»

Chrome for Cause uspešen

vir: Google
Google - Googlova dobrodelna akcija v navezi z brskalnikom Chrome se je zaključila, pri Googlu pa so objavili rezultate. Že pred začetkom akcije so povedali, da bodo donirali le do enega milijona dolarjev, kar se je doseglo s 60.599.541 zavihki. Svoje zavihke so uporabniki lahko donirali za različne namene, za cepiva, knjige, pitno vodo, sajenje dreves oz. za gradnjo bivališč. Uporabniki so bili najbolj radodarni s podarjanjem cepiv za Afriko, za kar so namenili 16.200.412 zavihkov oz. $267.336 za 106.934 cepiv. Na drugem mestu je 14.863.759 zavihkov, ki so namenjeni za sajenje dreves v ogroženem Atlantskem deževnem gozdu, katerih bodo s podarjenimi $245.278 posadili 245.278.

S 14.107.003 zavihki oz. $232.791 bodo uspeli zagotoviti pitno vodo 11.640...

7 komentarjev

Chrome for Cause

Odločitev za eno izmed organizacij na koncu dneva

vir: TechCrunch
TechCrunch - Google je za vse uporabnike Chroma splavil posebno razširitev, s katero boste lahko pripomogli k višanju donacij za dobrodelne organizacije, vse do enega milijona dolarjev. Dodatek za Googlov brskalnik, Chrome for Cause, namreč med 15. in 19. decembrom šteje število odprtih zavihkov, na koncu vsakega dneva pa se boste lahko odločili, kaj boste naredili z dnevnim izkupičkom svojih zavihkov. Za vsakih 10 boste lahko ukazali posaditi drevo oz. podariti knjigo, s petindvajsetimi boste lahko cepili nekoga, ki si tega sicer ne more privoščiti, 100 zavihkov bo stal vsak kvadratni čevelj (približno 0,1 m2) pri gradnji bivališč, z 200 odprtimi zavihki pa bo neka oseba dobila za eno leto pitne vode....

11 komentarjev

Začetek preiskušanja cepiva proti kožnemu raku

Slo-Tech - Kot poroča Daily Mail, bodo v Veliki Britaniji junija letos pričeli klinično preizkušati cepivo, za katerega upajo, da bo lahko pomagalo zdraviti ali celo ozdravilo eno najnevarnejših oblik kožnega raka - maligni melanom. Nekateri celo upajo, da naj bi cepivo to vrsto raka celo pomagalo preprečevati, morda pa bi se pristop dalo uporabiti tudi pri zdravljenju drugih oblik raka. Linda Durrant iz oddelka klinične onkologije na University of Nottingham pravi, da cepivo lahko izsledi in uniči tumor brez škode za nerakaste celice v bližini.

Podjetje Scancell je namreč razvilo cepivo SCIB1, ki vsebuje DNA in fragmente tumorja, kar omogoči ciljan napad na imunske celice, ki povzročajo melanom. Raziskovalna skupina je sicer podobna cepiva razvila že pred tem, vendar niso bila uspešna, saj so stimulirala imunski sistem celotnega telesa in ne le tistega dela, ki napada rakave celice. Tokrat raziskovalci upajo v večjo uspešnost. Če bodo klinične raziskave uspešne, lahko novo zdravilo...

11 komentarjev

Test porabe pomnilnika različnih brskalnikov

Poraba pomnilnika

Slashdot - Na Slashdotu povzemajo rezultate preizkusa, kjer so testirali, koliko pomnilnika porabi kateri izmed trenutno najbolj popularnih brskalnikov. Preizkusili so Chrome 3.0 Dev, Firefox 3.5 RC, Safari 4.0 in Opero 10b na operacijskem sistemu Windows Vista. Vsak program je odprl enakih 150 URL-naslovov, vsakega v svojem zavihku. Ko je bilo odprtih 30 zavihkov, je avtor na opozorilo programa zaprl vse zavihke in nadaljeval.

Daleč najbolj požrešen je bil Chrome, ki je porabil do 1216 MB pomnilnika, najmanj pa Firefox s 327 MB maksimalne porabe. Opera in Safari sta...

76 komentarjev

Google izdal lasten brskalnik

Google Chrome-ov uporabniški vmesnik

vir: Google
Google - Kot je Google včeraj napovedal na svojem blogu, je pravkar izdal svoj brskalnik, poimenovan Google Chrome. Svojo filozofijo in podrobne razloge za razvoj (še enega) novega brskalnika je Google povzel v domiselnem stripu, v tej novici pa se raje osredotočimo na bistvene novosti in kaj prinaša nov brskalnik na že nekoliko zasičen trg brskalnikov.

Ker pravijo, da slika pove več kot tisoč besed, si sam uporabniški vmesnik raje oglejte na spodnji sliki, nakar se bomo poglobili v bolj tehnične podrobnosti.


Vsak zavihek, ki ga bo uporabnik odprl, bo ločen narejen kot ločen proces in bo prikazoval strani v svojem lastnem "peskovniškem" okolju, kar bo pomenilo, da se...

360 komentarjev

Kompres proti virusu HIV

New Scientist - Tehnike kompresiranja, ki pred dejanskim kompresiranjem naredijo analizo podatkov, se bodo prav mogoče izkazale v boju zoper viruse. Cepivo zanje je dostikrat težko narediti, ker različni soji virusov niso dovolj podobni, da bi jih imunski sistem naučen s cepivom prepoznal.

Toda če s temi posebnimi predkompresijskimi tehnikami zanaliziramo podatke, kot počno to (tudi) neki Microsoftovi kompresi, potem se da tako najti skupni imenovalec za cepivo, da potem s cepljenjem naučen imunski sistem prepozna in uniči celo družino virusov. Povezava.

85 komentarjev