»

Barcelonski sejem mobilnih tehnologij odpovedan

AP News - Med žrtve aktualne epidemije koronavirusa lahko sedaj štejemo tudi letošnjo izvedbo sejma Mobile World Congress v Barceloni, ki so se mu bili organizatorji primorani odreči zaradi množične odpovedi razstavljalcev.

Virus SARS-CoV-2, oziroma bolezen COVID-19, ki trenutno pustoši po Kitajski, zna imeti zelo zaznavne učinke na področje informacijskih tehnologij, saj ogromno proizvajalcev prihaja iz azijskega dela sveta. Tako strah pred širjenjem okužbe kot blokade potniškega prometa že hromijo vse od proizvodnje do prodaje - in tudi prireditev. Med 24. in 27. februarjem bi tako moral v Barceloni potekati največji sejem mobilnih tehnologij na svetu, Mobile World Congress. Med tistimi, ki so se v začetku februarja prvi odločili za omejitev ali odpoved udeležbe na njem, sta bila LG in ZTE. Organizator, združenje GSM Association, je skušal okrepiti zaupanje v varno izvedbo dogodka z dodatnimi ukrepi in navodili, med drugim večjo zalogo razkužil, omejitvijo druženja ter prepovedjo udeležbe...

2 komentarja

Huawei pokazal prepogljiv telefon Mate X

Ars Technica - Huawei je na sejmu Mobile World Congress v Barceloni pokazal telefon Mate X, svojega prepogljivega tekmeca Samsungovemu Foldu. Tudi po ceni, ki bo v Evropi znašala 2300 evrov.

Prepogljivi telefoni so področje nove tekme med mobilnimi velikani. Po tem, ko je Samsung pred dnevi najavil Galaxy Folda, je Huawei na sejmu MWC razkril lastnega prepogljivčka, Mate X. Podjetji sta ubrali različna pristopa v zasnovi. Za razliko od Folda ima Mate X samo en zaslon, ki objema vso zunanjo stran telefona in je v razprti obliki velik osem palcev, z ločljivostjo 2480×2200 pik. Ob pregibanju se prelomi na približno enako veliki polovici - toda ne povsem, ker ima zadnja stran naprave odebeljen skrajni rob, kamor so...

64 komentarjev

Dogodek - D.Talk: Why Ruby 2.1 & Rails 4 are more awesome than ever

D.Talk

Slo-Tech - V sredo, 9. oktobra ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani, v veliki zeleni stavbi pričela prva sezona dogodkov z naslovom D.Talk. Vsak mesec se bomo pogovarjali o najrazličnejših tematikah pomembnih za vsak start-up, med katerimi bomo spoznali moderna razvojna orodja, vlogo uporabniške izkušnje pri končnem produktu ali pa se bomo pogovarjali o uspešnih poslovnih modelih.

Sezono bomo pričeli z razvojnimi orodji ali natančneje s pregledom novosti v programskem jeziku Ruby 2.1 in pripradajočem frameworku Rails 4. Naslov prvega D.Talka bo zato Why are Ruby 2.1 & Rails 4 more awesome than ever?, predaval pa bo Jan Berdajs, izkušeni Ruby razvojnik v podjetju D.Labs, privrženec odprte kode,...

0 komentarjev

MWC s spremembami ostaja v Barceloni

Novo prizorišče MWC

Heise - Ko se je letos februarja zaključil najpomembnejši sejem mobilnih naprav Mobile World Congress v Barceloni, je ostalo odprto vprašanje, kod bo MWC v prihodnjih letih. Leta 2012 bo zagotovo še v Barceloni, kot je bilo to v navadi od leta 2006, ko se je MWC tja preselil iz Cannesa, nato pa se pogodba izteče. Od leta 2013 naprej so se poleg Barcelone za organizacijo potegovali še München, Köln, Amsterdam, Milano in Pariz. Vsakoletni prireditelj GSM Association je med finalisti Parizom, Milanom, Münchnom in Barcelono izbral slednjo kot gostitelja MWC vse do leta 2018. Ker pa je GSM Association podpisal novo pogodbo in ne podaljšal stare, se od leta 2013 obeta nekaj sprememb.

Prihodnje leto bo MWC še zadnjikrat potekal na standardni lokaciji Fira de...

0 komentarjev

MWC 2011 končan z rekordnim obiskom

vir: Heise
Heise - Včeraj se je zaključil sejem Mobile World Congress 2011, ki je od ponedeljka potekal v Barceloni. Prireditelj GSM Association je z izkupičkom zadovoljen, saj smo na sejmu videli predstavitve mnogo zanimivih tehnologij, vrsto pomembnih konferenc in, zanje najpomembneje, rekorden obisk. Sejem si ogledalo 60.000 ljudi iz 200 držav, kar je za 20 odstotkov več kot lani. Na 58.600 kvadratnih metrov razstavnih prostorov se je predstavilo skoraj 1400 razstavljavcev, ki jim je dan in noč za vrat dihalo 2900 novinarjev. Pokazat se in kakšen posel sklenit je prišlo 131 državnih delegacij, kar je za 50 odstotkov več kot lani.

Glavna tema letošnje prireditve so bili tako imenovani ekosistemi mobilnih aplikacij (Applov, Microsoftov, BlackBerry in Android). Pametne telefone in klasične telefone so povsem...

0 komentarjev

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

APPCircus v Ljubljani

Kiberpipa - Prvi MobileMonday dogodek nove sezone bo v Slovenijo prinesel predtekmovanje APPCircusa. Slednji se bo zaključil februarja 2011 na World Mobile Congress-u v Barceloni.

Tekmovanje je namenjeno vsem podjetjem ter samostojni razvijalcem, ki ustvarjajo mobilne aplikacije v najširšem pomenu. Za prijavo je dovolj delujoči prototip. Tekmovanje ni omejeno na specifično mobilno platformo ali operaterja in je tako odprto za vse inovativne ter uporabne aplikacije.

Na lanskem tekmovanju Mobile Premier Awards, ki je predhodnik APPCircus-a, se je slovensko podjetje Visionect prebilo do finala.

Več informacij o tekmovanju dobite na MobileMonday.si

0 komentarjev

Mobile World Congress 2010 se začenja

Mobile World Congress

Heise - Danes se v Barceloni začenja Mobile World Congress 2010. Na sejmu se bodo do četrtka družili proizvajalci, prodajalci, kupci in občudovalci mobilnih telefonov, pametnih telefonov in njihovih pritiklin. Prireditelj GSM Association pričakuje okrog 47.000 obiskovalcev, kolikor jih je v Katalonijo pripotovalo tudi lani, in 1300 razstavljavcev. Kongresni del programa bo nudil vrsto zanimivih predavanj in seminarjev na teme, kot so plačevanje z mobilniki, zabava, oglaševanje na mobilnikih, aplikacije za pametne telefone in tudi infrastruktura in razvoj omrežij nove generacije.

Prireditev je za obiskovalce drag hec, saj vstopnice za sejmišče stanejo 600 evrov, obiskovalci predavanj pa bodo odšteli vsaj 2100 evrov. O...

16 komentarjev

3. sejem rabljene računalniške opreme v Škofji Loki

Jaz - V soboto, 31.3.2001, se bo v OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki odvijal 3. sejem rabljene računalniške opreme. Poleg glavnega dogodka se bo odvijalo še veliko stvari, kot na primer:
  • Predavanje o konvertiranju DVD v AVI (mp4) zapis
  • Network Security
  • Oddaljen dostop v podatkovna omrežja
  • Kako velik je Internet ter
  • Microsoft VS Linux
Zadnje predavanje bi še najbolj izpostavil, saj ga bo održal Žorž. Če še ne veste, je Žorž goreči vneti zagovornik Linuxa, ki ga lahko poleg Andraža Torija vidimo vsak petek v oddaji Resnična Resničnost. Priznam, najlepša mu dala, tip res obvlada, a zna na čase postati res tečen (primer: živciranje mene na predavanju o navijanju na sejmu Abort 2000). Klik za več informacij.

8 komentarjev

CeBit v ospredju

Ace's Hardware - Če ste opazili, pride zadnje dni vsak dan na Slo-Tech vsaj ena novica s tega sejma. Priznati je treba, da se na tem vsakoletnem sejmu pokaže dosti lepih ter uporabnih inovacij, a skladno s tem tudi dosti stvari, ki jih ne bi niti pod prisilo uporabljal. Kakorkoli že, če si hočete prebrati Ace's Hardwareovo videnje tega dogodka, si oglejte tale članek, ki so ga (glej no glej) spesnili prav oni.

1 komentar

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev