»

SiS315 postaja popularen?

X-Bit Labs - Še ena novička, ki se nanaša na SIS, vendar tokrat ne o procesorskih naborih, ampak o grafičnem čipu SiS315, ki je končno postal pošten izdelek, ki lahko z dobrimi gonilniki konkurira celo Nvidiinemu GeForce 2 MX. Da je SiS315 kar zanimiv čip priča zanimanje nekaterih podjetij, kot so Elitegroup in Gainward, ki je znan po svojih kraticah Golden Sample, ki se odlično navijajo. Gainward je napovedal, da bo proizvajal dve grafični kartici, ki bodo bazirali na SIS-ovemu čipu - Gainward SiS315/32MB in Gainward SiS315/64MB. Glavna odlika teh dveh kartic pa ne bo samo konkurenčnost Nvidiinemu GeForce 2 MX, ampak tudi privlačna cena. Ravno zaradi nizke cene SIS načrtuje, da bo na trgu grafičnih pospeševalnikov zavzel 10 % tržni delež.

0 komentarjev

Nova čipovja

X-Bit Labs - Veliko dejstev nakazuje na to, da bosta SiS740 in SiS745 čipseta uradno najavljena v bližnji prihodnosti. Čeprav bi naj pa po načrtih podjetja SiS740 čipovje bilo izdano prvo četrtletje 2002 in SiS745 v drugem četrtletju 2002. SiS se je odločil malo pohitriti zadevo, sploh kar se zadeva SiS745. Na njihovi strani so že postavljene strani, posvečene novima prišlekema. SiS745 naj bi bil naslednik SiS735 čipovja. To SocketA čipovje bo torej narejeno na čipovju, sestavljenem iz enega samega procesorja, ki bo združeval North in South bridge s posebnim večnitnim I/0 Link Busom z 1.2GB/s pasovno širino. Med nove odlike, s katerimi se bo to čipovje ponašalo, spadajo podpora DDR333 pomnilniku in integrirani IEEE 1394A kontroler. Torej, popolne specifikacije naj bi izgledale nekako takole:

-podpora Athlonu in Duronu z 200MHz/266MHz vodilom
-do 1.5GB DDR333/DDR266/PC133 pomnilnika (6 rež)
-AGP 4x
-integrirani 10/100MB Fast Ethernet ali 1/10MB HomePNA 1.0 kontrolerji
-AC'97 V2.1 avdio in modem...

1 komentar

SIS-ovi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Tudi pri SiS-u so se odločili, da po uspešnemu SIS735 ne bodo več spali na lovorikah, ampak bodo raje pridno delali na novih projektih. Prve sadove njihovega dela bomo okusili z njihovim naborom SiS650 za procesorje Pentium4, ki bo po specifikacijah enak prihajajočemu SiS645 s to razliko, da bo prvi vseboval še SiS315 grafično jedro, ki se po zmogljivostih lahko primerja s čipom GeForce 2 MX 200. SiS bo nabor 650 izdal novembra, ko bo izšel tudi Viin P4M266, ki bo prav tako vseboval integrirano grafično kartico. X-biti sicer navajajo, da bo SiS650 v marsikaterem pogledu boljši, saj bo vseboval boljšo grafično kartico, vendar bodo zahtevnejši uporabniki najverjetneje posegli po boljši grfični kartici, za admine pa je tako ali tako vseeno, če kartica zmore 3D pospeševanje ali ne.
SiS prav tako načrtuje nov nabor za Athlone, ki ga bomo ugledali v Q4 in se bo imenoval SiS 740. Po specifikacijah bo spet podoben SiS 735, vendar pa bo tako kot sorodnik za P4 procesorje vseboval SiS315...

0 komentarjev

Prva 128MB grafična kartica

Akiba - Seveda za normalne uporabnike kot smo mi. Potem, ko so se na trgu pojavile grafične GF2 MX400 kartice z 64MB rama se je nek japonski proizvajalec grafičnih kartic odločil za še bolj nerazumljivo potezo. Na svojo grafično kartico je spravil celih 128MB 128Bitnega rama. Kartica nosi ime Apollo 3D Thrill 315 Pro in ima na sebi 128MB Sdrama. Za poganjanje grafike so uporabili SiSov SiS315 grafični čip. Njegove preformanse na papirju ne izgledajo niti tako slabo, vendar pa so se predhodni testi izkazali za bolj slabe. Na testu je takrat kartica zaostajala za GF2MX400 kartico za 25-50% . Sigurno je to bilo takrat posledica ležalo še ne izpopolnjenih gonilnikov. Grafični čip kartice deluje pri 166MHz, ima T&L enoto ter je sposoben TwinView/Dualhead predvajanja. RAMDAC pa teče pri hitrosti 375MHz. Glede na to lahko kartica konkurira GF2 MX400 karticam. Če so izpopolnili gonilnike bi se lahko kartica izkazala za privlačno, saj stane le okoli 180DEM. Če pa ne se lahko SiS pohvali, da je...

0 komentarjev

Pogumne izjave

X-Bit Labs - Samuel Liu, predsednik SiS-a, je na investitorski konferenci predstavil svojo vizijo razvoja SiS-a. Njegov načrt sestoji iz večih točk. Najpomembnejše bom opisal.
SiS bo začel za akresivno kampanijo oglaševanja svojega SiS635 čipovja za Pentium 3 procesorje in SiS735 čipovja za Athlon procesorje. Predvsem bo povdarjal, da so ta čipovja idealna za low-end sisteme in prodajalce že sestavljenih računalnikov (Compaq, IBM,...).
SiS veliko stavi na svoj SiS315 grafični čip. Stal bo pribljžno toliko kot Nvidia GeForce 2MX200, a njegove performanse bodo (tako vsaj načrtujejo) enake MX400. Torej idealna stvar za integrirano grafiko. (Mimogrede; SiS je očitno pozabil, da bo takrat izšel tudi Nvidiin Nforce).
Nekaj pozornosti gre tudi SiS645 čipovju za Pentium 4 procesorje s podporo DDR pomnilniku. Na (SiS-ovo) žalost pa je tukaj narobe načrtoval proizvodnjo. Sicer je masovno produkcijo čipa prestavil s novembra na september, a vseeno ne bo ujel Intela (Brookdale) in Vie (P4X266).
V tretji...

1 komentar

SiS315 grafične v proizvodnji

več strani - Prvi proizvajalec, ki se je opogumil , da bo v svojih grafičnih karticah uporabil SiS315 grafični čip, je Elitegroup. Le ta bo najavil grafično, ki bo nosila oznako AG315T. SiS315 grafični čip je bil prvič predstavljen na zadnji Computex prireditvi v Tajvanu. Pravijo, da bojo grafične z tem čipom konkurenčne GF2MX 200 grafičnim karticam, saj naj bi ponujale zelo podobne zmogljivosti za bistveno nižjo ceno. Samo jedro kartice deluje na hitrosti 166MHz in nosi na sebi 32MB SDRAM-a, ki deluje na isti frekvenci. Prav tako pa bo kartica imela TV izhod. Kartica bo po mojem lahko postala popularna le pri tako imenovanih low-cost računalnikih. Test te grafične kartice pa lahko najdete na www.slo-com.net med arhivom novic. Kot se spomnim se je izkazala za približno enako hitro kot GF2MX 200, vendar pa so zelo grajali njene gonilnike in pa tudi še nekaj drugih stvari.

0 komentarjev