»

Apple Game Center deli vaše pravo ime

Slo-Tech - Applov Game Center je v svoje pogoje uporabe vrinil spremembo, ki je vznejevoljila precej uporabnikov. Po novem namreč sistem razkrije uporabnikov vzdevek in pravo ime vsakokrat, ko ta pošlje zahtevo po prijateljstvu drugemu uporabniku. Ko ta zahtevo sprejme, tudi pobudniku prikaže pravo ime novega prijatelja. Ni še znano, ali je sprememba retroaktivna. Za zdaj imena v vseh ostalih obvestilih...

9 komentarjev

Apple izdal iOS 4.2

PC Magazine - Apple je izdal novo verzijo svojega operacijskega sistema iOS 4.2 za mobilne naprave iPad, iPhone in iPod Touch. Bistveni novosti v tej inačici sta AirPlay in AirPrint. Prvi omogoča, da se mobilne naprave z iOS in Apple TV samodejno zaznajo, če so v istem brezžičnem omrežju, tako da lahko na Apple TV brezžično prenašate videoposnetke, glasbo in fotografije. Tako lahko isto vsebino (razen videoposnetkov, koder mobilna naprava prevzame funkcijo daljinskega upravljalnika) hkrati spremljate na obeh napravah. Cesta je sicer enosmerna, tako da vsebin, kupljenih na Apple TV, ni moč prenesti na druge naprave.

Druga novost, AirPrint, omogoča brezžično tiskanje z iPada. Manjši popravki, ki jih je Apple vdelal v nov paket, so še boljša podpora...

0 komentarjev

Aplikacije s Facebooka zbirajo osebne podatke

The Wall Street Journal - Pri Wall Street Jorunalu so raziskali početje najpopularnejših aplikacij na Facebooku in ugotovili, da velika večina zbira in avtorjem posreduje več osebnih informacij uporabnikov, kot bi smele. Med prvimi desetimi najbolj priljubljenimi so grešnice prav vse, saj posredujejo vsaj informacijo o profilni številki (profile ID), s katero je mogoč dostop do javnega dela profila. Pri nekateri pa ne pomaga niti nastavitev zasebnosti profila na najstrožjo, saj jo nekatere (med prvimi desetimi so take tri tri) aplikacije gladko ignorirajo in delijo še več.

Aplikacije so majhni vtičniki, ki jim uporabniki Facebooka lahko dovolijo dostop do svojega profila, da lahko igrajo igre, delijo svoje interese z drugimi in počno še tisoč in eno drugo (ne)pomembno stvar. Navadno jih pišejo neodvisni razvijalci in niso del uradnega kánona Facebooka, čeprav so po besedah Marka...

20 komentarjev

Apple izdal iOS 4.1

ComputerWorld - Apple je izdal novo podverzijo svojega sistema iOS 4.1, ki se more namestiti na iPhone 4, 3GS in 3G (na slednjem ni podpore za Game Center) ter na iPod touch druge generacije ali novejšega. V njej so popravili dva ducata varnostnih ranljivosti (večino v brskalniškem pogonu WebKitu) in prvo luknjo v programu za videoklice FaceTime. Popravili so tudi slabo povezljivost prek BlueTootha, težave s signalom in težave senzorja za bližino, ki ob prislonitvi telefona na obraz izključi občutljivost zaslona na dotik.

Pomembna novost je Game Center. Gre za spletno večigralsko omrežje za igranje iger, ki omogoča uporabnikom da k igri povabijo svoje prijatelje, začnejo novo večigralsko igro, sledijo svojim dosežkom in jih primerjajo z drugimi.

Za...

12 komentarjev

Blizzard zahteva prava imena na svojem forumu

Real ID v akciji

Slashdot - Pred kratkim je Blizzard uvedel Real ID, ki bo igralcem nekaterih trenutnih iger in prihajajočih iger na Battle.net omogočil navesti svoje pravo ime, s katerim se bodo lahko povezali z drugimi prijatelji. Uporaba te dodatne ravni identifikacije bo prostovoljna.

Bo po uporaba Real ID in s tem razkritje pravega imena potrebna za sodelovanje na forumih za StarCraft II in World of Warcraft: Cataclysm. Uporaba bo postala obvezna do 27. julija, ko bo izšel StarCraft II. Z ukinitvijo anonimnosti želi Blizzard dvigniti kakovost forumskih prispevkov in iztrebiti razne goreče vojne in podpihovanja (flame wars, trolls). Nekateri klasični forumi, med drugimi tudi tisti za Battle.net, bodo ostali nespremenjeni.

36 komentarjev

Yahoo bo hranil osebne podatke le tri mesece

Yahoo News - Yahoo je objavil, da bo odslej osebne podatke, ki jih zbere, ko uporabniki iščejo po spletu z njegovim orodjem, hranil le tri mesece. Po tem času oz. največ šestih mesecih, če bodo sumili na nelegalne aktivnosti, bodo zbrane podatke anonimizirali. Pred tem je to časovno obdobje znašalo 13 mesecev.

Google je svoj čas hranjenja občutjivih informacij septembra zmanjšal na devet mesecev, Microsoft pa se je na negodovanje Evropske komisije o hranjenju podatkov več kot pol leta odzval z nakano, da bodo uveljavili šestmesečno dobo le, če bosta to storila tudi Google in Yahoo. Štafetno palico ima sedaj Google.

7 komentarjev

NLB tarča phishing-a

NLB - NLB opozarja svoje komitente, da naj bi bili tarča phishinga.

Lastnosti lažne vstopne strani:
  • V naslovni vrstici je naveden naslov https://klik.nlb.si, naslov SE NE RAZLIKUJE OD PRAVEGA.
  • Na ekranu brskalnika NI simbola zaklenjene ključavnice.
  • Na ekranu brskalnika NISTA zapisana ime in priimek uporabnika.
  • Pojavi se lahko več ekranov, ki omogočajo:
    - brskanje/iskanje kopije shranjene datoteke s kvalificiranim digitalnim potrdilom,
    - povezavo na stran z navodili za izvoz kvalificiranega digitalnega potrdila,
    - vnos gesla za kvalificirano digitalno potrdilo in gesla za vstop v NLB Klik.
Iz zaslonskih posnetkov lažne strani je možno razbrati, da je ranljiv tudi firefox. O tehničnih podrobnostih zaenkrat še molčijo. Je kdo od vas že bil žrtev tega napada, ali pa vsaj videl lažno vstopno stran?

119 komentarjev