»

Delicious prodan AVOS-u

Steve Chen in Chad Hurley

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Yahoo je po lanski objavi, da krčijo svojo paleto storitev, našel kupca za priljubljeni Delicious. Stran, kjer lahko uporabniki shranjujejo, delijo in sledijo zaznamke na spletne strani, bo kupilo novoustanovljeno podjetje AVOS. V njem sta se združila Chad Hurley in Steve Chen, ki ju poznamo kot ustanovitelja YouTuba.

Delicious je bil ustanovljen leta 2003 in je bil eden izmed znanilcev prihajajoče dobe Web 2.0. Dve leti pozneje ga je kupil Yahoo, ki pa je sčasoma ugotovil, da se storitev ne vključuje v njihovo poslovno strategijo, zato so začeli iskati kupce zanj. AVOS bo upravljanje Deliciousa prevzel julija letos. Uporabnikom ni treba storiti ničesar, razen prijaviti se na stran in...

0 komentarjev

Delicious najbrž za milijon dolarjev StumbleUponu

Guardian - Yahoo se bliža dokončni prodaji Deliciousa, ki se ga bodo zaradi racionalizacije poslovanja in ukinitve nedobičkonosnih skupaj s še drugimi storitvami znebili. Kupec bo bržkone StumbleUpon, ki bo zanj odštel med milijonom in dvema dolarjev.

StumbleUpon že ponuja podobno storitev kot Delicious, to je zbiranje in urejanje zaznamkov do spletnih naslovov. Pred kratkim so zbrali 17 milijonov dolarjev denarja skladov tveganega kapitala. Sedaj bodo za Delicious odštel milijon do dva dolarjev, medtem ko je Yahoo decembra 2005 zanj plačal med 10 in 15 milijoni dolarjev. Takrat so zanj imeli velike načrte, saj so ga želeli integrirati med iskalne rezultate na strani, a se vse skupaj ni zgodilo. Delicious je ostal uporabna storitev,...

0 komentarjev

Yahoo odpušča, Google bo zaposloval

Eric Schmidt, do aprila še na čelu Googla, je včeraj nastopal na Konferenci DLD v Müncnhu.

Slo-Tech - Yahooju se ne obetajo najbolj rožnati časi, saj nova izvršna direktorica reže in reže storitve in število zaposlenih. V letih 2008 in 2009 so odpustili dobrih tri tisoč zaposlenih oziroma slabo petino. Lani so konec leta najavili, da bodo na cesto poslali še okrog 700 zaposlenih in hkrati prekinili razvoj ali vzdrževanje številnih storitev, med njimi najbolj znane Delicious. Kasneje so sicer dejali, da Delicious ne bo umrl, ampak ga bodo prodali. In sedaj se obeta nova serija odpuščanj.

To pot bodo odpustili 140 zaposlenih, kar je približno odstotek vseh zaposlenih. Carol A. Bartz poudarja, da je to del strategije, s katero želi Yahoo znižati stroške poslovanja in ponovno oživiti svoje poslovanje, ki že nekaj časa stagnira.

Google, Yahoojev...

10 komentarjev

Yahoojev Delicious ostaja, a išče nove starše

Načini deljenja zaznamkov s prijatelji

Slo-Tech - Ko smo poročali, da bo Yahoo ukinil kopico svojih storitev, je najbolj završalo ob napovedanem slovesu storitve Delicious. Ker gre za resnično uporaben servis, bi bila takšna odločitev zelo nenavadna. Yahoo zato vsem zaskrbljenim uporabnikom pojasnjuje, da bo Delicious zgolj dobil novega lastnika, ne pa žeblja v krsto.

Kot pravijo, so ugotovili, da Delicious ne sodi v njihovo poslovno strategijo, a verjamejo, da lahko pod drugim okriljem uspeva. Zato sedaj intenzivno premlevajo bodočnost strani Delicious in se pogovarjajo z različnimi stranmi, ki kažejo zanimanje za odkup. Pristavljajo, da ni prav nobenega razloga za strah pred izgubo podatkov, saj bo Delicious do rešitve njegovega...

0 komentarjev

Čistka storitev pri Yahooju

Pobegli posnetek

TechCrunch - Yahoo je v teh dneh odpustil 700 zaposlenih, sedaj pa je napovedal še izdatno krčenje storitev, ki jih imajo pod svojim okriljem. Kakor je prebrati na posnetku, ki je ušel na splet iz Yahooja, se bodo poslovili Yahoo Buzz, MyBlogLog, Delicious, AllTheWeb.com, Yahoo Picks in AltaVista. Kmalu je to potrdil tudi sam Yahoo, ki je v izjavi za javnost zapisal, da je del njihove strategije ukiniti podporo storitev, ki ne prinašajo zadostnega dobička, in se namesto nanje usmeriti na svoje glavne storitve in razvoj novih. Zaradi tega se bodo v prihodnjih mesecih poslovili zgoraj našteti, točnega datuma pa Yahoo ni podal. Odpis nedobičkonosnih storitev je nujen korak (tudi Google je brez milosti odrezal Dodgeball, Jaiku, Notebook in Catalog Search), a vsaj za Delicious se lahko...

22 komentarjev

Spletna videoteka iTIVI v stečaju

vir: Finance
Finance - Podjetje za spletno izposojo DVD-jev s filmi in iger za Wii v Sloveniji iTIVI je začelo stečajni postopek, poročajo Finance. Poslovati so začeli 3. maja 2006, prenehali pa včeraj. Njihov poslovni model je obsegal izposojo DVD-ja, ki ga je uporabnik naročil prek spleta. Naslednji dan po obdelavi naročila mu ga je na dom dostavila pošta, uporabnik pa ga je po ogledu poslal nazaj. Strošek neomejenega števila izposoj po enega DVD-ja hkrati za kupca storitve je bil 10 evrov mesečno, dveh DVD-jev hkrati pa 15 evrov mesečno. V preteklem letu je podjetje zabeležilo 258.627 evrov prihodkov in 257.960 evrov izgube. Skupno so v dobrih štirih letih delovanja posodili 560.019 filmov, izmed katerih je bil najbolj gledana Da Vincijeva šifra s 1774 izposojami.

86 komentarjev

Nizozemska vlada ne zna izbrisati prisluhov telefonskim pogovorom osumljencev z odvetniki

Slashdot - Nizozemska zakonodaja zahteva, da je prisluhe, na katerih se osumljenci pogovarjajo z odvetnikom, potrebno izbrisati. Vendar pa se je izkazalo, da nihče v Nizozemski državni upravi ne ve, kako te sporne pogovore sploh izbrisati. Posnetki se namreč nahajajo na posebni napravi, na kateri teče lastniška programska koda.

Kot razkriva pismo enega izmed policijskih uradnikov, gre za tehnologijo podjetja NetApp, ki je njihova poslovna skrivnost. Nizozemska policija sedaj skuša problem rešiti s pomočjo izraelskega podjetja Verint.

16 komentarjev

Telemach uspešno prodan

Telemach - Znan slovenski kabelski operater in ponudnik kabelskega interneta, Telemach, je dobil novega lastnika. Od investicijskega sklada EMP, družine Meglič, Gorenja, podjetja BTC in Slovenskih železnic ga je odkupilo ameriško podjetje United Global Com. Posel je bil sklenjen prejšnji petek in potrjen predvčerajšnjim, vreden pa naj bi bil približno enainsedemdeset milijonov evrov. Vodilni v Telemachu so glede prodaje optimistični in napovedujejo tršo konkurenco ostalim ponudnikom na slovenskem trgu ter posledično boljši razvoj. Vsekakor upamo, da se bodo vizije uresničile, če vas zanima originalna novica, jo preberite tukaj.

United Global Com se sodeč po svojem optimizmu o smotrnosti investiranja v slovenski trg niso pozanimali pri Western Wireless.

38 komentarjev

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev