»

Google se je poravnal v primeru Buzz

Buzz ob splavitvi

Ars Technica - Ko je Google letos februarja splavil svojo novo storitev Buzz, si je hipoma nabral ogromno nasprotnikov. Moteča je bila predvsem implementacija, saj je bil Buzz za vse uporabnike Gmaila privzeto vključen. Spodrsljajev ni manjkalo, saj je, denimo, zasebni adresar v Gmailu postal javna skupina kontaktov v Buzzu in podobno. Google je pritožbe uslišal in napake hitro pokrpal, a je bilo prepozno. Ošvrknila jih je Zvezna komisija za trgovino (FTC), pritožbo je vložil EPIC (Electronic Privacy Information Center), nezadovoljen je bil EFF (Electronic Frontier Foundation), v San Joseju pa je bila vložena celo skupinska tožba zaradi posega v zasebnost uporabnikov.

...

3 komentarji

Buzz pod hudimi kritikami

Ars Technica - Prejšnji teden je Google izdal novo storitev Buzz, ki jo je priključil kar v Gmail. V novi mešanici Facebooka, Twitterja in Friendfeeda, kar Buzz hoče postati, je integracija z Gmailom tako močna, da so si v Googlu nakopali srd množice nasprotnikov, zagovornikov zasebnosti. Največji problem je dejstvo, da so vsi uporabniki Gmaila kar naenkrat postali člani Buzza. Spodrsljaji, kot so avtomatska pretvorba zasebnega adresarja v javno skupino kontaktov na Buzzu, so...

36 komentarjev

3D browser ?

3D Files - Med vsakodnevnim lovom na novice sem zasledil tale precej čuden programček, ki se imenuje Buzz 3D. Buzz 3D naj bi bil nek dodatek klasičnim browserjem, ki bi omogočal ogledovanje strani v 3D. Kakor sem jaz razumel, bodo strani vidne v 3D šele takrat, ko bodo ustrezale pogojem, ki jih določa Buzz 3D. Četudi bo Buzz 3D postal najbolj priljubljen dodatek, gotovo ne bo povzročil kakšne hude revolucije. 3D grafiko so na spletnih straneh poizkušali ponazoriti s standardom VRML, ki pa se ni prijel. Kratek opis in program sam najdete tukaj. Nič, počakajmo še na 3D pospešen Word in Excel.

6 komentarjev

Glaze3D odpovedan...

FiringSquad - Heh sodeč po temle so BitBoys-i odpovedali svoj čip Glaze3D. No pa se je končalo še eno čakanje čipa, ki je bil že prevečkrat prestavljen. Škoda... Glaze3D je bil zelo obetaven čip, predvsem pa bi bil prvi, ki bi imel nekaj rama na samem čipu (EDRAM) in bi s pomočjo XBA arhitekture odstranil težavo, ki danes pesti praktično vse 3D pospeševalce - prepočasen ram. Imel pa naj bi tudi strojno pospeševanje t&l, per pixel lighting, in ostale dobrote.

6 komentarjev

Kaj bo s Quantum3D?

3D SPOTLIGHT - 3DFX je seveda uveljavljeno podjetje in na različnih področjih imajo strateške partnerje. Eden izmed najbolj pomembnih je Quantum3D, ki so mu nedavno prodali licenco V5 6000 kartic. Quantum3D je s to licencno in svojo tehnologijo ustvarjal monstruozne AAlchemy pospeševalnike, toda sedaj se je postavilo vprašanje kako bodo nadaljevali, če 3DFXa ne bo. Na 3D Spotlight so o tem povprašali predstavnika Quantuma3D, tipček pa je povedal, da na vse skupaj niso nepripravljeni. Dogodek so predvideli že nekaj časa nazaj in si zagotovili dovoljšno količina VSA-100 čipov. Vsi ričiboji, ki si želite AAlchemy torej ne jočite, ker boste dobili svojo šanso.

0 komentarjev