»

AMD v Surface 2.0

Surface 2.0 je mnogo bolj dovršen izdelek

vir: HotHardware
HotHardware - Na CES-u je Microsoft predstavil drugo izdajo svoje na dotik občutljive mize, poznane pod imenom Surface. Izdelali so jo v sodelovanju s Samsungom (uradni naziv druge različice se glasi Samsung SUR40 for Microsoft Surface), gre pa za precejšno nadgradnjo prve generacije. Diagonala zaslona je s 40 palci kar za tretjino večja od prve različice (slednja se je ponašala le s 30 palci), še bolj pa so dvignili ločljivost - s 1024 x 786 na širokozaslonskih 1920 x 1080 pik. Ker gre za na dotik občutljiv zaslon, ki je po vrhu vsega še velik, so ga za boljšo zaščito pokrili s plastjo stekla Gorilla, ki se je že mnogokrat izkazalo za skorajda neuničljivo.

Izboljšavam ni pobegnilo praktično nobeno področje, medtem ko je prejšnjo...

4 komentarji

Ponovni pogled na Microsoftov Surface

Ars Technica - O Microsoftovi Površini smo že pisali, ko so pri Microsoftu potrdili obstoj zadeve. Tokrat so mizo dobili v roke pri Arstechnici ter jo malo bolj podrobno pregledali.

Kot smo že pisali, gre za v mizo vgrajen računalnik z velikim na dotik občutljivim prikazovalnikom. Poleg dotika je naprava sposobna zaznavati tudi predmete označene s posebnimi domino stickerji. V prihodnosti bo še dobila sposobnost prepoznavanja preko RFID oznak. V ozadju teče dokaj tipičen računalnik s Core 2 Duo, 2 GB glavnega pomnilnika, grafično kartico od podjetja AMD ali nVidia ter Windows Visto. Vmesnik na Visti je zasnovan podobno kot Media Center ter ga brez uporabe tipkovnice in miške ni možno izključiti....

17 komentarjev