»

Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X

Radeon HD 5770 Vapor-X

vir: Hexus
Hexus - Pred kratkim napovedana zamenjava tovarniškega hladilnika na Radeon HD 5770 za cenejšo različico nas morda niti ne bo prizadela tako močno, če bodo pri Sapphireu na svojo Vapor-X izdajo Radeona HD 5770 prilepili ugodno ceno. Sami obljubljajo enako razmerje med zmogljivostjo in ceno, kot pri standardnem modelu, kar verjetno pomeni za kak evro ali dva višjo ceno od običajnih Radeonov HD 5770. Čeprav tudi Vapor-X hladilnik topel zrak pusti v ohišju, je vseeno po zmogljivostih boljši od obeh izdaj tovarniškega hladilnika. Uparjalna komora, ki je skrivnost serije Vapor-X, po Sapphireovih...

5 komentarjev

Navijanje Opterona

AMD Zone - Znano je dejstvo, da imajo AMDjevi procesorji z jedroma Tbred-B in Barton veliko potenciala. Z izidom Opterona je AMD dvignil kar veliko prahu in tako povzročil Intelu nemalo težav. Veliko uporabnikov se je zatem vprašalo, ali je ta procesor zmožen tudi frekvenc, višjih od privzetih. Zato so si na AMD Zone zastavili to vprašanje in izvedli zanimiv test: Poiskati skrite potenciale Opterona. Če pa vas zanima, kako se je obnesel v testu pa vam predlagam, da obiščete to stran.

10 komentarjev

Hlajenje grafične - tokrat robustno

How.To - Ne, tokrat se ne bomo ukvarjali s postavitvijo zelo velikih izmenjevalnih površin na pomnilniške module ter procesor grafične kartice (kar nameravam jaz opisati v enem od svojih naslednjih člankov). Ta članek - Project Alpha imenovan - opisuje, bolj slikovno kot tekstovno, postopek vgraditve dveh ventilatorjev direktno nad grafično kartico s pomočjo tiste male kovinske zadevice, ki ponavadi zakriva prazno PCI režo pred prahom in ostalimi nezaželenimi faktorji. Rezultat? Precej fina zadevica, ki pa ima to slabost, da v resnici samo premika zrak znotraj računala. Če vprašate mene, bi se dosti boljši učinek dosegel z vrtanjem v stranico ohišja ter namestitvijo ventilatorja tako, da bi vlekel zrak iz zunanjosti.

0 komentarjev

Čistilka Fata

GideonTech - V računalniku imamo moderji veliko ventilatorjev, ne? In ti ventilatorji obrnejo veliko zraka, ne? In v tem zraku je tudi prah, ne? Ja je. In ker naši ventilatorji obrnejo veliko zraka, je tudi veliko prahu. Ki pa, ko se nabere, začne ovirati naše hlajenje. Torej je treba celotno "kišto" očistiti. Vodičev, kako je sicer veliko, ampak ta mi je pa še posebej všeč. Sistematično gre skozi vse ventilatorje v računalniku in opiše, kako jih najlažje očistimo. Celoten postope lahko, če se držimo navodil, uspešno opravimo v eni uri. In učinek? 4°C nižja temperatura procesorja in 2°C nižja temperatura ohišja. Skratka... splača se!

3 komentarji