»

GeForce GTX 570 predstavljen

570 zgoraj, 580 spodaj

vir: AnandTech
AnandTech - Drugi član namizne družine GeForce iz serije 500 je že na voljo. Gre za GTX 570, nekoliko okleščeno različico GTX 580. Tudi tokrat so bile napovedi o specifikacijah izpred splavitve resnične, saj ima kartica 480 senčilnikov, ki tečejo pri 1464 MHz, medtem ko preostanek okleščenega jedra GF110 teče pri 772 MHz. 1280 MB GDDR5 pomnilnika z jedrom komunicira prek 320 bitov širokega vodila, medtem ko delovna frekvenca znaša (efektivnih) 3800 MHz. Največja poraba kartice naj ne bi presegala 219 W.

Testi na popularnih straneh, kot so AnandTech, bit-tech.net, HotHardware, Hexus.net ter drugih straneh, posvečenih strojni...

15 komentarjev

Izšel 3DMark 11

Futuremark - Po neljubi zamudi, ko so razvijalci v vikendu pred izidom, načrtovanim za prejšnji ponedeljek (30. novembra,) odkrili nekatere hrošče, je Futuremarkov 3DMark 11 končno izšel. Izid se je zgodil ravno ob času, ko je nVidia predstavila svojo novo kartico GeForce GTX 570. Slednjo bo mogoče dodobra namučiti v novi izdaji popularnega grafičnega testa, ki tokrat za delovanje zahteva grafično kartico s podporo DirectX 11.



Različice bodo tri, a sta za običajne uporabnike pomembni le dve, običajna Basic, ki je brezplačna ter je omejena le na profil Performance, ter Advanced za zahtevnejše uporabnike, ki stane $19.95. Ta omogoča uporabo vseh treh profilov, Entry, Performance in Xtreme, spreminjanje različnih nastavitev ter urejanje rezultatov...

59 komentarjev

Novi posnetki 3DMark 11

Hexus - Podjetje Futuremark, ki razvija testne programe iz serij 3DMark in PCMark, je izdalo še en posnetek iz najnovejšega grafičnega testa, 3DMark 11. Že pred tem so skupaj z uradno najavo izdali napovednik podvodnega testa Deep Sea, o katerem smo prvič slišali še pred uradno najavo v preteklem maju.

Tokrat smo ugledali posnetke iz džungle, ki seveda prikazuje obilico rastlinja, napornega predvsem za grafične kartice. Da bodo te res dodobra obremenjene, bo poskrbel DirectX 11, izključno uporabljen v novem testu, s podporo obilice teselacije in novih tehnologij osvetljevanja. Zanimivo je, da je kljub napovedim o MSI-jevem oglaševanju v posnetku mogoče opaziti Antecovo vozilo.

Napovednik je bil zajet iz še nedokončane scene na trenutno...

8 komentarjev

Imagine Cup - Visual Gaming

več strani - Kot sem že napisal v forum, tudi letos poteka ImagineCup - tekmovanje za dijake in študente, v devetih različnih kategorijah. Rok za prijavo, za kategoriji Visual Gaming in Rendering je bil podaljšan na: 1.4.2005. Visual Gaming je tekmovanje, kjer je na voljo igrica, vsak tekmovalec pa mora zanjo sprogramirati čim boljšo umetno inteligenco. Programira se v .NET platformi. Rendering pa je tekmovanje za najboljši kratki filmček.

Tekmovanje poteka preko interneta, najboljši pa se na koncu uvrstijo v finalno tekmovanje, ki bo letos na Japonskem. Poleg glavne nagrade, $8.000, že s prijavo dobite brezplačen MS Office 2003. Klik!

15 komentarjev