»

Včerajšnji polfinale najbolj komentiran dogodek na Twitterju v zgodovini

Twitter - Včerajšnja polfinala tekma svetovnega prvenstva v nogometu, na kateri je Nemčija odpihnila favorizirane domačine Brazilce, je postala dogodek, ki je sprožil največ objav na omrežju Twitter v zgodovini. Hkrati je podrla še nekaj drugih drugih rekordov, lahko preberemo na uradnem kanalu Twitter Data.

Sodeč po uporabi ključnih besed (hashtag), so o tekmi objavili 35,6 milijona sporočil na Twitterju. Med nemškimi igralci jih je bilo največ posvečenih Miroslavu Kloseju, ki se je zapisal v zgodovino kot najuspešnejši strelec vseh časov na svetovnih prvenstvih, med Brazilci pa Júliu Césarju, ki bo do nadaljnjega ostal zapisan kot brazilski vratar, ki je moral sedemkrat na eni tekmi državne reprezentance po žogo v svojo mrežo...

8 komentarjev

Skype je nazaj

BBC - Po dvodnevnem izpadu je Skype nazaj. Če je bila sprva napaka videti neškodljiva - zaradi napake v programu je z interneta padlo nekaj supervozlišč (angl. supernode), ki so jih Skypovi inženirji poizkušali nadomestiti z drugimi - 24 ur pozneje še vedno večina Skypovega omrežja ni delovala. Šele po dveh dneh težav se je začelo stanje popravljati in Skype je začel delovati, čeprav nekatere storitve (recimo IM in Group Video Calling) niso bile dostopne še ves včerajšnji dan.

Kaj točno je šlo narobe, Skype razumljivo ne želi preveč povedati. Pravijo, da so dognali, kje je tičal problem, in da za izpad delovanja ni bil kriv zlonameren napad na omrežje. Podrobno analizo bodo uporabnikom predstavili, ko bo končana.

Uporabniki brezplačnih...

10 komentarjev

Izpadi spletnih strani v letu 2010

Slo-Tech - Medtem ko se Skypovi inženirji ukvarjajo z velikim digitalnim mrkom, zaradi katerega je delovanje njihovega omrežja že več kot 24 ur močno okrnjeno, si poglejmo druge največje izpade storitev v letošnjem letu.

Nekaj ur je bila marca letos zaradi pregretja in zaustavitve evropskih strežnikov nedosegljiva Wikipedija, saj preusmeritev prometa v ZDA ni delovala. Podobno je februarja za nekaj ur poklenil WordPress.com, ki ga uporablja ogromno drugih forumov, ki so bili vsi nedostopni. Gmail je ugasnil kar nekajkrat - februarja za poltretjo uro, marca kar za poldrugi dan, septembra spet za nekaj ur. Twitter ni zdržal navala ob svetovnem prvenstvu v nogometu. O kitajski preusmeritvi prometa skozi svoje strežnike smo tako ali tako obsežno poročali....

3 komentarji

Ne prižigajte prvotnih PlayStation 3

Lastniki takšnih konzol se zaenkrat kratkočasite drugače

vir: engadget
engadget - Izpad Sonyjevega omrežja za konzole PlayStation Network, ki se je pripetil med prehodom z 28. februarja na včerajšnji 1. marec, očitno ni tako nedolžen. Težava, morda povezana z interpretiranjem prestopnih let, namreč lahko na starejših, debelejših PlayStation 3 povzroči izgubo podatkov. Na PlayStation 3 Slim izpad ne povzroča podobnih težav z varnostjo podatkov. Sony torej opozarja uporabnike svojih konzol, da naj danes še ne prižigajo (starejše) konzole ter naj počakajo na uradno potrdilo, da so težave odpravljene. To naj bi se zgodilo že danes, tekom dneva. Več podatkov, skupaj z vsemi možnimi napakami, ki jih lahko doživijo uporabniki, si lahko preberete v prispevku na PlayStation Blogu, kjer bodo tudi kot...

16 komentarjev

VIA marca slabše kot februarja

X-Bit Labs - Po uspešnem februarju, ko so se po daljšem času padanja kazalci rasti prihodkov vendarle obrnili navzgor, je VIA marca doživela hladno prho. Dohodki od prodaje so napram februarju padli za 12,38 odstotka na 43 milijonov dolarjev. V primerjavi z lanskim marcem je zmanjšanje kar četrtinsko; dohodki so namreč lanskega marca znašali 57 milijonov. VIA uradno teh rezultatov ni komentirala. Klik!

0 komentarjev

Kitov računalniški tečaj

Večer - Kiblina spletna točka Kit na mariborskem Glavnem trgu bo pripravila računalniški delavnici, namenjeni naprednemu grafičnemu oblikovanju in osnovnim računalniškim veščinam z uporabo interneta. Prvi tečaj bo posvečen odprtokodnemu programu Blender, ki omogoča tridimenzionalno grafično oblikovanje in modeliranje, izdelavo interaktivnih animacij in aplikacij ter igric, ki delujejo na različnih platformah. Tečaj bo vodil Matija Abram.

Trajal bo štirikrat po štiri šolske ure, prva se bo začela to soboto, 28. februarja, ob 14. uri, nato pa še v nedeljo, 29. februarja, ter v soboto, 13. in 20. marca.

0 komentarjev

Za kratek čas...

Google - Se še komu zdi rahlo ironično, da Google uvršča sebe šele na tretje mesto med iskalniki? Ne verjamete? Kliknite na to povezavo! To za marsikoga ni nevemkakšna novica, je pa vseeno zelo zabavno dejstvo. Kaj mislite? So ljudje pri Googlu šlampasti (ker po moje ne bi imeli veliko dela, da priredijo prvi zadetek) ali preprosto preveč pošteni, da bi posegali na tak način v delovanje njihovega iskalnega strojčka?

8 komentarjev