»

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

WinXP še in še ...

Tom's Hardware - Zanimivo, da so WinXP poželi toliko zanimanja in to še v beta obliki. Mnenja o tem Microsoftovemu novemu umotvoru so sicer deljena, ampak vsaj po mojem mnenju čaka ta operacijski sistem kar precej beleščeča prihodnost, saj bodo po njem posegali predvsem tisti, ki so navajeni klasičnih Microsoftovih operacijskih sistemov z uporabniku prijaznim videzom in splošno nezahtevnostjo. Da bi vam spet malce vzbudil apetite, sem vam poiskal še test na WinXP na Tom's Hardware, kjer imajo po mojem mnenju, kljub nekaterim predsodkom o poštenosti tamkajšnjih novinarjev, še vedno najboljše teste daleč naokoli.

4 komentarji

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

Furby hacking guide

Overclockers Australia - Ste ljubitelj elektronskih živali, pa nimate denarja za Aiba (Sony-ev rečunalniški pes). Ne preostane vam nič drugega, kot da si nabavite Furby-a. Ker Furby po nekaj mesecih postane precej dolgočasen in se ga človek kar malce naveliča, je za podaljšanje užitkov potrebna izboljšava. Ker se da ta vreščala (Furby-e ) dobiti tudi pri nas sem vam poiskal tako imenovani Furby hacking guide, ki vas bo naučil, kako razstaviti to stvar. Tako, stvar ste razstavili, kako naprej. Hja, tukaj se je tudi avtorju članka malce zlomilo, saj nadaljevanje članka še pripravlja. Avtor obljublja, da nadaljevanje pride v roku nekaj dneh. No, do takrat pa si lahko preko strani natančno ogledate Furby-evo drobovje ali pa se celoten članek naučite na pamet .

0 komentarjev

Fan Grills

več strani - Kaj sploh je fan grill? Fan grill je v bistvu zaščitna mrežica ali kako drugo zaščitno sredstvo, na kakemu večjemu ventilatorju (npr. na napajalniku), ki ščiti vaše prste/mačka/kanarčka/... pred poškodbam, ki bi jih lahko zadal ventilator (logično). Mrežica, ki jo dobimo zraven napajalnika povsem zadovoljivo opravlja svojo nalogo. Problem je v tem, ker so te mrežice precej dolgočasne na pogled. No, za estetike so spet poskrbeli pri nekaterih podjetjih, kjer so izdali precej zanimive stvari. ClubOC si je ogledal dva industrijsko narejena grilla - "Radiation Symbol" grill in "Biohazard" grill. Ker pa je treba grill-e tudi vgraditi, sem vam poiskal tudi članek, ki obravnava vgrajevanje v ohišje.

4 komentarji

Navijanje GeForca 3

Digit Life - Kartice z GeForce 3 čipom so še vedno preklemano drage, vendar jim cena nezadržno pada. Trenutno nekatere GeForce 3 kartice na Japonskem stanejo 330 $, kar je kar lep napredek od 400 $. Ker se utegne zgoditi, da se kartice s tem čipom počasi približajo tudi malo manj premožnim kupcem, sem vam poiskal še en članek, ki govori o navijanju GeForca 3. GeForce 3 je v osnovi kar zmogljiv čip, vendar vsi vemo, da ljudje niso zadovoljni s privzetimi nastavitvami, če se da iz čipa iztisniti še kaj več. Pisec članka o navijanju je uporabil Inno 3D Tornado kartico z 12.40 Detonator gonilniki. Članek je podprt tudi z veliko količino grafov, zato si ga le preberite.

0 komentarjev