»

Firefox 4 bolje drugi dan

Ars Technica - Firefox 3 ima v rokah svetovni rekord v številu prenosov programske opreme v prvih 24 urah od izida, ko je to različico Mozillinega brskalnika preneslo kar 8,3 milijona ljudi. Firefox 3.6 se je temu dosežku nekoliko približal s 5,5 milijoni prenosov, a mnogi so z izidom Firefox 4 pričakovali nov rekord. Temu ni bilo tako, saj se je po prvih 24 urah števec prenosov ustavil pri 7,1 milijonih. Firefox 4 vseeno beleži stabilno rast, kar...

21 komentarjev

Prvi dan skoraj 7 milijonov prenosov Firefox 4

Slo-Tech - Včeraj splavljeni Mozilla Firefox 4 je v prvih 24 urah dosegel skoraj 7 milijonov prenosov, trenutno je pa že krepko čez osmi milijon, po stopnji približno osem tisoč prenosov na minuto. Natančne statistike lahko spremljate na namenski strani. Večina prenosov, kot ponavadi, prihaja iz Evrope (45%), sledita ji Severna Amerika z 25% in Azija z 20%.

To ni malo, sploh v primerjavi z Internet Explorer 9ko, ki naj bi prvi dan dosegel 2.3 milijona prenosov, kar trikrat manj.



Rekorder za zdaj ostaja različica 3, ki jo je dan po objavi (18. junij 2008) imelo že čez 8 milijonov ljudi. Vmesno izdajo Firefox...

60 komentarjev

Internet Explorer 9 v prvem dnevu solidno

vir: Heise
Download Squad - V prvem dnevu od izida je Microsoftov Internet Explorer 9 zabeležil vsega 2,3 milijona prenosov (in najverjetneje namestitev), kar je nekajkrat manj od konkurenčnega in mnogo starejšega izida Firefox 3, katerega števec prenosov se je v prvem dnevu ustavil pri 8 milijonih. A dosežek Internet Explorerja je vse prej kot slab, sploh če upoštevamo znatne olajševalne okoliščine. 8 milijonov Firefox 3 je absolutni rekord pri prenosu programske opreme s spleta, izid Firefox 3.5 pa je npr. zabeležil le 5 milijonov prenosov v prvem dnevu. Obenem je ciljna publika Firefoxa praktično vsak uporabnik osebnega računalnika, medtem ko je ta številka za Internet Explorer 9 mnogo manjša.

Microsoftov...

40 komentarjev

Modern Warfare 2 še vedno podira rekorde

vir: Wikipedia
TorrentFreak - Priljubljenost najnovejšega naslova iz serije Call of Duty skorajda ne pozna meja, saj je rekordom v prodaji sledil tudi rekord pri količini nelegalnih prenosov. Teh je bilo v letu 2009 oz. pravzaprav v dveh mesecih od izida kar 4,1 milijona samo za osebne računalnike, več kot dvakrat več od najbolj piratizirane igre iz leta 2008, Spore (izid v začetku septembra, 1,7 milijona prenosov za PC). Številki za Modern Warfare lahko dodamo še 970.000 prenosov za Xbox 360, kar prek vseh platform pomeni trikrat več prenosov od Spore (slednji je na voljo le za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows oz. OS X). Lanskoletno zmago Spore je z letošnjimi rezultati preseglo vseh 5 najbolj prenesenih iger, The Sims 3 na drugem, Prototype na tretjem, NFS: Shift na...

31 komentarjev

Firefox tretji najhitrejši brskalnik

Hitrost brskalnikov

vir: CNet
CNet - Predvčerajšnjim je izšla nova verzija Firefox, kar je seveda dovolj časa za prve teste. Ker se Mozilla hvali, da so izdelali neverjetno hiter brskalnik, je seveda prva stvar, ki nas zanima, kako hiter je v resnici. Rezultati kažejo, da precej. Različica 3.5 je v JavaScriptu dvakrat hitrejša od prejšnjega Firefoxa 3.0, v absolutni kategoriji pa zaseda dobro tretje mesto - takoj za Chromom in Safarijem 4. Klik!

Sicer pa si je nov brskalnik s spleta preneslo že 5 milijonov ljudi v dobrih 24 urah. Približno četrtina vseh prenosov odpade na ZDA, na drugem mestu so z 12 odstotki Nemci, sledijo pa Japonci s sedmimi. Verzija 3.0 je leta 2008 v prvih 24 urah dosegla 7,7 milijona prenosov, tako da nova različica nekoliko zaostaja.

Statistike...

35 komentarjev

Deset najbolj piratiziranih iger

TorrentFreak - Na popularnem blogu TorrentFreak začenjajo z letnimi pregledi najbolj piratizirane programske opremo v iztekajočem se letu - prve so na vrsti igre. Prvo mesto si je z odločno prednostjo prislužila igra Spore, ki je dosegla zavidljiv dosežek 1.700.000 prenosov od svojega izida septembra, od tega pol milijona kar v prvih desetih dneh. Poleg tega cinično ugotavljajo, da je k temu dosežku pripomogla tudi zaščita DRM, ki jo je vseboval original. Na drugem mestu so zimzeleni The Sims 2 iz leta 2004 z dobrim milijonom prenosov v tem letu, sledijo pa Assassins Creed, Crysis, Command & Conquer 3 ter Call of Duty 4.

201 komentar