»

Mišji vosek

DarkVision Hardware - Streljačine kot sta UT2k3 in Q3 zahtevata hitre odzive mišk (in mišakov). A lahko se zgodi, da sirožer ne drsi dobro po hrapavi ploskvi podloge in ravno tu pride prav vosek. Tega namreč nanesemo na podlogo (ali na miško) in trenje se zmanjša ter posledično omogoča hitrjše premike. Na žalost pa ima ta suha "tekočina" tudi slabo stran, saj se z njeno uporabo izgubi natančnost.

14 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji

"Kotalke" za miško

Overclockers Australia - No ja, niso ravno kotalke, toda učinek in namen je v bistvu podoben. Zmanjšati trenje in izboljšati drsenje med podlago in miško. Problem pri miškah je včasih tudi ta, da jih moramo z veliko silo vleči gor in dol po podlagi in s tem izgubimo natančnost ter hitro odzivnost, ki je potrebna pri igrah. Zato so si GamersStuff.com izmislili neke vrste nalepko, ki jo prilepimo čez nogice na miški in s tem pridobimo to, da se miška lažje premika po podlagi.
Glede na opis in zaključek je avtor članka na OverClock Intelligence Agency bil precej navdušen nad zadevo. Sam predlagam, da si nalimate spodaj kakšen selotejp ali kaj podobnega, učinek naj bi bil podoben. ...

6 komentarjev

Za vse strastne igralce : USB Touchscreen Controller

massworks.com - Firma MASSWORKS je na zadnjem E3 v Los Angelesu predstavila edinstven kontroler, ki se ga že lahko dobi v ZDA. Imenuje se ID-75 Touchscreen Controller. Že iz imena je razvidno, da gre za Touchscreen-Display, ki se ga poveže na računalnik preko USB vhoda in nam služi kot dodaten kontroler. Podobno kot miška samo veliko bolj fancy. Z njim lahko tako v 3d igrah, z pritiskom na določeno ikono, izberemo želeno orožje ali kaj drugega. Za njegovo uporabo v igrah ni potrebno inštalirati nobenega dodatka. Edino oviro (za strastne igralce pa ne) predstavlja cena, ki znaša $300. ...

0 komentarjev

Test mišjih podlog

Blarg Overclocking - Ljudje ne vedo več, kaj bi še stestirali, zato so se (poleg prenašalca monitorjev ) spravili še na podloge mišk. Čeprav se zdi test podlog za miške malce smešna stvar, temu ni tako. Podloga za miško ima precej bolj pomembno vlogo, kot malce ponesrečen prenašalec monitorjev. Navadni uporabniki, ki uporabljajo miško bolj za klikanje v Wordu, Corel Draw-u in podobnih programih, gotovo ne bodo opazili razlik med dobro in slabo podlago. Razliko bodo opazili samo strastni igralci streljačin tipa Quake 3, UnrealTournament, Counter-Strike ali podobnih. Povejte mi, kolikokrat se vam je zgodilo, da so vas ustrelili/fragali, ker se vam je zataknil kolešček v miški. Če se vam to dogaja prepogosto, potem bi se naložba v boljšo podlogo kar obrestovala. Na Blarg OC so testirali nekaj podlog, ki so namenjene samo igričarjem. Pa še to: podlage so dobile precej nizke ocene (50- okoli 60 %), kar pa ne pomeni, da so slabe. Podloge so izjemno kvalitetne. Avtor navaja, da je izbira podloge stvar okusa,...

11 komentarjev

Eclipse Light - lučka za na monitor

G3D - Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vas je po dolgotrajni uporabi računalnika (celovečernem igranju Quaka 3 ?) bolela glava, ste morali močno mežikniti ali ste imeli meglen vid. Če se vam to pogosto dogaja, potem trpite za tako imenovanim computer vision sindromom (CVS). CVS vam ni prirojen, ampak je največkrat posledica slabe osvetlitve v računalniški sobi. Če radi delate za računalnikom v temi in vam ni vseeno za vaše oči, potem obstajata dve rešitvi: monitor lahko zatemnite ali prižgete luč v sobi. Če vas močna razsvetljava v sobi moti (igralci grozljivk že veste zakaj), potem si oglejte to stran, kjer so stestirali lučko, ki jo enostavno nalepimo na monitor. Lučka je nekaj posebnega, saj nima navadne žarnice, ampak neonko. To pomeni tudi, da odpade nepotrebno oddajanje toplote. Za konec: če trpite za CVS, a bi še vedno radi delali v temi, potem naročite Eclipse Light preko interneta, pojdite v trgovino ali pa si jo naredite sami (upam, da modifikatorji znate še kaj drugega, kot...

4 komentarji

Čiščenje miške

Overclockers Australia - Miška je ena izmed umazaniji in prahu najbolj izpostavljenih delov računalnika. To dobro vedo igralci streljačin a la Quake3 in UnrealTournamen, ki besno preklinjajo, ko ne morejo natančno nameriti. Posledica: besno razbitje miške ob steni. To je bolj groba pot, obstaja pa tudi bolj prefinjena pot, ki vam bo prihranila denar, potreben za nakup razbite miške - čiščenje miške. OK malce sem zapretiraval. Preidimo torej k stvari: čiščenje miške utegne biti kar problem, predvsem zaradi njene majhnosti. Prav zaradi tega so na OC Melbourne napisani članek, ki govori o čiščenju miške. Torej, če se vam kazalec na namizju prav nemarno zatika, potem je to znak, da preberete ta članek in očistite svojega glodalca.

8 komentarjev