»

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Kralj je mrtev! Naj živi kralj!

3dfx Graphics Technology - Dragi pristaši 3dfx-a (kolikor vas je še ostalo), znano je, da bo 19. febrarja 3dfx tudi uradno prenehal obstajati, saj se je Nvidia odločila, da po končanem nakupu podjetja in njegove lastnine preprosto ni več potrebe, da bi 3dfx še obstajal. Če boste danes ali do 19. februarja obiskali stran nekdanjega grafičnega giganta, boste našli samo poslovilne besede in povezavi na strani Nvidie in stran Voodoofiles, ki naj bi odslej skrbela za gonilnike in informacije o izdelkih. Lahko rečemo, da je 3dfx sedaj tudi uradno mrtev, vendar pa še vedno živi v srcih mnogih fanatičnih podpornikov na svetu. Tudi z ukinitvijo uradne strani bomo uporabniki Voodoojev še vedno deležni novih gonilnikov. Če že ne bomo dobili originalnih, bomo pa dobili tiste, ki jih razvijajo spletne skupnosti in so se že velikokrat izkazali za vse prej kot neuporabne.
No, ker sem tudi samo eden izmed tistih uporabnikov, ki še vedno vztrajajo na starem Voodooju3 (nakupovanje GeForcev sem mi še vedno zdi metanje denarja...

3 komentarji

A-mail

Newsbytes - Boeing je dobil pravico zgraditi brezžično omrežje Connexion, ki bo potnikom omogočalo dostop do spleta tudi v zraku. (Če me kdo čudno gleda, je tu kratka obrazložitev: pri mobilni telefoniji GSM se mora telefon za delovanje povezati z bazno postajo - te pa se nahajajo na razdaljah med 10 in 20 km. Če do preklopa iz ene na drugo postajo pride med pogovorom, se ta prekine. Letalo pa hitro prevozi nekaj metrov...).

Connexion bo omejen na ozemlje Združenih držav. Kdo pa ve, kako bo z Lufthansinim satelitskim omrežjem, ki ga bodo testirali leta 2003... Še ena možnost za broadband v 'zakotnih' krajih, kot T....? )

1 komentar

Podpora 3dfx karticam

Petition online - Po Nvidiinem nakupu 3dfx-a smo lastniki 3dfx-ovih (ja, tudi jaz imam 3dfx kartico ) kartic ostali brez podpore matičnega podjetja. Stanje se utegne spremeniti, saj so pri Petition Online spisali peticijo, ki naj bi lastnikom 3dfx-a omogočala dostop do vedno svežih gonilnikov, ki bi jih pisala druga podjetja (x3dfx inc. in Scitech Software Inc.). Izkažite svojo podporo.

0 komentarjev

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev

Nvidia zakjlučila nakup 3dfxa

več strani - Vse se je začelo z Nvidinem čipom GeForce in njegovim naslednikom GeForcom 2 v vseh možnih verzijah. Ta dva čipa sta Nvidi prinesla dovolj dobička, da je lahko 15. decembra začela z nakupom svojega, nekoč največjega rivala 3dfxa. Nakup je v gotovini stal 55 milijonov dolarjev in se je po vseh formalnostih zaključil predvčerajšnim, 19. aprila. To je bilo, kaj pa bo v prihodnosti z vojno med proizvajalci grafičnih čipovij, pa bomo še videli. Zaenkrat so v igri Nvidia, STM, ATi in pogojno Matrox.

7 komentarjev

Intervju z x3DFXom

PlusABIT - Po pravici povedano sem se že nekaj časa spraševal kdaj za vraga se bo na internetu pojavil kakšen intervju članov kontraverznega podjetja x3DFX. Na moje presenečenje zadevo ni objavila kakšna velika hardverska stran, teveč meni neznana madžarska stran PlusABIT. Intervju je kot tak seveda zelo zanimiv, saj so prediskutirali mnogo zanimivh zadev, s stališča programerjev gonilnikov seveda. Mislim, da vas bo večina kar uživala v branju, tako da le kliknite po povezavi!

7 komentarjev

Creative o prevzemu 3dfx-a

Digit Life - Na prevzem 3dfx-a s strani NVidie se je odzval tudi Creative. Tukaj lahko preberete kaj o tem meni Eoin Leyden. Sodeč iz tega intervjuja pa se nam morda le ne obetajo astronomske podražitve, ki so jih nekateri napovedovali. Možno pa je tudi, da bodo programerji sedaj bolj resno vzeli GeForce-a in Radeon-a in ju bolje podprli, saj jim nebo potrebno več tako skrbeti za Voodoo 5...

1 komentar