»

Bo predstavitev Bulldozerja navsezadnje na Computexu?

Ključna je informacija na dnu diapozitiva

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Saga o predstavitvi in začetku prodaje AMD-jevih procesorjev FX, osnovanih na arhitekturi Bulldozer, bo očitno vsaj deloma končana 7. junija. Takrat naj bi na tajvanskem Computexu AMD namreč uradno dvignil tančico skrivnosti v povezavi z novimi procesorji, vsaj če gre verjeti predstavitvi Gigabyta. Komercialna dobavljivost naj bi sledila nekoliko kasneje, saj naj bi se razpošiljanje glede na dokumente, ki so jih videli pri X-bit Labs, začelo 20. junija. Tukaj bo verjetno šlo za razpošiljanje velikim proizvajalcem sistemov ter v trgovine, torej bi se znalo zgoditi, da bi AMD tik pred zdajci izpolnil obljubo o predstavitvi in začetku prodaje v drugem letošnjem četrtletju.

Prav tako naj bi...

1 komentar

ASUS bo podpiral Bulldozerje na obstoječih matičnih ploščah

Podnožje AM3 - naslednik AM2+, ki je naslednik AM2, predstavljen daljnega leta 2009.

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pri AMD-ju so že ob predstavitvi arhitekture Bulldozer povedali, da bi prihajajoče čipe lahko pripravili do delovanja v obstoječih matičnih ploščah oz. v podnožju AM3. To bi sicer onemogočilo uporabo nekaterih novosti, ki jih pri AMD-ju pripravljajo v novih procesorjih, zaradi česar so se tudi odločili predstaviti nekoliko spremenjeno podnožje AM3+, s katerim naj bi bil Bulldozer izkoriščen do konca. A to ni ustavilo ASUSovih inženirjev, ki so se odločili spariti obstoječe matične plošče s prihajajočimi procesorji.

Le nadgradnja BIOS-a naj bi bila dovolj, da bodo štiri, šest oz. osemjedrni procesorji iz serije FX delovali v vseh matičnih ploščah z...

6 komentarjev

Llano in Bulldozer šele poleti

AMD-jevi APU-ji Fusion so izredno popularni

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Iz virov znotraj industrije je na internet prispela vest, da so pri AMD-ju določili datum izida težko pričakovanih arhitektur Bulldozer in Llano, s katerima bodo nadomestili obstoječe izdelke tako na namiznem kot na strežniškem trgu. Če se osredotočimo na za večino bralcev bolj relevanten namizni trg lahko povemo, da namizni Bulldozer oz. Zambezi prihaja v juniju, torej tik pred iztekom napovedanega izida v drugem četrtletju, medtem ko Llano lahko pričakujemo v juliju, v začetku druge polovice letošnjega leta. Še več, glede na X-bit Labs, kjer naj bi videli zaupne dokumente s temi viri, imamo celo določene dneve izida, 20. junij za Zambezi ter 4. julij za Llano.

Letos lahko pričakujemo osem čipov z arhitekturo Bulldozer, štiri osemjedrnike AMD FX8000 ter po dva šestjedrnika FX6000 oz....

18 komentarjev

AMD pridobiva na Intelov račun

So vas težave s čipovji odvrnile od nakupa Intela na račun konkurenčnega AMD-ja?

vir: Hexus
Hexus - AMD je nekoliko pričakovano sporočil, da so Intelove težave z veznimi čipovji za procesorje Sandy Bridge pozitivno vplivale na njihove kratkoročne prodajne rezultate. Ker je Intel načeloma prepovedal prodajati izdelke s problematičnimi čipovji (razen nekaterih izjem) razpošiljanje nadomestnih čipov z oznako B3 (problematični so označeni s steppingom B2) pa se bo začela šele čez dva dni, sprva v manjših količinah. Luknjo v ponudbi tako proizvajalci zaključenih sistemov kot trgovci krpajo z AMD-jevimi izdelki.

Po besedah podpredsednice AMD-ja, Leslie Sobon, je največje povpraševanje predvsem pri trgovcih, ki povprašujejo po konkurenčnih izdelkih AMD-jevih partnerjev. Tudi partnerji so nekoliko povečali proizvodnjo računalnikov z AMD-jevimi procesorji...

3 komentarji

Novičke iz AMD-ja

Slo-Tech - Po podatkih iz AMD-jevega roadmap-a naj bi le-ta proizvodno procesorjev za podnožje Socket 939 zaključil čez približno leto dni. Procesorje temelječe na jedru Venice bodo prodajalci lahko naročili do konca drugega četrtletja letošnjega leta, procesorje s San Diego jedrom ter modele Athlon 64 X2 pa bo možno naročit do konca letošnjega leta, prav tako tudi januarja predstavljen procesor Athlon 64 FX-60. Do drugega četrtletja leta 2007 bo AMD zaključil s proizvodnjo in dobavo vseh s939 procesorjev.

Podnožje s754 pa bo AMD ohranil pri življenju vse do konca leta 2007, saj bodo procesorji Sempron za omenjeno podnožje kljub predstavitvi modelov za prihajajoče podnožje AM2 ostali v proizvodnji vse do omenjenega datuma. Izvorna novica na Daily Tech-u.

Poleg tega bo singapursko podjetje Chartered Semiconductor, ki je do sedaj izdelovalo IBM-ove procesorje za igralno konzolo Xbox 360, letos junija začelo z izdelavo AMD-jevih procesorjev. Več o tem v izvorni novici na X-bit labs.

41 komentarjev

Prestavljen datum izida najmočnejšega Opterona

X-Bit Labs - Znano je dejstvo, da podjetje AMD po predstavitvi svojih najnovejših procesorjev še nekaj časa zavlačuje z izdajo le-teh. Tako se močno opevani AMD Opteron še dolgo po predstavitvi ni znašel na policah v računalniških trgovinah. X-Bit Labs poroča, da trenutno najbolj pričakovan AMD-jev procesor Opteron 246, ki tiktaka pri 2,0 GHz, še ne bo na voljo ta ponedeljek, kot je bilo sprva rečeno. Na podlagi neuradnih infomacij se sklepa, da bo izdelek na voljo v mesecu septembru, čeprav The Inquirer in Extreme Tech trdita, da naj bi bil ta datum že 4. avgust. Izvorna novica.

8 komentarjev