»

Beta premagala Microsoftove strežnike

Microsoft - Kaj drugega bi sploh lahko pričakovali, se bodo sarkastično nasmehnili nekateri. Drugi bodo bentili, zakaj si je niso mogli prenesti takoj. Tretji bodo zavili z očmi, da zakaj jih še vedno poskušamo indoktrinirati. Četrti so tako ali tako že po naslovu izpustili cel sestavek.

Microsoft je, kot je obljubil, včeraj pozno zvečer po našem času na svojih spletnih straneh vsej svetovni javnosti ponudil legalen in brezplačen prenos bete operacijskega sistema Windows 7. Pričakovali bi, da zelo množičnega odziva ne bo, saj je ta že pred nekaj dnevi ušla na plano, a bi se zmotili. Ljudstvo je očitno tako lačno novosti, četudi nedokončanih, da je Microsoftovo spletno stran tako množično obleglo že včeraj zgodaj zjutraj, še preden so beto sploh postavili na strežnike, da so slednji pokleknili pod obiskom. Podobno usodo je delila tudi Microsoftova stran TechNet za IT-strokovnjake, kjer je bila beta dostopna nekaj ur prej. Microsoft bo razdelil poltretji milijon aktivacijskih ključev za...

141 komentarjev

Prodaja Windows XP ne jenja

Slashdot - Kljub temu da je Windows XP že star operacijski sistem - v tej branži je šest let pač častitljiva starost - njegova privlačnost za kupce preseneča celo Microsoft. V prvih napovedih so prerokovali, da bo razmerje 85/15 med prodanimi kopijami Viste in XP, sedaj pa so ga popravili na 78/22, torej so si XP opomogli kar za 50 %. Ker so se celo nekateri OEM-partnerji odločili poleg Viste ponujati tudi XP, tak primer je Dell, bo Microsoft izdal novo izdajo Windows XP SP2c. V njej ne pričakujemo nobenih varnostnih popravkov ali novih funkcionalnosti, temveč zgolj razširjen nabor aktivacijskih ključev. Res je, spričo izjemne prodaje je redmondskemu gigantu pričelo zmanjkovati famoznih aktivacijskih ključev. Tu.

99 komentarjev

Prvi slovenski brezplačen DynDNS servis

Jaz - V Sloveniji smo dobili prvega resnejšega in brezplačnega ponudnika DynDNS servisa, ki je po 10 mesečnem razvoju razvil aplikacijo, ki se lahko kosa z DNS2GO ali DynDNS.Org. Imate dinamičen IP (naprimer ADSL uporabniki) in želite postaviti svoj strežnik, ki bo dosegljiv na naslovu *.streznik.org? Potem je to kot nalašč za vas. Več informacij in potrebno programsko opremo lahko dobite na tem naslovu. Kaj pa zanesljivost? To bo pokazal čas...

4 komentarji

MS ne bo podpiral Infiniband tehnologije

E-week -

Microsoft v naslednji verziji Windows .Net Server ne bo direktno podpiral Infiniband povezave, bo pa to omogočil drugim piscem kode.

Poteza Microsofta je nabrž povezana z dejanjem Intela, ki je dva meseca pred tem ustavila proizvodnjo Infiniband stikal ostale strojne opreme.

Infiniband prenaša podatke z presuniljivo histrostjo 0.5 do 6GB na sekundo na povezavo. Primeren bo predvse za že tako preozka grla strežnikov pri komunikaciji z bazami podatkov in drugimi strežniki.

0 komentarjev

Microsoft začel pošiljati WinXP OEM partnerjem

The-Ctrl-Alt-Del - Jolando nam sporoča, da so WinXP na poti k sestavljalcem računalnikov :

Danes, v petek 24. avgusta je Microsoft začel pošiljati Windows XP OEM partnerjem, kot so Gateway, Compaq, Dell in Sony. Končna številka builda je 2600. Home Edition bo v Ameriki stala 99 dolarjev (nadgradnja) in 199 dolarjev (cela različica). Professional Edition bo stala 199 dolarjev (nadgradnja) in 299 dolarjev (cela različica). Poleg izdaje WinXP, pa je bila danes tudi izbrana sodnica, ki bo sodelovala v sodbi proti Microsoftu - to je Colleen Catelli.

8 komentarjev

Killustrator -> Kontour

Linux Today - O tem, da je Adobe grozil s tožbo zaradi imena programa Killustrator (del paketa KDE), smo že pisali. Na žalost so se fantje pri KDEju vdali in spremenili ime v Kontour. No ja, toliko o velikih korporacijah proti malemu človeku :). Drugače pa ima to tudi čisto praktične posledice. Zato, ker se je spremenilo ime, morajo sedaj popraviti vsa navodila in navedbe, kar pomeni, da bo nov KDE izšel dva dni pozneje kot je bilo načrtovano. Vse skupaj je kar precej dela, saj je treba zagotoviti popravke tudi v nekaj deset drugih jezikih v katere je KDE preveden.

1 komentar

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa...

8 komentarjev