»

Microsoft: ne kupujte applov, pojdite raje na dopust

ZDNet - Microsoft je začel novo reklamno kampanjo, v kateri želijo kupce prepričati, da so Applovi izdelki predragi za to, kar ponujajo. V ta namen so postavili stran PC vs. Mac, ki ima slogan Deskajte po spletu ali na Havajih.

Na strani najdemo Applove prenosnike in namizne računalnike, ki jim je Microsoft primerno zbral konkurente iz PC-sveta. Ti so izbrani tako, da za občutno nižjo ceno ponujajo enakovredne zmogljivosti, kar Microsoft predstavi v tabeli. Vsi PC-ji imajo seveda spodaj tudi gumb Kupi zdaj. Pri tem ugotovimo, da je bil Microsoft dovolj pošteno, da so po pravici zapisali, da ima baterija v nekaterih applih daljšo avtonomijo kot v PC-jih (so pa na ZD Netu našli manjšo netočnost pri opisu opreme za zaščito računalnika, ki je za mace v nasprotju z navedbami tudi...

114 komentarjev

Apple ne bo onemogočil poganjanje MS Windows na svojih računalnikih

MSNBC - Apple je nedavno predstavil svoje prve računalnike, katerih srce tvori Intelov procesor. Danes pa so iz tega podjetja potrdili, da ne bodo onemogočili poganjanja priljubljenega operacijskega sistema MS Windows. Ni pa za pričakovati, da bo Apple nudil podporo ali celo prilagal Windows.

Novico pozdravljajo tudi v Microsoftu, saj se ne branijo nobenega kosa strojne opreme, ki je zmožen pognati Windowse.

Je to korak k večji popularnosti Applovih strojev?

43 komentarjev

Xbox 2 in IBM

X-Bit Labs - Po ATI-ju, ki bo skrbel za prikaz slike, se je Microsoft sedaj odločil še za IBM, ki bo skrbel za centralne procese v novem Xboxu 2. IBM, ki že ima svoje mesto v velikem številu strežnikov, Applovih računalnikih in Gamecubih po celem svetu pa ima eno "slabo" stran - vsi ti procesrji izvajajo izključno 64-bitne operacije in niso združljivi z x86, na čemer je zasnovan prvotni Xbox. Torej nobene združljivosti novega s starim.

8 komentarjev

Microsoft Windows XP RC1 predogled

The Tech Zone - Govorice, prvi testi in dobra ter obsežna reklamna kampanja so naredili svoje, saj so Windows XP eden izmed najbolj pričakovanih operacijskih sistemov, od katerega si pri Microsoftu obetajo astronomske dobičke. O WinXP je bilo že veliko govora in ker uradni izzid sistema sploh ni več tako daleč, je čas, da si spet pogledamo kakšen test, oz. predogled že precej končane različice. Na The Tech Zone so preizkusili različico RC1, ki jasno nakazuje, kakšen naj bi celoten operacijski sistem izgledal. Vendar pozor, članek še vedno opisuje beta različico, zato ga vzemite bolj kot zanimivost.

7 komentarjev

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

The Register - Priznam, da tudi sam nimam Microsofta ravno v najboljši luči. Vendar ne zaradi njihovih reklamnih kampanj, niti ne zaradi Billa Gatesa (on je še vedno legenda), temveč zaradi njihovih izdelkov, ki se sesuvajo, da boli glava (Internet Explorer...). No, čeprav nisem kak hud pro-Microsoftovec, pa se bom tokrat postaviti na njegovo stran. Za kaj v bistvu gre? Na The Registerju sem našel zanimivo zgodbo, ki govori o tem, kako se neki ameriški senator bori proti Microsoftu. Tukaj žal ne gre za propagiranje konkurence, ki bi Microsoftu tako zelo koristila, ampak za politično kampanjo, ki si jo ustvarja prej omenjeni senator. Ker so Windows XP tik pred uradno prodajo v trgovinah se je senator, jasno, uperil proti njim. Lahko bi rekli, da je iz muhe naredil slona, ali bolje rečeno pravi kraval, saj je iskal razloge, za umik WinXP-jev, vendar se je že iz samih zahtev videlo da si hoče senator ustvariti čim širši krog podpornikov, ki bi obsegal tudi anti-Microsoftovske privržence (ki pa jih...

9 komentarjev