»

ThermalTake A6000B Aluminum Case: Quiet Cooling

AnandTech - Po res veliki bedariji™ (hvala frudi za opozorilo), ki sem jo zapisal v prvi novici, tokrat popravljena različica ...

Kupujete novo ohišje, pa ne veste za katero bi se odločili? Za vas, velikega računalniškega entuziasta, navadni Big Tower seveda ne bo dovolj, saj zahtevate nekaj več. Prav za take ljudi, je ThermalTake naredil novo ohišje, ki so si ga ogledali na AnandTechu in spisali ličen članek. Nad ohišjem so bili dokaj navdušeni, v oči jih je bodla le visoka cena, odsotnost napajalnika pri taki ceni ter nepodpora WTX standardu. Klik!

4 komentarji

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

GeForce3 MX?

Guru 3D - Pri Guru3d so zelo navezani na Creativ-ove produkte. Zato je tudi Creative zelo navezan na njih. Vedno so prvi, ki dobijo v test njihove grafične kartice, mp3 playerje, zvočnike,... so tisti, ki gredo na ogled Creativove tovarne... Skratka eni na druge so navezani.
Tako tudi ni čudno, da so iz vira znotraj Creativa dobili fotografijo grafične kartice, ki bo izšla septembra. Sicer njihov vir ni rekel, da gre za GeForce3 MX, ampak nobena kartica zdaj v prodaji (in v prihodnje) ni podobna tej na fotografiji. Najbolj je podobna GeForce2 MX tako da je logično sklepati, da gre tu za GeForce3 MX. Ali pa tudi ne?

8 komentarjev

Še je upanje

X-Bit Labs - Gainward naj bi, sodeč po podatkin na x-bit labsu, izdal še zadnjo serijo GeForce2 Pro kartic. Seriji bo ime GeForce2 Pro 400 in bo imela 64 MB pomnilnika z oznako 4.5ns. Gainward bo kartico precej navil. Tako bo pomnilnik deloval na 450 MHz, za razliko od običajnih 400 MHz, kar je že zelo blizu Ultri. Jedro bo naviti s standardinih 200 MHz na 220 MHz. Kako bo Gainward zagotovil zadostno hlajenje, še ni znano. Ali jo bo povezal s ThermalTake-om kot Hercules ali pa bo sam našel rešitev? Kartica bo imela tudi TV-Out izhod. Upamo lahko samo, da bo prišla v Slovenijo. Ali pa če počakate na GeForce3 MX, ki naj bi izšla nekje jeseni. Bomo videli...

1 komentar

Nvidia spreminja tradicijo

The inquirer - Nvidiin 6 mesečni razvojni cikel je za večino postal nekaj povsem samoumevnega, kar niti ne preseneča glede na to, da ga podjetje forsira že kar nekaj let. Ta strašanski tempo je že pustil posledice na industriji grafičnih kartic (propad počasnejših podjetij, vedno višje cene, vprašljivost nakupa vedno novih in novih kartic...), toda sedaj je čas za predah. Sodeč po The Inquirerju bo Nvidia prvič po dolgem času opustila ta cikel in si vzela nekaj predaha.
Razlogov je po vsej verjetnosti več. Podjetje se je zadnje čase raztegnilo na nekatere druge trge in paralelno razvija kar nekaj zahtevnih produktov (Crush čipovja, grafične čipe za konzole...) in normalno je, da ne zmorejo takega tempa, kot so ga prej. Po pravici povedano pa ta tudi ni potreben, saj je konkurenca sedaj že v precejšnjem zaostanku. Kaj nam torej pripravljajo?
Konec poletja ali začetek jeseni bomo videli nove čipe nižje kategorije, NV17. Šlo bo za nekakšnega naslednika MX procesorjev, torej GeForce3 MX. Te kartice...

1 komentar

Njam

Maximum 3D - Moj Spisek&#8482 (kako mam rad ta TM znakec!) se je dopolnil še za eno stvar. To je ThermalTake Memory Cooling Kit. Ne, ne gre za vodno hlajene pomnilniške module. Tudi za zamrzovanje RAM-a v tekočem dušiku ne. Gre za preprosta hladilna rebra, ki jih namestimo na DDR ali SDRAM modul (RIMM jih ima že serijsko nameščene). Kaj je pol tako čudovitega na teh hladilnikih? VSE! Ker je to ThermalTake je izvedba kakovostna in lepa (so v lepi modri barvi). Sicer sem vam o njih že nekaj pisal a tokrat se je tu pojavil tudi test. Občutki niso ne-vem-kako pozitivni, pa tudi negativni ne. Hladilnik zelo pripomore k stabilnosti in dobremu izgledu (yeah ) dejansko pa ne pohitri sistema. Druga slaba stran je še, da komplet stane kar nekaj denarja. Take hladilnike za RAM se da izdelati tudi doma, a vseeno...

7 komentarjev

Najbolj overclockabilna GeForce2 kartica

X-Bit Labs - Podjetje SUMA ( urg? ) je najavilo verjetno najbolj overclokabilno GeForce2 Pro kartico, SUMA Platinum GeForce2 Pro. Tako kot druge kartice, je tudi ta opremljena s Pro procesorjem in 5ns pomnilnikom, ki deluje pri 400MHz. Razlika med SUMIno in drugimi karticami pa je v tem, da to podjetje uporablja kvaliteten 5ns Hyundai pomnilnik, medtem ko se drugi proizvajalci zatekajo h komaj zadostnem 5ns EliteMT pomnilniku. Že samo iz tega podatka lahko sklepamo, da gre za zelo overclockabilno kartico, SUMA pa se je še dodatno potrudila in na pomnilnik namontirala pin-fin hladilnike ( vsi, ki ste kdaj videli Alpha hladilnike veste, o čem govorim ), ki hladijo precej bolje, kot navadni. Seveda se tudi procesor hladi pod masivnim hladilnikom. Vsekakor gre za sanjsko kartico vsakega overclockerja!

6 komentarjev