglomeratu Jinke. O tem kako doseči takšno valuacijo, ohranjati rast in kako sploh razviti privlačno igro pa bodo 30. septembra bodo razkrili predstavniki Rovia in Outfit7 na konferenci Slovenian Games Conference.

Društvo razvijalcev iger Slovenije - Games Slovenia - prireja že tretjo celodnevno poslovno konferenco s področja razvoja digitalnih iger, ki bo potekala 30. septembra 2017 v prostorih Four Points by Shearton Ljubljana Mons Hotel.

Dogodek se bo osredotočal na številne aktivnosti, ki kot celota predstavljajo postopek razvoja iger.

Znanje in izkušnje...

0 komentarjev

LG-jev nov paradni konj je G2

LG-jev paradni konj, G2

vir: The Verge
The Verge - Pred približno letom dni je LG najavil svojega paradnega konja, mobilni telefon Optimus G. Po strojni plati je srce (in nekatere dizajnerske elemente) posodil še Googlovemu Nexus 4 in relativno kmalu doživel nadgradnjo v obliki Optimus G Pro (predvsem je to obsegalo boljši zaslon). S to nadgradnjo so pri LG-ju želeli tekmovati s Samsungovim Galaxy S4 in HTC-jevim One, a so zgolj nekoliko zmanjšali zaostanek. Pravi konkurent je prispel zdaj v obliki mobilnega telefona G2.

Nabor strojnih specifikacij je...

53 komentarjev

Na Android prihaja Minecraft

Android Central - Razvijalski studio Mojang, ki razvija zelo zanimivo igro Minecraft, je uradno napovedal različico igre za Android in jo tudi že pokazal v gibljivi sliki. Podrobneje jo bodo predstavili na prihajajočem igričarskem sejmu E3, ki se bo med 7. in 9. junijem dogajal v Los Angelesu, bo pa Minecraft za Android ob izidu obenem prva ekskluziva za Sony Ericssonov mobilnik Xperia Play. Prva različica bo torej prirejena za delovala z Xperiinimi fizičnimi gumbi, namenjenih prav igranju iger. Kasneje, še pred koncem leta, bosta sledili različici tudi za ostale naprave z Androidom kot tudi za platformo iOS. Podatke o ceni ter o obdobju ekskluzivnosti za Xperio Play bomo najverjetneje izvedeli na sejmu E3, saj zaenkrat ti podatki še niso znani.



Za...

16 komentarjev

Za udeležence Google I/O še Xperie Play

Xperia Play je za igričarje odličen telefon, a je vseeno njegova razširjenost močno omejena

vir: TechCrunch
TechCrunch - Kot da Googlovo darilo prek 5.000 Galaxy Tabov za vse udeležence konference I/O ne bi bilo dovolj, je manjše število srečnežev dobilo še Sony Ericssonove Xperie Play. Gre za prvi resnejši igričarski telefon z Androidom, ki so ga pri Sony Ericssonu pospremili še s certifikacijo naprav za združljivost z igrami Play Station. Lep nabor iger za prvo generacijo igralne konzole so namreč prenesli na Android, igranje pa je jasno najlažje na Xperii Play, ki ima namesto fizične tipkovnice pod drsnim zaslonom vgrajene gumbe, ki so na moč podobni igralnemu ploščku PlayStationa. Mobilni telefon so dobili udeleženci predavanja na konferenci I/O,...

0 komentarjev

Google začenja javno beta testiranje storitve Music

vir: CNet
The New York Times - Poldrugi mesec po začetku internega testiranja je Google pripravljen, da začne javno beta testiranje svoje nove storitve Google Music. Začetek javne preizkušnje sovpada z današnjo konferenco Google I/O, ki se bo čez nekaj ur začela v San Franciscu.

Google Music Beta bo delovala podobno kot Amazon Music, le da naj bi hranila več glasbe. Tudi Google ni uspel skleniti dogovora z nobeno izmed velikih založb, kar nekoliko omejuje uporabnost. Uporabniki bodo tako morali najprej v oblak prenesti svojo glasbo, ki jo bodo nato lahko poslušali na osebnih računalnikih in napravah z Androidom. Posamezen uporabnik lahko shrani do 20.000 skladb.

Pri tem je moral Google (pa tudi Amazon) izvesti nekaj...

29 komentarjev

Na Xperio X10 prihaja Gingerbread

Xperia X10

vir: engadget
engadget - Konec lanskega leta so pri Sony Ericsson sporočili, da Xperia X10, njihov prvi z Androidom opremljen mobilni telefon, ne bo dobil niti Androida 2.2, kaj šele kasnejših različic. Obenem so sporočili, da je Android 2.1 oz. Eclair, preoblečen v njihov vmesnik Rachael, tako ali tako boljši od FroYa. Star slovenski pogovor pove, da se zarečenega kruha poje največ, kar se je tudi tokrat potrdilo. Pri Sony Ericsson so na blogu namreč objavili, da bo najverjetneje v začetku poletja Xperia X10 prejela nadgradnjo kar na trenutno najnovejšo različico Androida, 2.3.3 oz. Gingerbread. Nadgradnja naj bi se zgodila ob...

11 komentarjev

Zmanjkalo Cr-48

engadget - Googlu je zmanjkalo prenosnikov Cr-48 z operacijskim sistemom Chrome OS in nič ne kaže, da bi naročili nove primerke. Bilo naj bi jih 60.000, a so od lanskega decembra do danes razdelili vse. Nekaj jih je šlo za zaposlene, drugi za javno promocijo. Tako je povedal Sundar Pichai iz Googla, ki je hkrati potrdil, da bodo nove naprave s Chrome OS na voljo poleti. To ne bodo Cr-48, ampak druge mobilne naprave iz Acerja in Samsunga, kasneje pa še izpod rok ostalih proizvajalcev. Več bomo izvedeli maja na Google I/O.

10 komentarjev

MWC 2011: Sony predstavil Xperia Play

CNet - Na predvečer otvoritve Mobile World Congressa v Barceloni so že potekale prve tiskovne konference. Tudi Sony je pristavil svoj del, saj so predstavili Xperia Play z Androidom 2.3. Gre za kombinacijo ročne igralne konzole in mobilnega telefona, doslej znanega kot PlayStation Phone.

Xperia Play ima štiripalčni zaslon, ki podpira ločljivost 854 x 480 v 16,7 milijona barv. Pod njim najdemo štiri skupke tipk za krmiljenje, ki so enake kot na vseh androidnih napravah. Poganja ga procesor Qualcomm MSM865 z 1 GHz, ki mu družbo dela...

23 komentarjev

Google I/O se je začel

Slo-Tech - Včeraj se je začela največja letošnja razvijalska konferenca, ki jo gosti San Francisco. Google I/O bo trajal dva dni. V tem času se bo družilo 5000 ljudi iz 66 držav, ki bodo lahko poslušali več kot 200 predavanj in si ogledali 180 demonstracij delovanja izdelkov v razvoju. Lani je bil hit HTML5, ki se je v letu dni že pošteno udomačil na spletu, letos pa so prikazali Google App Engine for Business, ki že dve leti omogoča pisanje aplikacij na Googlovi infrastrukturi, medtem ko za večjo prenosljivost oblakov sodelujejo z VMWarom.

Seveda ni šlo brez omembe Chrome Web Stora, ki po Googlovih beseda ne bo le še ena izmed spletnih trgovin za aplikacije. Zagnali jo bodo še letos. Prvi dan so predstavili še Google Maps API Premier v3, ki je končno zlezel iz...

28 komentarjev